Hanneli Salin 62 år och Figaro.

Smärtan var så kraftig att man inte kunde bara tala om värk.

Jag kände en fruktansvärd smärta runt ryggraden. Smärtan tog över i hela min kropp från topp till tå. Att hitta rätt diagnos tog tid och det fanns ingen vård/behandling som hjälpte mig. Till slut fick den multisjuka Hanneli Salin hjälp av BEMERterapi.

Den 62-åriga Salins patientjournal är tämligen lång. Efter att ha levt länge med olika symtom hittade man till slut hemokromatos, en ärftlig sjukdom. Därtill konstaterades till slut även fibromyalgi som orsakar svåra smärtor.
Hemokromatos är en ärftlig järnupptagningssjukdom som innebär att för stora mängder järn absorberas genom tarmarna till resten av kroppen. Järnupptaget orsakar olika symtom ex: ledvärk, förändringar i hudfärgen, störningar i leverfunktion samt, beroende på organet, många fler symtom och sjukdomar.

Det gick inte att jobba mera.

Tablet with the diagnosis Fibromyalgia on the display

”Som 53-åring tog jag avsked från arbetslivet. Jag gillade mitt arbete inom kundtjänst, men leendet började stelna på grund av hur jag mådde. Även muskulaturen blev försvagad på grund av hemokromatosen.

”Till och med hundarna rastade mig mer än jag rastade dem. Till slut höll jag mig inomhus för att värken tog all min kraft.”

”Jag hade exempelvis enorm värk i mina fötter. Det blev också svårt med dagliga sysslor hemma på grund av mina händer”, beskriver Hanneli. I lederna fanns inflammerade områden som orsakade smärta och värk. När ett finger bara nuddade vid någonting var jag tvungen att skrika av smärta.”

Hanneli Salin lider dessutom av hudpsoriasis. Hon har dock inte besvärats av psoriasisen eftersom den inte orsakar smärta eller värk.

Livet tillbaka efter fyra månader av fysikalisk vaskulär terapi.

Nu har Hanneli Salin använt BEMERterapi i snart 3 år. Efter släktingarnas rekommendationer köpte hon sig en egen BEMER, eftersom det inte hittades någon annan behandling för de svåra smärtorna och hon plågades av ständig trötthet.

”Efter 4 månaders regelbunden användning märkte jag att smärtorna lättade och svullnaden i mina fingrar var borta. Smärtan i fötterna upphörde efter 1 år. Det fanns då inte heller längre några inflammationssvulster”, säger Hanneli med glädje.

cortisone_iStock_000060494472_Large

Kortisonsprutorna i knogarna var också smärtsamma.

Nu behövdes inga flera smärtsamma sprutor och de antiinflammatoriska medicinerna kunde man också ta bort. Förvridningen av fingrarna upphörde. Smärtan i vristerna och smärtan på insidan av knät försvann.

Förut fanns det alltid en brinnande smärta i höften och ljumskarna vid läggdags, så det blev nästan omöjligt att sova. “Innan kunde jag inte ens vrida ur en skurtrasa på grund av smärtan.”

tiski_iStock_000068294037_Large

Vardagen är en fest. Jag märkte att jag kunde vrida ur en trasa igen, ta ett mjölkpaket ur kylskåpet med en hand och knyta mina skosnören!

Tidigare fick jag till och med stödja mig för att komma upp ur stolen och i trappor fick jag dra mig upp  med bägge händerna.

Nu springer jag uppför trapporna och mina favorithobbies simning och dans har jag kunnat återuppta. Livet leker!”

Fysikalisk BEMER kärlterapi stimulerar en försvagad mikrocirkulationen med följden att syre och näring transporteras effektivare till cellerna och slaggprodukterna forslas bort effektivare. Den förbättrade ämnesomsättningen i vävnaderna lindrar smärta och hjälper till att minska inflammatoriska tillstånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *