Camilla Carlefall från Göteborg upptäckte BEMER-terapin i november 2022 och sedan dess har hennes hälsa förbättrats på många sätt. “Min armbåge, som jag i ett års tid hade haft ont i, blev bättre på några dagar och jag kunde spela golf igen. Det var då jag blev övertygad om att terapin är effektiv”, mins hon från den första tidens användning av BEMER. Förutom att armbågen läkte har BEMER varit till stor hjälp för hennes träning och återhämtning.

Smärtan i armbågen försvann snabbt

55-åriga Camilla motionerar mycket och är en hårt tränande golfspelare som även tävlar flitigt på amatörnivå. Vid tidpunkten för intervjun var hon i Spanien på en golfresa.

Förra hösten tog hon dock paus från golfen, eftersom hennes armbåge gjorde rejält ont och hindrade henne från att spela. “Tennisarmbågen hade gjort ont i ett år och jag hade diskuterat med läkaren om en möjlig operation om den inte blev bättre”, säger hon.

I november 2022 fick Camilla höra talas om den mikrocirkulationsstimulerande BEMER-terapin och blev genast intresserad av den. Eftersom hon själv analyserar blodprover förstår hon blodets och blodcirkulationens betydelse för hälsan.

”Jag började med BEMER-terapin och till min förvåning kändes armbågen bra redan efter tre dagars behandling. Det övertygade mig om terapins effektivitet, säger hon. Camilla kunde återuppta golfen igen som betyder så mycket för henne. Hon behandlar fortfarande sin armbåge lokalt med BEMER B. PAD, behandlingsbälte, vid behov.

Förbättrad prestation och snabbare återhämtning från skador

“Jag har också märkt att BEMER-behandling innan träning eller löpning klart förbättrar uthålligheten och att löpningen går smidigare och benen kännas lättare. BEMER-behandling efter träning stöttar även återhämtningen effektivt”, berättar Camilla om sina upplevelser.

Camilla har haft många skador under sitt idrottsliv och när de ger sig till känna igen, t ex i ryggen, tar hon lokal BEMER-behandling på aktuellt ställe. Den senaste olyckan inträffade i vintras när hon föll på en isfläck och landade på axeln. “Jag kunde inte röra armen alls, axeln gjorde riktigt ont, men med intensiv BEMER-behandling kunde jag åka skidor igen efter bara sex dagar. Återhämtningen gick riktigt snabbt!” säger hon och ler.

Först fick kroppen en rejäl utrensning

De första tre månaderna fick Camilla utrensningsreaktioner som visade sig med akne i ansiktet och på halsen. Hon fick också huvudvärk, vilket hon normalt inte brukar ha.

“Men jag förstod att det satte igång en utrensningsprocess i kroppen när mikrocirkulationen förbättrades och transporterade bort avfallsprodukter som fanns lagrade i vävnaderna. Jag fortsatte att använda terapin trots symtomen och var noga med att dricka mycket vatten. Efter cirka tre månader började symtomen klinga av”, säger hon och fortsätter: ”Jag är glad att kroppen fick möjlighet att rena sig själv”.

Effekterna av BEMER® terapi baseras på förbättrad mikrocirkulation

BEMER® kärlterapi är en form av fysikalisk terapi som förbättrar ett försvagat blodflöde i de små blodkärlen. På så sätt förbättras dels tillförseln av syre- och näringsämnen till vävnadscellerna men även bortforsling av avfallsmaterial från dem, vilket gör att vävnader såsom hud, hjärna, muskler, skelett, leder och inre organ får bättre förutsättningar att fungera, regenerera och återhämta sig. Cellerna har då också bättre möjligheter att producera energi.

BEMER-terapi, till skillnad från läkemedel, är inte inriktat på att ta bort ett specifikt symptom eller bota en specifik sjukdom, utan fungerar bredare genom att stödja mikrocirkulationen, vilket gör att vår kropp får bättre möjligheter att läka sig själv. Den stöttar kroppens funktioner på ett naturligt sätt.

Effekten av BEMER-terapin märks för det mesta inte alls under behandlingen, förutom kanske en lätt stickande känsla. Vi känner ju normalt sett inte av vår blodcirkulation och det är normalt, för vi skulle knappast ständigt vilja känna blodets rörelser i vårt 100 000 kilometer långa nätverk av blodkärl! Resultaten av terapin upplevs individuellt och på längre sikt ofta som en förbättring av välbefinnandet i varierande grad.

Artikeln bygger på intervjupersonens egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis kan generaliseras till andra personer. Konsekvenserna av att mikrocirkulationen fungerar bättre är individuella, beroende på kroppens situation.

Stort tack till Camilla för intervjun och vi önskar god hälsa i framtiden också!

Fråga våra affärspartners mer om BEMER-behandling

Våra affärspartners är utbildade, oberoende företagare från hela Sverige och står redo att svara på dina frågor och bjuda in dig till våra online-föreläsningar, så får du mer information om mikrocirkulationen och BEMER-terapin. Genom dem kan du också beställa enheten antingen för en åtta veckors provperiod eller för att köpa din egen. Du får hjälp och stöd med att komma igång – du behöver inte oroa dig för att stå ensam.

Om du inte känner till någon BEMER partner, kan du hitta en i din närhet genom att trycka på knappen “Kontakta oss” i det nedre vänstra hörnet på vår hemsida https://bemergroup.com/sv_SE/human-line/home

Alternativt kan du skicka din förfrågan via e-post till info@bemernordic.com så hänvisar vi dig till en lokal återförsäljare.

Kontakta oss gärna – våra återförsäljare står redo att hjälpa dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *