65-åriga Marjut Hallavo har varit en nöjd användare av BEMER-terapi i ungefär 5 år. Hon har alltid varit intresserad av att ta väl hand om sig själv och att ha sunda levnadsvanor, därför har BEMER-behandlingens påverkan på hälsan passat väl in i hennes hälsofilosofi.

”Det har visat sig vara ett bra stöd in synnerhet för behandling av spända muskler och förebyggandet av sjukdomar”, berättar Marjut efter sin mångåriga erfarenhet som användare av terapin. Hon återhämtar sig för närvarande från en höftoperation och har fått stöd från BEMER-terapi i sin rehabilitering.

En BEMER®-apparat till 60-årsdagen i stället för smycken

”Jag köpte idén om BEMER-terapin genast när jag först hörde talas om den från en bekant återförsäljare för sju år sedan. Men jag var tvungen att begrunda i några år innan jag skaffade en egen apparat”, säger Marjut om sin första kontakt med terapin.

”Under en period var jag besatt av att gå på långa vandringsresor och 2015 åkte jag till Spanien för att vandra längs pilgrimernas historiska Jakobsleden till Santiago de Compostela. Jag vandrade 15 till 33 kilometer varje dag och det var då min höft började ömma.” Marjut fortsatte dock sin vandringsresa och klarade av hela 130 kilometer.

Impulsen för att köpa enheten kom för ungefär 5 år sedan, när hon fick alltmer symtom i den vänstra höften. Hon skulle också snart fylla 60. Då hade höften, enligt röntgenbilder, ett lätt slitage. “Jag tänkte att vad skall jag göra med smycken eller dylikt, jag investerar i hälsan i stället för att kunna hålla mig i form i många år framöver. Jag ville även hålla kirurgen borta så länge som möjligt. Så det slutade med att jag gav mig själv en BEMER i present,” säger Marjut med ett leende.

På följande Caminovandring, en spansk vandringsresa, året 2017, fick BEMER-enheten hänga med. “Jag tog behandling varje dag på höften för att hålla smärtan under kontroll. Skillnaden var märkbar jämfört med föregående resa, det var mycket mindre smärta andra gången.”

Ledprotes i höften för 5 veckor sedan – nu utan käpp på hundpromenaden

”5 år efter jag fick diagnosen av slitage klarade jag mig bra med höften och kunde leva livet fullt ut och var rörlig av mig. BEMER tog bort smärtan väl, samt slappnade av musklerna. Jag fick 5 år till för min höft, säger Marjut. Osteopaten hjälpte också ibland till att korrigera bäckenpositionen som hade förskjutits på grund av höftsmärta. Bäckenpositionen hade blivit fel när Marjut försökte undvika smärta under rörelse. Därefter klarade hon sig ett bra tag med egen hemtjänst och BEMER.

Så småningom blev dock höftslitaget så pass stort att det blev dags för operation och en konstgjord höftled i höstas. Lyckligtvis gick operationen och återhämtningen bra på alla sätt och vis.

”Jag lämnade bort kryckorna 4 veckor efter operationen och idag var jag för första gången ensam ute med hundarna på en promenad – utan sällskap eller stöd,” ler Marjut, som opererades för drygt 5 veckor sedan. Hon har använt BEMER-behandling 2 till 3 gånger om dagen, för hela kroppen samt lokalt på operationssåret, under hela konvalescensperioden.  ”Det 30-centimeter långa såret har läkt på ett riktigt prydligt sätt och jag har inte haft så mycket smärta,” berättar hon nöjt.

”Jag började träna så fort jag kunde, veckan direkt efter operationen, så att mina muskler inte skulle förtvina helt. Jag gick först runt gårdsplanen runt huset och ökade sedan gradvis distansen på promenaderna. Hon följer också fysioterapeutens instruktioner för att stärka musklerna.

Bättre sömn och ett lugnare sinne

Marjut har bytt platsen för BEMER-underlaget under årens lopp. Ibland har det varit i sängen och ibland i en fåtölj. ”När jag sedan låg i sängen och använde sömnprogrammet märkte jag att jag slappnade av och sov bättre. Nu när underlaget har legat i en fåtölj har det blivit paus från sömnprogrammet. Det kan hända att det är dags att lägga underlaget tillbaka i sängen,” säger hon fundersamt.

”Efter mina egna erfarenheter kan jag varmt rekommendera att prova på behandlingen och att investera i dig själv. Hälsan är en så viktig sak. För mig har BEMER varit ett fint stöd, särskilt för att lindra muskelspänningar och lindra smärta, men även för att förebygga sjukdomar,” bedömer Marjut.

Effekterna av BEMER®-terapi grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

BEMER® fysikalisk vaskulär terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig – samt producera energi.

Terapin är inte riktad för att avlägsna vissa symtom, vilket läkemedel är, eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kroppar har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Effekten av behandlingen känns kanske inte alls under behandlingen, förutom möjligtvis en liten pirrig känsla, eftersom vi brukar ju inte känna vår blodcirkulation. Det är ju så det ska vara, för vi vill knappast känna blodets rörelser i vårt 100 000 kilometer långa blodkärlsnätverk! Resultaten av terapin, å andra sidan, känns som en individuell förbättring över tid.

Artikeln är baserad på respondentens egna erfarenheter, som kanske inte allmänt gäller för alla människor. Resultaten av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella, beroende på kroppens tillstånd.

 Ett varmt tack till Marjut för intervjun!

Fråga mer om BEMER-behandling av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa apparaten i 8 veckor, för att pröva på, eller så kan man beställa den direkt för att köpa. De ger också användningsråd så att man kommer smidigt i gång med behandlingen och besvarar ev frågor.

Om du inte ännu känner till en BEMER återförsäljare kan du hitta en som passar dig från våra hemsidor genom att välja: http://sverige.bemergroup.com/se,  och i nedre högra hörnet klickar du på en cirkel med texten BEMER.

Alternativt kan du även skicka in dina frågor per e-post till adressen info@bemernordic.com, då vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *