Maria Dagerberg/massör och kinesiolog, Fiddeli Kluge/massageterapeut och Petra Thomas/massör och personlig tränare berättar här om sina erfarenheter med BEMER.

            
Massörens yrke blir rätt slitsamt med åren. Maria berättar att hon efter 20 år som massör, år 2011 fick en intensiv nervsmärta i bröstryggen ut i höger axel. “Jag tog emot alla sorters behandlingar som jag kände till men ingen hade effekt mer än en stund eller någon dag. En kollega föreslog BEMER och efter 14 dagars helkroppsbehandling 8 min morgon och kväll samt lokal behandling på bröstrygg och axel flera gånger per dag blev jag smärtfri.”

BEMER – Fysikalisk Vaskulär Terapi
BEMER stimulerar och aktiverar mikrocirkulationen och påverkar även det parasympatiska nervsystemet – Lugn och ro nervsystemet. “Jag visste mycket om kroppens fysiologi men inte att mitt kärlsystem räcker 2,5 varv runt jorden. Eller att mikrocirkulationen med våra minsta kärl, mycket tunnare än ett hårstrå, utgör 74 % vårt blodomlopp”, säger Maria. Fiddeli lyfter fram att mikrocirkulationen har stor betydelse för kroppens självläkande system, här sker hela tiden massor av livsviktiga transporter. BEMERs stimuli medverkar till bättre upptag av syre och näring till våra vävnader och organ, samt effektivare avlägsning av kroppens slaggprodukter. Immunförsvaret stöds också, då de vita blodkropparna arbetar mer optimalt. På detta sätt höjer vi kroppens prestationsförmåga och bromsar åldrandet!

Avslappnade kunder och god efterverkan

“BEMER är min egen “personliga massör”, och gör så att jag orkar massera så länge jag vill och fungerar som ett komplement i min verksamhet, vilket gör att mina massagebehandlingar blir unika och samtidigt spar jag min egen kropp, fingrar och händer”, säger Maria. Hon ger sina kunder 8 minuter BEMER terapi före massagebehandlingen, på så sätt blir kunderna mer avslappnade och får en bättre blodcirkulation redan innan massagen. “Och så kan jag även erbjuda lokalbehandling med BEMER på spänd nacke, vid besvär i höft, knä, hälsporre m.m”.

Fiddeli och Petra instämmer: “Kunderna slappnar av snabbare, och dessutom blir de mindre ömma dagen efter massage. Fiddelis kunder berättar att de blir piggare och de som har besvär med migrän får ofta längre uppehåll mellan sina migränanfall. Effekten av massagebehandlingen sitter i längre och när de kommer nästa gång är muskulaturen inte lika spänd som tidigare och de spänningar som finns släpper snabbare.

Hård träning sliter på kroppen.

“Som personlig tränare sliter jag hårt på min kropp varje dag och det är viktigt att jag inte blir skadad” säger Petra. “Genom att jag använder BEMER före varje pass så får jag en ökad genomblödning och jag är “uppvärmd” och därmed minskar skaderisken. Efter passen lägger jag mig återigen på BEMER för att effektivisera min återhämtning och återuppbyggnad av muskler och ibland sover jag även på den. Dagen efter, när det är dags för nya pass så känner jag mig helt ” fit for fight” igen och min kropp känns pigg och utvilad.” Många elitidrottare använder BEMER.

Maria, Fiddeli och Petra sammanfattar: “Som forskning på BEMER visar, stärks genomblödning i mikrocirkulationen, vilket gör att både lymfans och blodets små transportvägar effektivt öppnas upp och det ger massagebehandlingen en bättre verkan. BEMER är unik i detta avseende och samverkar på ett utmärkt sätt med andra kända terapeutiska insatser, både för människor och för djur”.

“Och möjligheten att kunna erbjuda våra kunder att själva köpa eller hyra ett eget BEMER set, en certifierad medicinteknisk apparatur designad för hemmabruk, är helt fantastisk”, avslutar Fiddeli.

Apropå BEMER och hästar så kan hästar också få BEMER innan de får massage eller annan behandling som ex vis kiropraktikbehandling.

Svante har behandlat Peder Fredricsons hästar och idag används BEMER VET i Peders stall, och han själv använder BEMER Professional som både Friskvård/Rehab. Veterinären som behandlar hans hästar säger: “Hästarna har ju ingen träningsvärk längre!”

                  lokal  behandling på problemområde

 

 

BEMER – en medicinsk utrustning för hemmabruk, friskvård och rehab – är fysikalisk vaskulär terapi  för blodkärlen som kan användas för att stödja hälsan och för att främja läkning av sjukdom eller skada. BEMER förbättrar nedsatt mikrocirkulation och stödjer andra behandlingsmetoder. Man kan t ex effektivisera fysioterapi med hjälp av BEMER. Många patienter som lider av smärta har blivit hjälpta av BEMER. Den komplexa BEMER stimuleringssignalen förmedlas via ett lågt pulserande varierande elektromagnetisk fält. Man har kunnat bevisa att BEMER-terapi kan förbättra nedsatt mikrocirkulation med över 30 procent.

https://sverige.bemergroup.com

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *