Var din semester tillräckligt lång och kommer du tillbaka till jobbet fylld av arbetslust?

Med huvudet fylld av idéer att dela med dina arbetskollegor? Känner du dig kompetent och skarp, redo för nya utmaningar? Du orkar möta de mest utmanande personerna på jobbet och välvilligt betrakta människornas olikheter?

Eller får du ångest?

Är det känslan av otillräcklighet som smyger sig tyst in på och tar ett tag om halsen? Du kanske vänder och vrider på dig under natten så att du är faktiskt tröttare på morgonen än när du gick och la dig? Hjärnan står still och syret räcker inte. Du kanske t.o.m. fräste åt din make på morgonen?

stress and technology, emotionally destroyed, lonely person

Utbrändhet, burnout, utmattning eller ett helvete där hemma?

Varifrån kom den? Utmattningen kommer smygandes. Så småningom försvinner glädjen ur livet. Konstant prestationspress, dag efter dag, som inte botas med vila. Till slut är det omöjligt att slappna av och problemen hopar sig. Den mentala och fysiska prestationsförmågan kollapsar. Hur ska man klara av sina plikter och få sitt liv tillbaka?

Burnout är inte bara en sjukdom, det handlar också om att inte ha kontroll över sitt liv. Det finns ingen medicin för det.

Har du förändrats? Känner du dig oumbärlig, men ändå får du inte tillräckligt med erkännande eller bekräftelse? Om du är en kontrollfreak även under din fritid, eller om du är tom inombords, orkar inte lyssna på andra utan hellre backar, kan dessa vara tecken på burnout. Sedan kommer sömnbesvären, muskelspänningarna, huvudvärk, dålig stresstolerans, överdriven användning av stimulanter osv.

Vad kan hjälpa?

Tabletter är inte lösningen. En övergripande analys av livssituationen och nödvändiga ändringar kan förbättra situationen. Ibland måste man även byta jobb eller bryta upp ett förhållande för att komma på fötterna igen. Man måste göra det som krävs

Medicine doctor hand working with modern computer interface as c

Olika terapier som stöd till förändringens väg.

Vi är individer i våra unika livssituationer och därför måste vi själva hitta våra egna sätt att förstärka oss. Det finns mycket du kan göra själv innan utmattningen tar kontrollen över livet. Det är svårt att analysera sitt eget liv objektivt och därför kan hjälp från en bra terapeut vara avgörande för att komma in på rätt spår. Man vill ju ut från den negativa spiralen.

Fysiska utmaningar.

Krafter och energi behövs för att kunna göra en förändring i livet. BEMER-terapi stöder den fysiska kroppens funktioner och minskar stress genom att stimulera mikrocirkulationen. En bra sömn är avgörande för både mental och fysisk prestationsförmåga. BEMER-terapi har en påverkan på sömnkvaliteten som i sin tur har en positiv inverkan på immunförsvaret. När kroppen fungerar bra stöttar man också rehabilitering och återhämtning från dagens aktiviteter under sömnen. Både kroppen och psyket blir starkare.

Lamp bulb and gears. Perpetuum mobile idea concept.

Mera energi och bättre koncentrationsförmåga.

Även kroppens energiproduktion behöver en god mikrocirkulation. Bättre energinivå i kroppen gör att huvudet fungerar klart. Tankarna färdas fritt, krafterna ökar och den mentala kapaciteten växer. Ta det som en god vana att stödja din prestationsförmåga och uthållighet i arbetslivets utmaningar genom att använda BEMER-terapi 2 x  8 minuter varje dag! Den passar även jättebra att användas på arbetsplatsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *