Har du hört talas om sagan om grodan som ställdes levande i en gryta på spisen?

Rätten till att leva som frisk och energisk

Lite åt gången ökar man vattnets temperatur tills det kokar, men grodan fattar inte att den ska hoppa ut från grytan eftersom den vänjer sig vid temperaturen av vattnet som värms upp. Till slut så kokas den till döds.

Precis så vänjer vi människor också oss med saker och ting, alldeles för lätt.

När vi har haft någon krämpa i några veckor så noterar vi kanske inte ens den längre. Vi tycker att det är bara helt naturligt att det är svårt att stiga upp från sängen på morgonen med leder som knakar och är stela.

Utmattning och ständig trötthet är naturliga tillstånd för många. Vissa kan till och med tycka att det är helt normalt att ha förstoppning i flera dagar.

Vi har även fått indoktrinerat i oss tron att åldrandet för med sig krämpor och sjukdomar – så som om det hör till liksom.

Jag törs vara av annan åsikt.

Krämpor och sjukdomar hör inte till människans liv som förnödenheter, tvärtom vi har rätt att leva, och åldras, som energiska och friska.

Nyckeln till hälsa

Nyckeln till att vara energisk och frisk ligger i att ha rätt tänkande, kost och motion, men även i en välfungerande mikrocirkulation, som bidrar till en förbättrad energiproduktion i cellerna. När vi ger våra celler vad de behöver, det vill säga syre och näring, så sköter de om sina uppgifter och håller oss pigga och krya.

Många faktorer som är kopplade till vårt nutida levnadssätt försämrar mikrocirkulationen. Förutom åldrandet är de värsta bland dem: stress, för mycket stillasittande, dålig kost, otillräcklig vila och för lite motion.

Våra celler mår dåligt när fungerandet av mikrocirkulationssystemet försvagas. När tillräckligt många av våra celler mår dåligt uppstår det symptom som vi känner igen, som trötthet, utmattning och smärtor.

Vi kanske har dålig sömnkvalitet eller stela och osmidiga muskler. Vi kan lida av högt blodtryck eller problem med huden. Symptomen beror mycket på en människas arvsmassa och levnadsvanor.

När cellernas energiproduktion försämras har detta en övergripande effekt på alla kroppens funktioner.

Kroppens makrohälsa blir försvagad – och likaså den dagliga livskvalitén.

Det som är utmanande är att människan kan inte identifiera, eller känna av, störningar i mikrocirkulationen tills symptomen uppstår. Då brukar man oftast medicinera symptomen istället för att ta reda på orsakerna.

En vana som lönar sig

Enligt läkare som är bekanta med mikrocirkulationen är upp till två-tredjedelar av sjukdomars symptom direkt förknippade, genom orsak och verkan, till problem i mikrocirkulationen.

BEMER terapi stimulerar en försvagad mikrocirkulation utan negativa biverkningar. När man får kroppen att fungera som den ska på cellnivån, börjar den faktiskt läka sig själv.

Man får tillbaka sin energi och livskraft. Sömnkvaliteten förbättras och tröttheten minskar och även återhämtningen blir bättre. När cellerna får mera syre så försvinner många besvär och krämpor – det vill säga symptomen minskar.

Terapin i ett nötskal handlar om att värna om dina celler. När du ger dina celler vad de behöver så sköter de sina uppgifter och håller dig frisk.

Åtta minuter, två gånger om dagen. En vana som lönar sig.

Det är lika lätt som att borsta tänderna. Så låt dina celler värna om dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *