“Den största motivationsfaktorn för mig att använda BEMER är bättre återhämtning efter träning och prestationshöjning, men i själva verket stödjer BEMER återhämtning från allt vardagsliv”, säger 25-åriga Katriina Louna, som spelar innebandy och har samtidigt studerat dubbla högskoleämnen fram till idag. Hon har precis tagit en magisterexamen i ekonomi och en kandidatexamen i Rörelsevetenskap hos människan och nu är studierna framgångsrikt avklarade. Bra återhämtning har varit viktigt längs vägen med tajta tidsscheman och den belastning som både studierna och innebandyspelandet inneburit – och BEMER-terapin har varit till stor hjälp i det.

En framgångsrik tävlingssäsong och fullbordade studier förde Katriina för några veckor sedan till Schweiz för att både spela och arbeta.  “Under kommande säsong skall jag spela innebandy på högsta liganivå i Schweiz i Lidl Unihockey Prime League i Wizards Bern Burgdorf-laget. Jag är så lycklig och förväntansfull över den här möjligheten”, ler hon.

Innebandy belastar fötter och vader – BEMER hjälper återhämtningen

“Jag fick höra talas om BEMER terapi från min mamma för många år sedan och då jag besökte henne fick jag behandling då och då. Nu har jag sedan ett och ett havt år min egna enhet och kan ta regelbundna, dagliga behandlingar, vilket har gett resultat”, säger Katriina.

”Jag har en tendens att få ont i hälarna, det vill säga plantar fasciit, och ont i fötterna i allmänhet, men nu med BEMER har jag inte längre besvär som hindrar mig från att träna, även om musklerna i fötterna, underbenen och vaderna fortfarande belastas hårt genom innebandyn”, säger Katriina, som tränar fem till sex dagar i veckan.

“Jag känner att BEMER har varit en viktig faktor till att inga allvarliga belastningsskador har inträffat. Jag känner också att BEMER-terapin hjälper mig att återhämta mig från träning och matcher””, tillägger hon.

Att vara frisk kan öka mängden träning och förbättra den fysiska prestationsförmågan

När Katriina de senaste två säsongerna har kunnat vara frisk och träna, har hon kunnat öka sin träningsmängd. “Genom mer träning har jag kunnat utveckla min fysiska prestation ännu bättre. Återhämtningen går också snabbare. Efter ett tufft styrketräningspass behöver jag oftast inte lika lång återhämtningstid som tidigare och jag är redo för nästa träningspass snabbare. Jag förstår hur viktigt det är med än väl fungerande blodcirkulationen för idrottare.”

Under tävlingssäsongen är det ibland tre matcher i veckan och då måste vikten av återhämtning betonas.  “Min spelberedskap är bättre, både fysiskt och mentalt, eftersom återhämtningen har varit bättre”, ler Katriina.

Katriinas föregående säsong 2023-2024 gick bra för henne personligen, då hon samlade 10+10 prestationspoäng i de 22 matcherna i grundserie med sitt lag O2-Jyväskylä, och 6+4 prestationspoäng i slutspelets sju matcher. Tack vare den goda personliga prestationen leder nu Katriinas väg till innebandyns högsta liganivå i Schweiz.

Att använda BEMER-terapi är enkelt och snabbt

”Jag rekommenderar att åtminstone prova behandlingen – speciellt idrottare, men alla kommer säkert att ha nytta av bättre blodcirkulation. Den största fördelen för mig själv har varit hjälpen med återhämtningen, och därmed möjligheten att öka träningsmängden. Behandlingens enkelhet är också ett plus, 16 minuter om dagen är inte mycket”, konstaterar Katriina.

Tack så mycket för intervjun Katriina, och lycka till med dina nya utmaningar i Schweiz!

Artikeln bygger på den intervjuades egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis går att generalisera. Konsekvenserna av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella beroende på kroppens tillstånd.

Effekterna av BEMER-terapin grundar sig på förbättrad mikrocirkulation

BEMER vaskulär terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar försvagat blodflöde i de små blodkärl. På så sätt hjälper den att återställa en tillräcklig försörjning av syre och näring till vävnadscellerna och att avlägsna slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnader, som till exempel hud, hjärna, muskler, ben, leder och inre organ får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig. Cellerna får även bättre förutsättningar att producera energi.

Terapi, i motsats till läkemedel, är inte inriktad på att ta bort vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Det i sin tur leder till att kroppen får bättre förutsättningar att korrigera sina egna funktioner på många plan. Med andra ord, den hjälper kroppen att fungera så som den ursprungligen är avsedd att göra.

Man känner kanske inte någon effekt alls under själva behandlingen, förutom eventuellt en lätt pirrande känsla, eftersom vi knappast känner av vårt blodflöde i vårt 100 000 kilometer långa nätverk av blodkärl! Resultaten av terapin känns däremot i det långa loppet i form av en individuell, gradvis förbättring av välmående i individuell takt.

Kontakta en av våra BEMER-partners för mer information om terapin

Våra partners är utbildade egenföretagare från hela Norden och är redo att svara på dina frågor och bjuda in dig till vår onlineföreläsning för att ge dig mer kunskap om mikrocirkulationen och BEMER-terapin. Genom dem kan du även beställa en apparat, antingen för en 8-veckors testperiod eller köpa en egen direkt. De stöttar dig och hjälper dig också att komma igång – du behöver inte göra allt på egen hand.

Du hittar din närmaste BEMER-partner genom att trycka på Kontakt längst ner till vänster på hemsidan www.bemergroup.com.

Eller skicka en förfrågan till info@bemernordic.com så hänvisar vi dig till en BEMER-partner nära dig.

Kontakta oss gärna – våra partners är redo att hjälpa dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *