Kaisa Hänninen klarar sig fint på egen hand med sin villa

Vintern 2020 var för Kaisa Hänninen den första på länge som hon slapp be om hjälp med snöröjningen. Det var som känt en mycket snörik vinter, så brist på snö var inte orsaken, skillnaden var att hennes rygg och ben var i mycket bättre skick. Hon har bott ensam i sin villa i 22 år och klarar sig bra fortfarande som 84-åring.  ”Man hålls inte i god form om man inte har tillräckligt att pyssla med”, konstaterar Kaisa hurtigt.

Benet vek sig och högt blodtryck

För ungefär fyrtio år sedan upptäckte man att Kaisa hade en kotförskjutning i ryggen. Läkare på vårdcentralen hade redan då velat sätta henne i operationskön, men Kaisa ville inte ha en operation. Under de senaste åren har dock kotglidningen börjat störa henne så pass mycket att det högra benet vek sig ibland. Det hände att hon fick sätta sig mitt under shoppingrundan och när hon skulle skotta snö fick hon ha sparken med sig, för att kunna sätta sig på den och vila emellanåt. Hon har fått bedövning i ryggen ett par gånger, senast för ungefär ett och ett halvt år sedan.

Kaisa har även tagit blodtrycksmediciner i över 40 år, ända sedan hennes man dog och hon blev änka med fem barn. Det är inte att undra på att man kan bli stressad och få högt blodtryck i en sådan situation. Hon har också använt astmaläkemedel för sina lungsymptom.

Kaisa har annars varit väldigt frisk och väl medveten om hur hon ska ta hand om sig med rätt näring, hälsokost samt motion.

Fysikalisk vaskulär BEMER®-terapi i bruk på hösten 2019

Kaisas dotter rekommenderade att hon skulle börja använda BEMER®-terapi. ”Jag var ganska skeptisk i början, priset verkade också väldigt högt. Men jag bestämde trots allt att prova på behandlingen eftersom min bror också använder den.”

Pö om pö började Kaisas tillstånd förbättras. Förra vintern var hennes ben i gott skick och de har inte längre vikit sig under henne. Detta innebär att Kaisa har kunnat röja snö utan att ta hjälp av sparken eller att någon annan som skulle röja åt henne. Hon har även kunnat handla i affären utan att behöva sätta sig för att vila ibland. Hon har också provat på skidåkning igen för första gången på många år.

Kaisa har nu slopat blodtrycksmediciner helt och hållet, eftersom hennes blodtryck har hållit sig normalt utan dem och hon har även kunnat trappa ner på sitt astmaläkemedel. Hon lider inte längre av hemorrojder heller.

En förbättring av konditionen som 84-åring är otroligt bra och är bevis på att det lönar sig att ta väl hand om sig på många sätt, i alla åldrar, utan att glömma kosten och motionen. När kroppen får vad den behöver får den chansen att återhämta sig, även vid högre ålder.

”Jag skulle aldrig vilja ge bort den!”

Kaisa är väldigt nöjd med BEMER®-terapin och med hennes eget välmående för tillfället. ”Konditionen är nu mycket bra och jag har fått lindring för många av mina krämpor – som 84-åring! Jag klarar av snöröjningen utan problem med benet och utan att behöva be andra om hjälp. Det är faktiskt ganska mycket snöskottning eftersom jag skottar snö från garaget ända till vägen. Jag har också kunnat åka skidor för första gången på många herrans år.”

Kaisa kör fortfarande bil själv och skulle gärna vilja göra längre bilturer om det inte vore för pandemin som begränsar besök hos familj och vänner. Hon åker även skridskor då och då. ”När jag var yngre hade jag konståkning som hobby och jag tycker fortfarande att det är väldigt roligt. Fast numera törs jag inte ta mig ut på isen helt ensam.”

”Jag tar BEMERbehandlingen enligt instruktionerna varje morgon och kväll, åtta minuter åt gången, dessutom tar jag lokalbehandling för lungorna och nedre ryggen. Jag använder även sömnprogrammet varje natt. Det är behagligt att ta behandlingen för den är så smidig och enkel. Den blev snabbt en del av den dagliga rutinen.”

Stort tack till Kaisa för att hon delade med sig av sina erfarenheter!

Artikeln är baserad på den intervjuades egna erfarenheter som inte nödvändigtvis är allmängiltiga för alla andra människor. Följderna av en förbättrad mikrocirkulation är beroende på situationen i individens egen kropp.

BEMER®-terapins effekt grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

Vaskulär BEMER-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig.

Terapin är inte riktad, som läkemedel, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kropp har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa apparaten i 8 veckor, för att TESTA, eller så kan man beställa den direkt för att köpa. De ger också användningsråd så att man kommer smidigt igång med behandlingen och behöver inte undra över något.

Du kan skicka mail till info@bemernordic.com, så vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *