“Det känns helt otroligt att nacksmärtorna som höll i sig i 30 år nu är borta,” säger Kajsa Carlström, som skadade sin nacke i en skidolycka för länge sedan. Hon skaffade BEMER-apparaten till sig själv för ett år sedan och efter två månaders användning försvann nacksmärtorna.

Rullade ner för en backe på 90-talet – ådrog sig en whiplashskada

“Jag utmanade mig själv i sista åket och tog den brantaste backen i hög fart.  Som det händer ibland, släppte ytterskidan på en puckel och jag rullade ner för hela backen” återberättar Kajsa om sitt vilda åk.  Även om hon var chockad, verkade det inte som det fanns några allvarliga skador såsom frakturer, vilket röntgenbilder bekräftade.

Men efter ett tag började hennes nacke att värka. Smärtan ökade successivt och efter några år kunde Kajsa inte sova utan smärtstillande medicin. ”Med åren insåg jag att jag drabbats av en whiplashskada till följd av skidolyckan”, säger Kajsa.

Kajsa hittade tillfällig hjälp genom regelbunden osteopatbehandling, men ändå var smärtorna nästan ett konstant problem i 30 år. ”Jag var tvungen att lära mig att leva med smärtan som kom och gick. Eftersom smärtan blev värre av fysisk ansträngning, speciellt av gymträning, var jag tvungen att dra ner på träningen, vilket bland annat ledde till viktuppgång med åren”, beklagar Kajsa.

BEMER-terapi, rekommenderad av en vän, hjälpte mot nacksmärta

När Kajsa såg att hennes kompis, som hade varit i ett mycket dåligt skick, hade blivit markant bättre, frågade hon vad hon hade gjort. Hon sa att hon hade börjat använda BEMER-terapi, vilket hade hjälpt henne att återhämta sig.

Kompisen föreslog att Kajsa också skulle prova terapin, men Kajsa blev inte entusiastisk direkt, även om behandlingsresultaten imponerade på henne. ”Jag är nog lite envis. Väninnan var dock enträgen och efter 9 månader, i mars förra året, gick jag med på att provade terapin” ler Kajsa.

Kompisen förklarade sedan hur BEMER-terapin fungerar och visade en video av blodcirkulationen före och efter BEMER-behandlingen. “Den videon imponerade på mig! Det var då jag blev övertygad att jag ville skaffa min egen BEMER-enhet. Jag förstår hur kroppen fungerar, så BEMERs verkningsmekanism verkade logisk för mig.”

Efter att Kajsa fått hem apparaten, började hon ta behandlingar regelbundet varje dag. ”Jag var helt förvånad då nacksmärtorna hade försvunnit helt efter ca 2 månaders användning. Sedan dess har nacksmärtorna bara kommit tillbaka en gång, då jag bar tunga kartonger. Resultatet har varit helt otroliga för den smärtan som plågat mig så länge”, säger Kajsa glädjefullt, som förutom behandling för hela kroppen även använder lokal behandling på sin nacke med BEMER B. PAD terapibälte.

Mina fötter och händer har också blivit varmare och mina hälsprickor bättre

Kajsa har också märkt att hennes händer och fötter blir varmare efter hon använt BEMER-terapin. Dessutom har hennes torra och spruckna hälar blivit bättre.

”Jag har också kunnat dra ner på astmamedicinerna. Och självklart har jag också slutat med smärtstillande mediciner, eftersom min nacke inte längre stör mig. Det är viktigt för mig, för att ta smärtstillande under längre tid är inte bra för kroppen.”

Mannens huvudvärk har också upphört

Kajsas man Abel Fuentes använder också BEMER terapi idag och har sitt eget BEMER Evo Set. Han kör lastbil vilket gör att han ibland sover alldeles för lite. “Han led alltid av svår huvudvärk då han fått för lite sömn, men nu med BEMER-terapin har han inte längre huvudvärk, även om han fortfarande sover för lite då och då”,

“Alla borde få höra talas om BEMER!”

Detta är Kajsas starka åsikt tack vare hennes och hennes mans utmärkta erfarenheter med BEMER-behandlingen. “Jag känner att det är min plikt att berätta för människor om behandlingen så att de känner till detta effektiva behandlingsalternativ, som kan hjälpa till med många hälsoproblem. Livet är underbart när smärta och värk avtar och hälsan förbättras!”

Effekten av BEMER® fysikalisk vaskulär terapi baseras på förbättrad mikrocirkulation

BEMER vaskulär terapi är en form av fysikalisk terapi som förbättrar ett begränsat blodflöde i de små blodkärlen. På så sätt hjälper det till att återställa tillräcklig syre- och näringstillförsel till vävnadsceller och föra bort avfallsmaterial från dem, vilket gör att vävnader såsom hud, hjärna, muskler, skelett, leder och inre organ har bättre möjligheter att fungera, regenerera och återhämta sig. Cellerna får också bättre möjlighet att producera energi.

Terapin är inte inriktad på att ta bort ett specifikt symtom eller bota en specifik sjukdom, till skillnad mot medicin, utan fungerar bredare genom att stödja mikrocirkulationen, vilket gör att vår kropp har bättre möjligheter att korrigera sin egna funktion på många sätt. Därigenom stöttas kroppen att fungera som den ska naturligt.

Behandlingens effekt känns kanske inte medan den pågår förutom en lätt pirrande känsla, eftersom vi knappast känner av vår blodcirkulation. Och det är som det ska vara för vi skulle ju inte vilja känna blodets rörelse i vårt 100,000 kilometer långa nätverk av blodkärl! Resultaten av terapin däremot upplevs ofta på längre sikt som en individuell förbättring av välbefinnandet, som sker i individuell takt.

Artikeln är baserad på intervjupersonens egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis kan generaliseras till andra människor. Konsekvenserna av att mikrocirkulationen fungerar bättre är individuella, beroende på kroppens status.

Tack så mycket för denna intervju Kajsa och vi önskar dig god hälsa även i framtiden!

 Be våra samarbetspartners om mer information om BEMER-behandling

Våra partners är utbildade, självständiga entreprenörer från hela Norden och står till förfogande för att svara på dina frågor och bjuda in dig till våra onlineföreläsningar för mer information om mikrocirkulation och BEMER-terapin. Genom dem kan du köpa enheten eller beställa den för en åtta veckors provperiod. De kommer också att ge dig instruktioner för användning – du står inte ensam.

Du hittar din närmaste BEMER-partner genom att trycka på knappen Kontakta oss i det nedre vänstra hörnet på vår hemsida www.bemergroup.com.

Alternativt kan du skicka din förfrågan via e-post till info@bemernordic.com så hänvisar vi dig till en lokal BEMER-partner.

Kontakta oss gärna – våra partners står redo att hjälpa dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *