”Jag har lidit av kalla händer och fötter och vita fingrar under nästan hela vuxenlivet, men nu, under de senaste åtta veckorna, har symtomen gradvis avtagit, nästan försvunnit. Ledvärken har också minskat,” säger Terttu Kivimäki, som bor i Birkala, glad och förvånad över sitt nuvarande tillstånd.

Den 73-årige Terttu började använda BEMER-terapi i början av december, och sedan dess har decennier-långa symtom, inklusive nack-, höft- och mellanfotssmärta, lättat.

Kalla händer och fötter och ledproblem har länge hämmat livet

Terttu har alltid tränat mycket, trots ledproblemen. Hon har alltid gått på olika gymnastik och danskurser några gånger i veckan. Terttu tar gärna promenader och på sommaren cyklar hon. Men på grund av artros och smärta har hon behövt medicinering och kylgel genom åren för att kunna röra på sig.

Även om simning anses vara bra träning för någon med ledproblem har det varit nästan omöjligt för Terttu, eftersom det kalla vattnet gör att hennes armar och ben domnar. Högerhandens fingrar har visat flest symtom och blivit vita av kylan.

Terttus fötter har också besvärat henne, särskilt om nätterna: “Det kändes som om det värkte ända in i skelettet, oavsett hur varmt täcket var. Dessutom hade jag kramper och symtom på rastlösa ben. Det kändes ibland som om myror kröp längs med mina ben.” På grund av värk och smärta sov hon dåligt, inte mer än fyra timmar åt gången.

”Jag trodde länge att åkommorna berodde på ett diskproblem i ryggen. På grund av symtomen hade jag bara kort nattsömn. På kvällen frös jag alltid, trots att jag hade mycket kläder på mig – ofta med vantar på händerna.” Terttu provade även medicinering för sina vita fingrar, men den ökade bara hennes arytmier, så hon slutade snabbt med den.

BEMER®-terapi som ett läkemedelsfritt alternativ lät intressant

Terttu hade letat efter hjälp för sina åkommor i flera år, tills hon själv hittade BEMER-terapi online. ”Jag blev intresserad av terapin eftersom den erbjöd ett läkemedelsfritt alternativ som jag kunde använda för att behandla mig själv,” berättar hon. “Jag kontaktade BEMER-återförsäljaren på egen hand och beställde apparaten för provanvändning vid månadsskiftet november-december. Och nu löser jag in enheten eftersom resultaten har varit så fantastiskt bra!”

Hjälp med Reynauds fenomen samt ledvärk inom två månader

Under den åtta veckor långa försöksperioden har Terttus symtom med vita fingrar nästan helt försvunnit. Muskelkramperna och “skelettvärken” har avtagit. Hon behöver inte längre bära på ullkoftan och kan duscha normalt, utan att frysa.

”Jag har också artros lite överallt. Jag har haft nack- och höftvärk nästan dagligen. Jag får ont i mellanfoten när jag tar längre promenader.” Nu har BEMER behandlingen hjälpt till med dessa värk och smärtor. “Jag tar behandlingen morgon och kväll, som rekommenderat, och jag missar inte en enda gång. Dessutom tar jag lokala behandlingar för nacke, höft och fötterna. På det sättet får jag smärtorna att lätta.”

Terttu har stickat en bolero att ha på axlarna för att lindra nackvärk, men nu när värken nästan helt har försvunnit undrar hon om hon har någon användning för boleron längre. ”Jag kanske ska ge den till min dotter,” säger hon.

Hjälp med att kunna sova längre

“Tack vare BEMER har jag också börjat sova riktigt bra när kylan, värken och kramperna inte längre stör mig. Förutom att jag måste vakna och gå upp ibland eftersom jag, som rekommenderat, har börjat dricka mer vatten i samband med behandlingen. Nuförtiden är jag riktigt på hugget om morgonen!”, säger Terttu nöjt.

“Med den känslan av förbättring som jag har fått, kommer jag inte någonsin att ge upp den här behandlingen! Jag satsar pengarna på det här för att inte behöva ränna ständigt hos läkaren, säger Terttu med eftertryck.

Effekterna av BEMER®-terapi grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

BEMER® fysikalisk vaskulär terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig – samt producera energi.

Terapin är inte riktad för att avlägsna vissa symtom eller bota vissa sjukdomar, vilket läkemedel är, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att vår kropp har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Effekten av behandlingen känns kanske inte alls under behandlingen, förutom möjligtvis en liten pirrig känsla, eftersom vi brukar ju inte känna vår blodcirkulation. Det är ju så det ska vara, för vi vill knappast känna blodets rörelser i vårt 100 000 kilometer långa blodkärlsnätverk! Resultaten av terapin, å andra sidan, känns som en individuell förbättring över tid.

Artikeln är baserad på respondentens egna erfarenheter, vilka kanske inte allmänt gäller för alla människor. Resultaten av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella, beroende på kroppens tillstånd.

 Ett varmt tack till Terttu för intervjun och lycka till i framtiden också!

Fråga mer om BEMER-behandling av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa apparaten i 8 veckor, för att pröva på, eller så kan man beställa den direkt för att köpa. De ger också användningsråd så att man kommer smidigt i gång med behandlingen och behöver inte undrar över något.

Om du inte ännu känner till en BEMER återförsäljare kan du hitta en som passar dig från våra hemsidor genom att välja: http://sverige.bemergroup.com/se och i nedre högra hörnet klickar du på en cirkel med texten BEMER.

Alternativt kan du även skicka in dina frågor per e-post till adressen info@bemernordic.com, då vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *