Taimi Tapanis knäled opererades första gången för fem år sedan.

72-årige Taimi Tapani har upplevt två väldigt olika knäoperationer. Återhämtningen efter den första operationen tog flera år, jämfört med den andra som bara tog några veckor. BEMER-terapin användes som stödbehandling efter den andra operationen.

Knäledsoperation är ett större ingrepp och återhämtningen tar tid

“Efter den första operationen ville inte svullnaden i benet avta alls. Även efter flera år kunde benet fortfarande svälla upp och jag hade svårt att t ex  ta på mig vinterskorna. Jag hade också ständig värk och åt mycket smärtstillande”, beskriver Taimi.

Det andra knäet rehabiliterades på ett nytt sätt

Det andra knäet opererades för tre år sedan. Då rekommenderade en fysioterapeut på Haparanda Fysioteket att Taimi skulle prova BEMER-terapi.

”Jag hyrde apparaten i sex veckor för att kunna behandla mitt ben effektivt. Behandlingen tog jag tre gånger om dagen. Svullnaden gick ned snabbt efter operationen och jag hade heller ingen värk. Det var en enorm skillnad jämfört med tiden efter den första operationen.”, berättar Taimi glatt.

Taimi tycker att det bästa var att hon kunde börja röra på sig snabbt och att hon kunde sköta sitt liv helt normalt. Operationen genomfördes på vintern och därför var hon lite nervös för att röra sig på isiga vägar, men allt gick väldigt bra.

”BEMERutrustningen är lätt att börja använda helt själv. Efter en operation är det viktigt att börja träna benet snarast för en god rehabilitering. Fysioterapeuten använde alltid BEMER-terapin innan annan behandling för att göra musklerna smidigare”, berättar Taimi.

Taimi använder fortfarande BEMER-terapin ibland, även om hon inte har några andra hälsoutmaningar. Behandlingen främjar en god mikrocirkulation, vilket är A och O för en god hälsa.

Man kan läsa mer om användarnas erfarenheter på: https://mikrocirkulationifokus.se

Vad är mikrocirkulation?

Mikrocirkulationen är uppbyggd av ett tätt nätverk av de allra minsta blodkärlen. Ungefär 74 % av blodomloppet sker i dessa minsta kärl. Mikrocirkulationen har en viktig transportuppgift: den levererar syre och näringsämnen till vävnader och organ, transporterar bort slaggprodukter och stödjer immunsystemet.

Vad är BEMER?

BEMER förbättrar mikrocirkulationen och stödjer därmed kroppens egna reparationsmekanismer. BEMER-terapi är en fysikalisk vaskulär terapi som inverkar på de funktionella problemområdena i mikrocirkulationen. Det vill säga att den inverkar på den sammandragande muskelrytmen, vasomotionen, i muskelväggarna i de mindre arteriolerna när denna rytm är försvagad. Vasomotionen ”pumpar” blodet vidare framåt i de mindre mikroblodkärlen ända fram till kapillärerna.

https//:sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *