Den misstänksamma användaren blev överraskad

Maj-Lis Oksanen använder BEMER-terapi två gånger om dagen, regelbundet. Hon har åtta års erfarenhet som användare av terapin. Hon bekantade sig först med BEMER-terapin genom en god vän som hade haft goda erfarenheter av den, när hon själv led av flera hälsoutmaningar. En utmaning var att återhämta sig från ledprotesoperationer.

Maj-Lis Oksanen

”Jag är en väldigt fördomsfull människa, men jag ville ändå prova på behandlingen för jag skulle snart få en stor operation genomförd. Men jag förväntade mig inte några resultat direkt”, berättar Maj-Lis Oksanen.

Året 2011 genomgick Maj-Lis en magoperation och då bestämde hon sig för att hyra en BEMER-utrustning. Hennes första erfarenhet av terapin var när hon förundrade sig över hur snabbt hennes operationsärr läkte ihop.

Jag trodde inte riktigt på att terapin skulle hjälpa

”Jag använde även ljusterapin som följer med i BEMER utrustningen, B-Light, för att behandla ärren på magen och de försvann överraskande snabbt. Ändå ville jag inte tro att denna terapi skulle främja en läkning av mina ärr. Senare fick jag dock nya, förbluffande fina upplevelser när mitt knä opererades och jag behandlade även det efteråt. Då var jag tvungen att konstatera att denna terapi verkligen fungerar”, beskriver Maj-Lis Oksanen.

Bägge knäna opererades och fler leder behandlades om varandra följande år. Inom drygt ett halvår gick Maj-Lis igenom tre operationer. Hon klarade sig dock på vanliga lågeffekts-smärtlindrande mediciner efter dessa ledprotesåtgärder. Hon använde BEMER-terapi regelbundet två gånger om dagen.

”Det sades att jag borde ta nio månader sjukledighet, men jag klarade mig med drygt sju månader”, berättar Maj-Lis.

Många hälsoutmaningar börjar vända åt rätt håll

Förutom hennes knän har Maj-Lis haft andra hälsoutmaningar såsom typ-2 diabetes samt adhesioner i magen. Hon har varit tvungen att ta smärtstillande på grund av adhesionen, men konstaterar att om hon tar en intensivare BEMER-kur än vanligt så brukar det underlätta hennes magsmärta.

Allt-i-allo så mår Maj-Lis mycket bättre på många sätt för hon upplever att även hennes typ-2 diabetes är under bättre kontroll. Hennes långvariga sockernivåer har sjunkit märkbart, även om hon inte har ändrat väsentligt på sina levnadsvanor. Detta förundrades man även över på vårdcentralen.

Maj-Lis anser att hennes sockerämnesomsättning har blivit betydligt bättre på grund av en bättre cellämnesomsättning som BEMER-terapin åstadkommer. Hon kunde minska på mängden Metformin-läkemedlet på grund av de goda resultaten.

Helt beroende på BEMER-terapin – på ett bra sätt

”En till två dagar utebliven behandling inverkar inte ännu på min hälsa men efter det ökar mina smärtor helt tydligt. Därför vill jag inte ta pauser i behandlingen, jag använder BEMER väldigt regelbundet. Knävärken och smärtorna jag hade på grund av slitaget i ryggen håller sig borta nu. Jag har blivit ordinerad mycket starka smärtstillande medel, men jag behöver inte ta dem numera”, berättar Maj-Lis.

Maj-Lis påminner om hur viktigt det är att dricka vatten när man tar behandlingen.

”Behandlingen är så kraftfull för ämnesomsättningen att jag får huvudvärk om jag inte kommer ihåg att dricka tillräckligt med vatten både före och efter behandlingen. ”

”Jag trodde inte alls på BEMER-terapin i början, men jag har nu varit väldigt lycklig över de resultat jag har fått. Jag går även till en osteopat som känner till terapin och rekommenderar den varmt.

Själv skulle jag rekommendera behandlingen till alla artrospatienter, i synnerhet innan man ska få protes, för att det är då som värken är som värst”, säger Maj-Lis.

Vad är mikrocirkulation?

Mikrocirkulationen är ett tätt nätverk uppbyggt av de allra minsta blodkärlen. Det är där som 74% av blodcirkulationen sker. Mikrocirkulationen har en viktig transport uppgift: Den transporterar syre och näring till vävnaderna och organen, forslar bort slaggprodukter samt stöder immunförsvarssystemet.

Vad är Bemer?

Fysikalisk vaskulär terapi förbättrar blodflödet i de minsta blodkärlen och blodets fördelning in till vävnaderna. BEMER-teknologin är baserad på stimulering av den rytmiska rörelsen i väggarna i mikrokärl, så-kallad vasomotion. Den effektgivande faktorn är en patenterad signal som återger en frisk rytm till mikrokärlen med en rubbad rytm. BEMER stöder kroppens förmåga att kunna reparera sig själv genom en förbättrad mikrocirkulation.

http://www.sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *