Mathias ger BEMER terapin 10+!

Mathias Ringblom är entreprenör, författare och inspiratör. I maj 2018 fick han, efter ett par veckors dubbelseende, diagnosen Multipel Skleros, MS. Han hade haft 20 skov, förmodligen sedan många år tillbaka, och levde nu med en överhängande trötthet, domningar och begränsad funktion i ben och armar. En stor omställning med tanke på att han alltid har idrottat och varit aktiv.

Mathias kom i kontakt med BEMER två år efter sin diagnos och insåg då att en optimerad mikrocirkulation skulle kunna ge honom bättre förutsättningar för sin hälsa. Sedan dess är det inte många dagar som han har varit utan sin BEMER.

”BEMERs effekter, aktiveringen av kärlrörelserna i kärlen, är färskvara. Jag använder den minst två gånger om dagen för att alltid ha perfekt flöde” – berättar Mathias och fortsätter:

Som jag alltid säger, och skriver om i min bok, så kan vi aldrig göra en studie på en person. Jag vet ju inte hur jag hade mått utan BEMERn långsiktigt. Vi som jobbar med BEMER, vilken också är medicinskt certifierad, behöver vara försiktiga med olika hälsopåståenden.

Vad BEMER faktiskt gör?

Den stimulerar och aktiverar vår vasomotion, kärlrörelsen i våra små kärl, så att vi får optimerat blodflöde i vår mikrocirkulation. Att det i sin tur är bra för oss, oavsett MS eller inte, behöver vi inte vara forskare för att förstå.

Vad det ger oss för kännbara effekter individuellt vet vi inte förrän vi använder den varje dag under en längre tid, och effekterna kan upplevas olika från person till person. Med det sagt så får jag förstås berätta om mina upplevelser, utan att göra några generella påståenden. Vad jag kan säga med säkerhet är att jag aldrig skulle chansa att vara utan den mer än max en dag.

Här kommer en sammanfattning av de upplevelser och förbättringar som jag ser i min vardag hittills:

+ Högre energinivå. Min fatigue (trötthetssyndrom) är fortfarande där, men jag håller längre och återhämtar mig förhållandevis snabbt.

+ Minskad svullnad. Mina svullnader efter stillasittande går bort, i princip under tiden som jag ligger på BEMERn. Det känns bra och tryggt.

+ Mindre smärtor. Stelhet och nervsmärtor i arm och fingrar efter att ha varit igång en hel dag, lindras även det direkt med BEMER.

+ Bättre sömn. Jag känner mig utvilad och startar dagarna tidigt med tillräcklig energi för att åka till jobbet.

+ Klar i knoppen. Jag har bättre minne.

+ Lättare att andas. Jag känner att jag syresätter mig bra och har alltid 100% syresättning när läkarna testar. De är lika förvånade varje gång.

+ Färre sjukdagar. Förutom en bondförkylning i tre dagar när jag hade Covid i januari 2022 så har jag inte varit sjuk en enda dag sedan jag köpte min BEMER för snart tre år sedan. Samma där, vi vet ju att immunförsvaret stärks i och med en optimerad mikrocirkulation, oavsett MS eller inte.

+ Starkare och bättre kondition. Jag orkar mer vid fysisk aktivitet och återhämtar mig snabbt. Det är superviktigt med träning för oss med MS, det är läkarna överens om idag. Så allt som kan hjälpa oss till mer aktivitet är bra.

+ Smärtorna försvann. Smärtorna i ländrygg och säte som jag hade haft i över 10 års tid försvann efter 3–4 månader med daglig BEMER terapi och de är fortfarande borta.

+ Enkelheten. Det är lätt att använda BEMER. Jag lägger mig på den och startar igång den och sedan kan jag slappna av under 8 minuter medan behandlingen pågår.

Skönt att ha tillgång till BEMER.

Jag har alltid BEMERn med, även när jag reser. Då slipper jag svullnaden efter flygningarna och känner mig trygg att ha den tillhands för att kunna optimera min mikrocirkulation som är så viktig.

På PubMed finns två studier på MS fatigue och BEMER, där kan du även söka vidare för ytterligare granskade medicinska artiklar kopplade till BEMER och Vaskulär terapi.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=Multiple%20sclerosis%20bemer&fbclid=IwAR2ES6MQF0ZKpIGX4O1Edl230oFL9FagVuE5g43XqigQvokwdDMEAq4hkJ4

Mathias avslutar ”Jag personligen är övertygad att BEMER har gjort att jag är så pass fräsch som jag är om dagarna, utifrån mina förutsättningar. Det går inte en dag utan att jag använder den minst tre gånger. Men som sagt, det är min övertygelse. Jag tror också att den kan minska mina symtom i framtiden, men det återstår att se. Jag delar mer om det, och detaljerat, i min bok En på 500”.

Artikeln är skriven av Mathias Ringblom och Fiddeli Kluge

Artikeln bygger på intervjupersonens egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis kan generaliseras till andra personer. Konsekvenserna av att mikrocirkulationen fungerar bättre är individuella, beroende på kroppens situation.

Om du inte ännu känner till en BEMER återförsäljare kan du hitta en som passar dig från våra hemsidor genom att välja: http://sverige.bemergroup.com/se och i nedre högra hörnet klickar du på en cirkel med texten BEMER.

Alternativt kan du även skicka in dina frågor per e-post till adressen info@bemernordic.com, så vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *