Nu orkar jag jobba vid datorskärmen igen

46-åriga Anu Huusko från Uleåborg har länge lidit av muskelstelhet, spändhet och värk. ”Det kändes som om mina muskler gick permanent i lås efter gymnasiet och ett sittande jobb framför datorskärm har inte gjort saken bättre.” Nu har Anu äntligen fått lindring för sin stelhet eftersom som började med BEMER-terapi förra hösten.

Halkat sig fram med massage och stretching i flera år.

”Jag var så stel att jag fick ibland ställa mig upp och luta mig mot arbetsbordet för att räta till min rygg. Det gjorde till och med ont att nysa”, konstaterar Anu om hur illa ställt det var. Hon led även av konstanta ryggskott. Hon gick regelbundet på massage, för att kunna få lite respit. ”Men jag fick alltid direkt huvudvärk efter massagen, när slaggprodukterna började röra på sig i kroppen. Sedan kunde det vara bra i några dagar, tills jag igen började längta till följande massage”, berättar Anu. Förutom massage försökte hon stretcha dagligen samt ta många promenader med sina hundar. Smärtstillande medel fick hon ta lite motvilligt för huvudvärken.

Symtomen började lätta efter bekantskap med BEMER® på en hälsomässa

Anu råkade bekanta sig med BEMER-terapi på Ilon Valkeat – hälsomässan i Uleåborg i oktober 2021: ”Jag fick prova på behandlingen under mässan och när jag genast kände en känsla av värme och avslappnande mellan skulderbladen blev jag mycket intresserad av terapin.” Så Anu köpte sig en BEMER och har nu tagit behandlingar regelbundet varje dag med goda resultat. ”Numera har jag sällan värk eller stelhet. Även massörerna har sagt att jag är nu mycket lättare att massera när musklerna inte längre är stenhårda”, berättar hon förnöjt. Anu går fortfarande på massage, och under massageintervallerna mår hon mycket bra idag.  Hon har nu även uppmärksammat sitt magnesiumintag.

Hjälp med menstruations- och ägglossningssmärtan och mot sin frusenhet

Anu säger att hennes menstruations- och ägglossningssmärtor också har försvunnit. Ägglossningssmärtan har varit en tillfälligt mycket intensiv stickande smärta som har till och med väckt henne på nätterna, så dess frånvaro är mycket stort för henne. Dessutom har hennes frusenhet minskat. ”Jag fick ofta bära yllesockor ända fram i juni, men nu har jag kunnat byta till vanliga strumpor”, berättar Anu med ett leende.

Effekterna av BEMER®-terapin grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

BEMER vaskulär terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden och i de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig – samt producera mer energi. Terapin är inte riktad, vilket läkemedel är för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kroppar har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra. Effekten av behandlingen kanske inte känns mycket under behandlingen, förutom en liten stickning, eftersom vi känner ju inte av vår blodcirkulation i vardagen. Och så ska det vara, för vi skulle knappast vilja känna av blodrörelsen i vårt 100 000 km långa vaskulära nätverk! Däremot så känns resultaten av BEMER-terapin oftast som en individuell förbättring på längre sikt. Artikeln bygger på den intervjuades egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis går att generalisera. Konsekvenserna av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella beroende på kroppens tillstånd

 Ett varmt tack till Anu och vi önskar ett smidigt och värkfritt mående även i framtiden!

  Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa apparaten i 8 veckor, för att pröva på, eller så kan man beställa sig en BEMER direkt. De ger också användningsråd så att du kommer smidigt i gång med behandlingen så du inte behöver undra över något. Du kan skicka mail till info@bemernordic.com  så vägleder vi dig till en lokal återförsäljare. Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig! https://sverige.bemergroup.com Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig! Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *