“AJ DÅ Vad hände? Det hördes en otäck smäll i vristen. Plötslig föll jag omkull på marken. Vristen kändes öm, svullnade  och gjorde ont. Eftersom jag är företagare var den första frågan som dök upp:  hur ska jag klara av mina avtalade möten? Så fort jag kom hem började jag sköta om min vrist med lokal BEMER-terapi” berättar Merja Kämpe.

Jag använde alltså inte kyla, utan stimulering för cirkulationen!

Det hjälpte och svullnaden i vristen började gå ned och smärtan släppte mer och mer. Jag fortsatte mitt liv som vanligt och linkade ihärdigt vidare. Som tur var träffade jag av en slump min vän som är fysioterapeut. Efter en enda titt på min vrist fick jag en remiss till röntgenundersökning av henne. Annars hade jag säkert kämpat vidare ännu längre och väntat på en mirakulös läkning i flera dagar till.

Läkaren konstaterade att fotknölen var bruten. Jag kunde trösta mig med att diagnosen var en s.k. godartad vristfraktur. För första gången i mitt liv blev jag fyrbent och började gå med kryckor. Jag kunde konstatera att jag hade drabbats av en på många sätt nyttig livserfarenhet. Att gå med kryckor är för det första en rätt så bra övning för överkroppen och kräver armstyrka och teknik. Vardagssysslorna, som t.ex. att öppna dörren, krävde en annan slags koncentration och planering.

Min största aha-upplevelse har ändå skett på det mentala planet. För mig har det alltid varit typiskt att allting ska ske snabbt. Nu har jag varit tvungen att bromsa. Det allra svåraste för mig har varit att be om hjälp, men även där har jag fått kapitulera. Till och med en så enkel sak som att flytta på en kaffekopp är en utmaning, för att inte tala om viktigare saker.

Jag behövde inte ta en endaste värktablett.

Tack vare BEMER-terapin var vristen ej svullen länge. Blodutgjutelsen var minimal och försvann snabbt. Fint gipsad hoppade jag omkring i två veckor och i ytterligare två veckor använde jag en stödskena. Jag behandlade benet 3 till 4 gånger om dagen med BEMER, både hemma och på arbetet.

Vad är mikrohälsans betydelse i rehabilitering?

Min olycka orsakades inte av min egen vårdslöshet, utan av en ren olycka, som kan drabba vem som helst. I en sådan situation märker man hur bra kroppen fungerar och hur den kan reparera sig.

Rehabilitering och arbetsförmågan är viktiga både för ekonomin, livskvalitén men även för samhället. Detta gäller så klart både för företagare och företag, men även för deras viktigaste resurs, personalen.

Det har nu gått fem veckor sedan min olycka. Vristen tål att belastas. Jag kan ha mina vanliga skor på mig. Jag är närmare 60 år, så rehabiliteringen kunde ha varit ett problem. Min återhämtning var snabb och enkel, tack vare mikrocirkulationens goda hälsa med hjälp av den fantastiska BEMER-terapin.

När du ger dina celler det de behöver, då kommer dina celler att producera vad du behöver.

Må bättre med BEMER!

BEMER, fysikalisk vaskulär terapi, baserar sig på stimulans av mikrocirkulationen med hjälp av den medicinvetenskapliga BEMER-signalen. Åldrandet, sjukdomar och till exempel för lite motion försvagar blodflödet i de allra minsta blodkärlen. Detta försvagar även cellernas funktioner samt blodflödet i vävnader och organ, vilket i sin tur kan orsaka sjukdomar och olika hälsoproblem. BEMER-terapi förbättrar cellernas ämnesomsättning och transporten av näringsämnen och syre till cellerna och då förbättras även kroppens regenereringskapacitet och immunförsvar. Behandlingen är vetenskapligt studerad och BEMER är patenterad och certifierad som Medicinsk utrustning för Egenvård i hemmet, Friskvård och Rehab.

Vad är BEMER-terapi ?

BEMER -Fysikalisk vaskulär terapi förbättrar blodflödet i de minsta blodkärlen och blodets fördelning in till vävnaderna. BEMER-teknologin är baserad på stimulering av den rytmiska rörelsen i väggarna i mikrokärlen, den  s  k vasomotionen. Den effektgivande faktorn är en patenterad signal som återger en frisk rytm till mikrokärlen som har en rubbad rytm. BEMER stödjer kroppens förmåga att kunna reparera sig själv genom en förbättrad mikrocirkulation.

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *