I början av 2018 började 56-åriga Terhi Pilvi få smärtor i armbågen. I mars hade smärtan blivit så stark att hon hade svårt att klara av vanliga vardagssysslor. Terhi jobbar som kontorschef och även om hennes arbetsuppgifter inte var fysiskt påfrestande så började det bli svårt att använda musen och tangentbordet på grund av smärtorna. Att bära på saker var särskilt smärtsamt. Även lättare vardagssysslor som att föna håret, eller dra ut stickkontakten från väggen, började kännas omöjliga. Terhi var till slut tvungen att lära sig att använda den vänstra handen i nästan allt hon skulle göra. ”Jag fick även köpa färdigskurna grönsaker”, konstaterar Terhi. Smärtan störde även sömnen, eftersom hon var tvungen att akta sin arm när hon behövde vända sig.

Till läkaren i mars

Terhi sökte hjälp för sina smärtproblem i mars och vände sig först till sjukvården. Enligt läkaren så gällde det i första hand att försöka undvika armrörelserna som orsakade smärta. Terhi löd läkarens råd och dessutom gjorde hon stretch-övningar för armen. Men smärtan hindrade henne från att använda vikter vid den träning som behövdes för att stärka upp musklerna runt armbågen.

BEMER-terapin började i mitten av april

Smärtan höll i sig i men i april erinrade sig Terhi att det fanns en BEMER-apparat på hennes arbetsplats. Hon jobbade för Tapiolan Honka, den största basketklubben i Finland, och där vände hon sig till en bekant som är BEMER-partner och arbetar med BEMER. ”I det här skedet kändes det som att jag måste prova alla medel. Smärtan störde mig verkligen mycket i min vardag” säger Terhi. Efter att hon hade fått användningsråd påbörjade hon BEMER-terapin. Terhi använde basprogrammet på BEMER-underlaget och ökade på intensiteten veckovis – som man ska göra. Hon använde basprogrammet två gånger om dagen och lokalbehandling med PADen.

I mitten av maj var smärtan borta

Förbättringarna började kännas redan efter ett par veckor av ihärdig och regelbunden användning. Till Terhis förtjusning och lättnad började smärtan avta till dess att den praktiskt helt försvunnit efter fyra veckors behandling. Terhi har fortsatt göra sina stretchövningar och hennes armbåge är fortfarande i gott skick.

Tapiolan Honkas nykomling Anton Odabasi använder också BEMER-terapi

Anton Odabasi, som blev utvald som årets nykomling i slutet av basketballsäsongen 2013-2014, har fått hjälp av BEMER-terapin för sin återhämtning och rehabilitering vid skador. I en intervju från 2014 berättar han mera om vilken positiv effekt BEMER-terapin har haft på hans liv. Anton har sin egen BEMER-apparat hemma och använder den fortfarande varje dag.

Fördelar även för arbetsgivare

Terhi och Antons exempel visar att en snabbare återhämtning gör att man kan återgå till arbetslivet fortare och gynnar inte bara dem själva utan även arbetsgivaren respektive idrottsföreningen. Hela arbetsgemenskapen påverkas positivt. BEMER är faktiskt en genial investering för att upprätthålla de anställdas vitalitet, även ur arbetsgivarens synvinkel. Sjukfrånvaro kan i längden bli väldigt dyrt. BEMERbehandlingen är kort, vanligtvis räcker det med 8 minuter. Den är lätt att använda liggande eller sittande.

I Honkas baskethall står BEMER-apparaten till förfogande för personalen, deras tusen Honkaklubbmedlemmar och även för deras föräldrar.

Skulle BEMER kunna finnas på din arbetsplats för att stödja personalens hälsa?

BEMER är en Godkänd Friskvårdsinsats. Skatteverket har godkänt BEMER som en skattefri friskvårdsförmån. Arbetsgivare kan erbjuda BEMER för personal på arbetsplatsen eller i en extern lokal hos terapeut, på gym eller liknande där BEMERterapi erbjuds.


Vad är Bemer?

BEMER-teknologin är baserad på stimulering av den rytmiska rörelsen i mikrokärlens väggar – vasomotionen. Den effektgivande faktorn är en patenterad signal som återger rytmen i mikroblodkärl med en störd rytm. BEMER stödjer kroppens förmåga att kunna reparera sig själv genom en förbättrad mikrocirkulation.

Vad är mikrocirkulation?

Mikrocirkulationen är uppbyggd av ett tätt nätverk av de allra minsta blodkärlen. Ungefär 74 % av blodomloppet sker i dessa minsta kärl. Mikrocirkulationen har en viktig transportuppgift: den levererar syre och näringsämnen till vävnader och organ, transporterar bort slaggprodukter och stöder immunsystemet.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *