Makulära förändringar blev bättre

Paret Kirsti Karisjoki och Simo Kurri har båda två fått en förbättrad hälsa och välbefinnande i sina liv tack vare BEMER-terapin.

61-åriga Simo har typ 2 diabetes. Året 2010 fick han remiss till sjukhuset för en ögonkontroll, för att se om det fanns ögonbottenförändringar. Man kunde konstatera omfattande förändringar, typiska för diabetiker, i båda ögonen, det vill säga retinopati. Det blev inplanerat för laseroperation för båda ögonen i snabb takt.

Retinopati är en tilltagande sjukdom som blir inte bättre, enligt läkare, men vars tilltagande kan hejdas. På sjukhuset uppmanade man Simo att gå ner i vikt och man gav honom en ny diabetesmedicin. Följande år blev Simo bekant med BEMER-terapi och börjande använda den regelbundet

a young ophthalmologist looking at a retina scan in a computer monitor

 På kontroller förundrade man sig över provresultaten

År 2013 gick Simo återigen på ögonbottenscreening. Då undrade sjuksköterskan som gjorde kontrollen hur det var möjligt att förändringarna man hade märkt sista gången hade minskat. Bara ungefär hälften av förändringarna var kvar. Det var dessutom samma sköterska som hade gjort kontrollerna med tre års mellanrum.

På våren 2015 hade även de sista tecknen på förändringar i ögonbotten försvunnit och man kunde lägga operationsplanerna helt och hållet åt sidan. Sjukvårdspersonalen kunde konstatera att de aldrig hade sett något liknande. Nu fortsätter Simo med sin BEMER-terapi och nästa ögonkontroll är om två år. I början kunde Simo känna av en lätt stickande känsla i ögonbottnen under behandlingarna, men när ögonen har läkt sig så har inte känslan varit kvar.

eyesenioriStock_000047385922_Medium

Numera så äter Simo hälsosammare kost och har även gått ner i vikt med hjälp av den nya diabetesmedicinen. Enligt sambon så har Simos minne förbättras och han är helt enkelt märkbart mycket piggare. Man har också fått hjälp med akut smärta med hjälp av BEMER-apparatens lokalbehandlingar.

Fotleden var som helt återställd efter att ha varit ingipsad

Kirsti Karisjoki är en pensionär på 67 år. Hon fick goda erfarenheter av BEMER-terapin efter hon fick en fraktur i fotleden. Fotledsfrakturen fick hon 2013 och Kirsti använde BEMER-terapi under hela tiden foten var gipsad. Läkaren varnade för att foten ser vanligtvis ganska dålig ut när man först tar av gipset, alltså försämrad muskulatur och kanske svullen och öm. Huden kan vara torr och sliten.

leg in plaster of a girl with polished fingernails and crutches on the grass

Överraskningen var total för både läkaren och patienten när vaden under gipset såg exakt likadant ut som på det friska benet! På mottagningen fanns då en annan patient som också hade fått en fotledsfraktur samtidigt. Det var en ung, sportig kvinna som jobbade som gymnastiklärare. När man avlägsnade hennes gips började hennes ben genast att svälla och ömma. Det såg ut som om den inte ha några muskler och huden var torr och narig.

Samtidigt var pensionären som hade haft ett sittande arbete i 30 år överlycklig att man kunde bara urskilja hennes förut gipsade ben utav färgen, eftersom det andra benet hade fått sol. En likadan rehabilitering hade läkaren aldrig sett tidigare. Enligt Kirsti hade även senan i foten läkt sig mycket väl med tanke på hennes ålder, ingen operation behövdes.

Kirsti har också fått hjälp av vaskulär terapi för sömnens kvalitet och lindring för sin migrän.

Hon tar genast BEMER-terapi om huvudvärk är på kommande.

Bemer_classic_set

Effekterna av BEMER-terapin grundar sig i en förbättrad mikrocirkulation

BEMER® är en medicinteknisk apparatur kategoriserad som vaskulär terapi som fysikaliskt stimulerar och aktiverar ett nedsatt/stört blodflöde hos de små blodkärlen. Denna behandlingsform stödjer och återställer tillförsel av syre och näringsämnen till vävnadsceller samt bortforsling av restprodukter från cellernas ämnesomsättning. Detta medför att vävnader som hud, muskler, ben och inre organ ges bättre förutsättning att fungera, regenerera och återhämta sig.

Terapins medicinska insats syftar inte till att eliminera ett specifikt symptom eller bota viss sjukdom utan fungerar mer utbrett genom att mikrocirkulationen stöds, vilket innebär att kroppen bättre kan reparera sina egna funktioner. Kroppens naturliga funktioner stödjs och får hjälp att fungera mer optimalt som den naturligt har förutsättning för.

Artikeln bygger på intervjupersonens egna erfarenheter, som inte kan generaliseras. Konsekvenser och nyttan av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuell och beroende på kroppens situation.

Mer info:https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *