” Att jag har kunnat fortsätta som idrottsmassör betyder väldigt mycket för mig!”, säger 53-årige Jarmo Salow med ett leende. Han har jobbat som massör i snart 21 år. Dessutom håller Jarmo på med bildhuggeri. Han fäller träden själv och samlar in, transporterar och bearbetar träden helt för hand.

”Arbetet har varit väldigt fysiskt – och har påverkat både händerna och nedre delen av ryggen”, säger Jarmo, som har lidit av kroniska smärtor i ländrygg och händer i åratal. Men smärtorna har försvunnit med regelbunden användning av BEMER-terapi och arbetet som massör, som ibland stod på spel, har han kunnat fortsätta med, till glädje för både honom och hans familj.

Misstro till en början

BEMER-terapin kom till familjen för cirka fyra år sedan genom sonens gudmor. Jarmo var till en början inte speciellt entusiastisk.  “Jag ansåg att jag i grunden var frisk, även om jag hade ont i både ryggen och händerna. Trots allt tränade jag ju flitigt och på olika sätt”, säger han om sina första känslor.

Jarmo provade dock BEMER-terapin “under press från kvinnorna” och träningspasset på cykeln efter terapin gick lättare än vanligt. ”Klockan visade låg puls i kombination med rekordtempo, men jag ville ändå inte tro att resultatet berodde på BEMER. Jag antar att priset också var ett problem”, medger Jarmo.

Ett år senare bestämde de sig dock för att skaffa apparaten för att användas av såväl föräldrarna som de tre barnen, och de har aldrig ångrat det beslutet. “I början kände jag inte riktigt av terapin, och jag var kanske lite frustrerad över det, men så småningom började det hända saker succesivt.”

Sömnprogrammet började användas efter ett och ett halvt års användning dagtid

Jarmo hade haft sömnstörningar och sömnproblem i några år på grund av stress. Ändå använde inte Jarmo sömnprogrammet under det första året av terapin, eftersom det bara fanns en BEMER-enhet i familjen och sömnprogrammet användes av andra. “Jag provade det en gång, men dagen efter var jag väldigt trött och kände mig dimmig, så experimentet slutade där”, berättar han om sina första upplevelser.

Han fortsatte dock att dagligen ta två 8-minuters helkroppsbehandlingar samt lokala behandlingar på de smärtsamma områdena. “Jag testade sömnprogrammet för tredje gången efter ungefär ett och ett halvt års användning och då kändes det bra. Jag vaknade och kände mig ovanligt pigg och kunde slå upp ögonen med en gång”, säger Jarmo. Även sportklockan på handleden som mäter t.ex. puls och mängden djupsömn bekräftade en god sömnkvalitet.

Ytterligare två BEMER-apparater inhandlades till familjen, så även Jarmo kan njuta av sömnprogrammet nästan varje natt sedan dess, och sover nu normalt och vaknar utvilad.

De kroniska smärtorna i ländryggen och händerna avtog också med tiden

Ungefär vid samma tid som sömnprogrammet hade börjat kännas bra och sömnen förbättrades, började Jarmo märka andra konkreta resultat också. “Smärtan i nedre delen av ryggen och händerna försvann efter 1,5-2 års användning. Det var riktigt bra, eftersom jag hade lidit speciellt av värken i händerna under 15 år. På grund av det var jag tvungen att dra ner på mitt jobb rejält i perioder, men nu har jag kunnat jobba heltid, säger han glatt.

Jarmo hade under ett par decennier periodvis tagit värktabletter mot smärtan i händer och rygg och vid huvudvärk och influensa, men sedan han började använda BEMER har han inte behövt ta några alls.

Återhämtningen efter träning har också blivit snabbare

Jarmo tycker om att utöva nästan all sorts sport: ishockey, skidor, skoter, gym, cykling och jogging. “Jag återhämtar mig från träning klart bättre än tidigare med BEMER-behandlingen. Och när jag cyklar är den initiala ömheten i låren borta”, berättar han om sina upplevelser. Timmerhuggning går nuförtiden också lättare, liksom livet i övrigt.

BEMER-terapin används också för klienter

Jarmo rekommenderar även BEMER-terapin till sina massageklienter, och de flesta vill ha det i samband med massagebehandlingen. “Jag betonar alltid att även om behandlingen inte känns något speciellt, så gör den sitt jobb. Effekterna kan komma under lång tid, pö om pö, precis som för mig.”

Samtidigt har Jarmos förmåga att hjälpa sina klienter utökats tack vare BEMER-terapin, då han även kan behandla fall där manuell behandling inte är aktuell: till exempel svåra kramper, sviterna efter trauma, omfattande blåmärken eller sår.

Effekterna av BEMER fysikalisk vaskulär terapi baseras på förbättrad mikrocirkulation

BEMER fysikalisk vaskulär terapi är en form av fysikalisk terapi som förbättrar ett försvagat flöde i de små blodkärlen. På så sätt hjälper den att återställa tillräcklig syre- och näringstillförsel till vävnadsceller och avlägsna avfallsprodukter från dem, som resulterar i att vävnader så som hud, hjärna, muskler, skelett och leder eller inre organ får bättre förutsättningar att fungera, regenerera och återhämta sig. Cellerna får även bättre förmåga att producera energi.

BEMERT-terapi, till skillnad från medicin, är inte inriktad på att ta bort ett specifikt symptom eller bota en specifik sjukdom, utan fungerar bredare genom att stödja mikrocirkulationen, vilket gör att vår kropp får bättre möjligheter att korrigera sina funktioner på många sätt. Då får kroppen hjälp att fungera som den ska naturligt.

Effekten av behandlingen kanske inte märks alls, eftersom vi inte känner av vår blodcirkulation, möjligtvis känner man en lätt pirrande känsla. Och så här ska det vara, för vi skulle knappast vilja känna blodets rörelser i vårt 100 000 kilometer långa nätverk av blodkärl! Resultaten av terapin känns å andra sidan ofta på längre sikt som en individuell förbättring av välbefinnandet, i individuell takt.

Artikeln bygger på intervjupersonens egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis kan generaliseras till andra personer. Konsekvenserna av att mikrocirkulationen fungerar bättre är individuella, beroende på kroppens situation.

Tack så mycket för intervjun Jarmo, vi önskar dig fortsatt en god hälsa för framtiden!

Fråga våra partners mer om BEMER-terapin

Våra BEMER-partners är utbildade fristående entreprenörer och finns runt om Sverige. De är redo att svara på dina frågor och bjuda in dig till våra online-föreläsningar, så du får mer information om mikrocirkulationen och BEMER-terapin. Genom dem kan du också beställa en enhet, antingen för en 8 veckors TESTAperiod eller köpa en direkt till dig själv. Utförliga bruksanvisningar ingår – och du får råd av din BEMERförsäljare, så du behöver inte känna dig ensam.

Om du ännu inte har någon kontakt med en BEMER-partner kan du hitta en genom att trycka på knappen “Kontakta oss” i det nedre vänstra hörnet på vår hemsida https://bemergroup.com/sv_SE/human-line/home .

Alternativt kan du skicka din förfrågan via e-post till info@bemernordic.com så hänvisar vi dig till en lokal partner nära dig.

Tveka inte att kontakta oss – våra partners är redo att betjäna dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *