Hon trodde det hängde ihop med en skidtur och pjäxorna.

Stina Landin, 62 år, arbetar som förskollärare och är på fritiden aktiv med att spela golf, sjunga i kör, dansa Zumba, skidåkning samt ta promenader med sin hund.

Stinas berättelse: ”I slutet av januari 2019 var jag ute på en skidtur, kände mig i fin form. Ett par dagar senare fick jag ont i fötterna och trodde att det kanske hängde ihop med skidturen och pjäxorna”.

Smärtan tilltog och fötterna blev svullna och lätt missfärgade

”Jag fick allt svårare att gå och när jag fick hög feber sökte jag upp sjukvården och blev inlagd på infektionskliniken med misstanke om rosfeber, vilket senare avskrevs. Efter ytterligare någon dag blev det även rodnad och svullnad i bägge armarna. Jag kunde varken stå eller gå pga smärtor”.

Fastställd diagnos

”Sjukvården kom så småningom fram till att det rörde sig om Löfgrens Sjukdom (Akut Sarkoidos) och Knölros. Jag fick nekrotiska sår (sår med död vävnad) på bägge benen och blev ordinerad kortison. Efter utskrivningen från sjukhuset följdes jag upp med såromläggning på min Hälsocentral”.

Olidliga smärtor och svårläkta sår

”Såren blev sämre och smärtorna så olidliga att jag blev även ordinerad morfin. Jag hade en period sån smärta att jag fick krypa när jag skulle förflytta mig”.

Egenvård med BEMER-behandling i hemmet

”Genom bekanta kom jag i kontakt med BEMER, och den 17 mars 2019 påbörjade jag min BEMER-behandling. Jag använde B.Body 2 – 3 gånger/dag och efter några veckor även B.PAD på underbenen”.

”Jag är så glad över att jag kom i kontakt med BEMER och är idag fullt aktiv igen”.

”Bilderna visar mitt underben före start av BEMER behandling, den 17 mars 2019, och efter nästan 4 månaders behandling, den 10 juli 2019”.

    Stina Landin 170319

Stina Landin 100719

Intervju och text, Siv Eveby – september 2020

BEMER läker inte sjukdomar eller sår. BEMER förbättrar mikrocirkulationen och stödjer därmed kroppens egna reparationsmekanismer.

BEMER-terapi är en fysikalisk vaskulär terapi som inverkar på de funktionella problemområdena i mikrocirkulationen. Det vill säga att den inverkar på den sammandragande muskelrytmen, vasomotionen, i muskelväggarna i de mindre artärerna när denna rytm är försvagad. Vasomotionen ”pumpar” blodet vidare framåt i de mindre mikroblodkärlen ända fram till kapillärerna.

https://sverige.bemergroup.com

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *