Trots rullstolen har konditionen förbättrats

Eija och dottern Erja Salow

För Eija Korhonen, som fyllde 70 år på första maj, har våren varit en enda fest. På finska morsdagen kunde hon ta emot klass I-medaljen av Finlands Vita Rosorden i Ständerhuset i Helsingfors, som överlämnades av självaste president Niinistö. ”Det är svårt att tro på det själv. Det känns som en dröm.”, konstaterar en rörd Eija. En annan orsak till att hon drar på smilbanden är att hennes allmänna hälsotillstånd har förbättrats tack vara BEMER-terapin som hon började med förra hösten.

Eijas livshistoria visar att det är värt att hålla fast vid sina drömmar och försöka förverkliga dem, även om utgångsläget är mer utmanande än vanligt.

Förlamning på grund av syrebrist vid för tidig födsel har inte hindrat ett aktivt liv

Eija föddes i Tammerfors två månader före hennes beräknade tid och led av syrebrist när hon föddes. Hennes tillstånd upptäcktes omedelbart och hon skickades för undersökning till Helsingfors. Självaste Arvo Ylppö, den välkända finska barnläkaren, sade då att Eija förmodligen aldrig skulle kunna gå eller tala. Som tur var hade arkiatern Ylppö fel. Eija lärde sig att både gå och tala och kunde till slut gå till skolan som 15-åring, när man grundade den första klassen för elever med CP-skada året 1967 i Tammerfors – efter många års kamp för att få en sådan klass till stånd.

”När jag blev klar med mina studier på CP-skolan skämtade skoldirektören med mig att hon inte skulle ge mig mitt slutbetyg eftersom jag var så duktig på att hjälpa mina skolkamrater. Det var så jag började som skolkurator på deltid 1973.”, minns Eija. Hon fick en fast tjänst från Tammerfors stad 1978 och hann arbeta som skolkurator i hela 43 år innan hon gick i pension, trots att hon blev helförlamad mitt i karriären. ”Förlamningen ändrade fullständigt på mitt liv. Det innebar att jag skulle vara i rullstol och var tvungen att ha en assistent”, berättar Eija. Trots det kunde hon ända göra sitt jobb.

Under årens lopp har Eija och hennes man fått två barn och nu har de redan tre barnbarn som de har en varm och nära relation till. Under längre sommarbesök gör de allt möjligt roligt tillsammans, som att gå på Särkänniemi nöjesparken eller på bio. ”Barnbarnen är mig mycket kära,” bekräftar Eija.

Dottern föreslog BEMER-terapi® i 3 år

Eija led av en s k frozen shoulder i några år och det fanns ingen hjälp att få, trots att hon gick i rehab för den. Naturligtvis minskar sittandet i rullstolen cirkulationen av blod och lymfvätska, vilket kan leda till uppkomsten av många olika sjukdomar. Eija besvärades av gikt i vänster ben och båda benen var också svullna eftersom cirkulationen inte fungerade optimalt.

Dottern försökte locka sin mamma att pröva på BEMER-terapi i 3 år. ”Jag trodde inte att det kunde göra någon nytta och kämpade emot så klart,” skrattar Eija. “Jag tror att jag kan vara lite envis.”

Förra sommaren fick dottern äntligen lov att ge en prova-på-BEMERbehandling på sin mammas axel. ”Jag kände direkt att det hjälpte, men jag erkände det inte,” säger Eija. När dottern kom för att ge behandling allt oftare fick Eija till slut erkänna att BEMER hjälpte visst.

Hon fick hem sin egen BEMER på hösten och började ta behandlingar dagligen. “Efter ett par veckor märkte mina assistenter att svullnaden i benen hade minskat och att även tårnas blåa färg hade minskat. Personligen märkte jag att min axel hade blivit smidigare,” förklarar Eija om resultatet. Eija säger också att hon sover bättre numera.

”Nu vill alla som besöker mig prova-på-BEMER,” skrattar Eija. ”Jag är väldigt nöjd med resultatet och med min ihärdiga dotter,” säger hon med ett leende.

Varma gratulationer till medaljen samt ett stort tack för intervjun Eija! Vi önskar en fortsatt god hälsa i framtiden!

 Effekterna av BEMER®-terapin grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

BEMER vaskulär-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig – samt producera energi.

Terapin är inte riktad, vilket läkemedel är, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kroppar har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Effekten av behandlingen kanske inte känns mycket under behandlingen, förutom en liten pirrning kanske, eftersom vi känner ju inte av vår blodcirkulation i vardagen. Och så ska det vara, för vi skulle knappast vilja känna av blodrörelsen i vårt 100 000 km långa vaskulära nätverk! Däremot så känns resultaten av terapi oftast som en individuell förbättring på längre sikt.

Artikeln bygger på den intervjuades egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis går att generalisera. Konsekvenserna av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella beroende på kroppens tillstånd.

Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa apparaten i 8 veckor, för att pröva på, eller så kan man beställa sig en BEMER direkt. De ger också användningsråd så att du kommer smidigt i gång med behandlingen så du inte behöver undra över något.

Du kan skicka mail till info@bemernordic.com  så vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

https://sverige.bemergroup.com Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig! Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *