”Naturligtvis är hälsan och pigghet de allra viktigaste sakerna i livet – och förstås att man kan leva självständigt!”

Liisa Pyrrö från Uleåborg i Finland fyllde 80 år i juni 2020. Man har inte kunnat arrangera någon fest i dessa coronatider, men det är ingenting som Liisa bekymrar sig över. ”Det är så bra när man mår prima, även om man är gammal”, konstaterar Liisa rappt. ”Åldern är ju bara en siffra och fester hinner man ha någon annan gång.”

Värk, migrän och magbesvär orsakat av användning av smärtstillande medel sedan ungdomen

Även om Liisa nuförtiden är i gott skick, så har det inte alltid varit så. Ända sedan hon var i 20-års åldern har hon lidit av värk i nacken samt haft migränanfall som hon tog värkmediciner för i flera decennier. Smärtstillande medel i sin tur orsakade svåra magbesvär och till slut uppstod besvärlig gastroesofageal refluxsjukdom, GERD. Refluxen har Liisa först försökt behandla med syrahämmande medel, men till slut så gjordes ett kirurgiskt ingrepp för att ta bort symtomen och det hjälpte något.

Migränanfallen fortsatte trots mediciner och magen blev i allt sämre skick. Refluxen hade inte försvunnit helt och hållet heller. Liisa minns att symtomen förvärrades och därför blev det gradvis svårare att sova på nätterna redan när hon var omkring 45 år gammal.

Smärtan och värken innebar till slut att hon inte kunde böja sig mot golvet för att kunna leka med sina barnbarn. Värken i ländryggen och nacken förstärktes så pass mycket att Liisa fick gå till läkaren på undersökningar året 2010. Först då misstänkte läkaren kardiologiska problem, men röntgenbilderna visade att det var frågan om ett svårgradigt slitage.

Som 70-åring hittade hon BEMER-terapins hjälp

För snart tio år sedan, på hösten 2010, blev Liisa bekant med BEMER-terapin av en slump när hon träffade en vän från Sysmä. Hennes vän rekommenderade att hon skulle vara med på en BEMERpresentation i Uleåborg och prova på terapin där. Liisa och hennes man Paavo deltog i BEMERföredraget och samma dag beställde de hem sin egen BEMER.

Resultaten började komma efter regelbundet bruk

När Liisa tog BEMERn i bruk i januari 2011 började resultaten att sakta men säkert visa sig. Efter åtta till nio veckors daglig användning började hennes nattsömn förbättras märkbart och till våren hon fick som alltmer sällan värk och migrän.

Liisa kunde således minska mängden av de smärtstillande läkemedel som hon tog för att läka magrefluxen. Refluxsymptomen minskade gradvis och till slut kunde den onda cirkeln brytas och Liisas hälsa förbättrades.

”BEMER-terapins inverkan har varit mer än guld värt för mig! De krämpor jag led av tidigare  har jag idag inga alls problem med längre. Jag är idag i princip helt fri från läkemedel och mår prima”, säger Liisa glatt. ”Hur många kan säga att deras hälsa är bättre som 80-åring än som 70-åring? Det brukar ju gå åt andra hållet i den här åldern.”

Numera fryser hon inte lika mycket och lider inte av influensor

Liisa har varit väldigt frusen av sig hela sitt liv. Vännerna har konstaterat i många år att: ”Liisa, hon fryser i alla lägen”. Efter bastun skulle hon redan efter en halvtimme klä på sig varma kläder och hon kunde inte ens tänka sig att köpa något lätt, tunt nattlinne åt sig – blotta tanken var hemsk!

Men värmebalansen i Liisas kropp har nu genomgått en enorm förändring efter flera år av BEMER-terapi. ”Nuförtiden så fryser jag egentligen inte alls längre, trots att jag har mindre varma kläder på mig. De tunna nattlinnen som jag kunde fasa mig över tidigare är nu minsann i bruk för att annars blir det för varmt på natten”, berättar Liisa.

Hon har inte heller lidit av något större influensa eller förkylning sedan 2011, och det har inte hennes man heller som även han använder BEMER-terapin varje dag. Liisa har inte tagit någon årlig influensavaccinering.

Användning av BEMER-terapi innebär besparingar

Liisas erfarenhet har varit att BEMER-terapins användning har inneburit många besparingar under årens lopp, trots den initiala investeringen. Liisa resonerar att: ”Jag har kunnat bespara mig hur många läkarbesök och hur mycket smärtstillande läkemedel som helst under de senaste tio åren. Mina ben har också varit i mycket bättre skick, även huden, så har jag inte behövt gå till fotterapeuten på fotvård. “Lyxfotvård för att skämma bort sig kan man ändå unna sig”, tillägger hon.

Effekterna av BEMER-terapin är baserad på en förbättrad mikrocirkulation

BEMER® är en medicinteknisk apparatur kategoriserad som vaskulär terapi som fysikalisk stimulerar och aktiverar ett nedsatt/stört blodflöde hos små blodkärl. Denna behandlingsform stödjer och återställer tillförsel av syre och näringsämnen till vävnadsceller samt bortforsling av restprodukter från cellernas ämnesomsättning. Detta medför att vävnader som hud, muskler, ben och inre organ ges bättre förutsättning att fungera, regenerera och återhämta sig.

Terapins medicinska insats syftar inte till att eliminera ett specifikt symptom eller bota viss sjukdom utan fungerar mer utbrett genom att mikrocirkulationen stöds, vilket innebär att kroppen bättre kan reparera sina egna funktioner. Kroppens naturliga funktioner stöds och får hjälp att fungera mer optimalt som den naturligt har förutsättning för.

Artikeln bygger på intervjupersonens egna erfarenheter, som inte kan generaliseras. Konsekvenser och nyttan av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuell och beroende på kroppens situation.

Forskningen stödjer Liisas erfarenheter. Enligt forskning så har BEMER-terapin positiva effekter på både smärta och sömn. (1)

Ett varmt tack till Liisa för intervjun och en fortsatt god hälsa i framtiden!

Hjärtliga gratulationer till 80-års-födelsedagen! 

Källor:

  1. Bohn W., Hess L., Burger R. The effects of the ”physical BEMER® vascular therapy”, a method for the physical stimulation of the vasomotion of precapillary microvessels in case of impaired microcirculation, on sleep, pain and quality of life of patients with different clinical pictures on the basis of three scientifically validated scales. J Complement Integr Med. 2013;10(Suppl):S5-12.

https://sverige.bemergroup.com

Den perfekta lösningen för hushåll och professionell mottagning med höga krav.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *