56-åriga Sisko Heino har under de senaste 10 åren plågats av en rad olika hälsoproblem. På grund av rejäl övervikt och en olycka på sin gård har hon haft problem med och riktigt ont i rygg, knän och axlar. Hon har också känt sig rätt så nere eftersom hon inte har kunnat röra på sig ordentligt. “Jag är ju van vid att jobba på en gård med djuren och är jag i grunden hårt arbetande och då tar det verkligen emot att inte kunna göra något”, säger Sisko. Riktningen har dock varit betydligt bättre under de senaste månaderna. “Jag har blivit av med käpparna och har kunnat sätta mig bakom traktorratten”, säger hon med ett leende.

Artrosen och övervikten ledde till orörlighet

Sisko skadade ryggen och knäna 2010 när hon jobbade och en ung tjur stångade till hennes rygg med kraft och Sisko kastades våldsamt framåt. Även övervikten har gjort sitt på hennes rygg och knäleder. Hon har svårartad artros i både knäna och axlar. Detta innebar att Sisko fick gå i sjukpension 2011. “Jag gick med käppar så bra det gick. Jag fick använda en upphöjning på stolen så att jag kunde resa mig upp lättare. Livet hade blivit ganska krångligt.” Sisko åt två olika sorters varningstriangel-märkta smärtstillande medel i flera år och men när de inte längre hjälpte föreslog läkaren en tredje variant. Till slut behövdes dock inte det tredje läkemedlet. Sisko försökte banta flera gånger, ibland med god framgång, men tyvärr har vikten alltid kommit krypande tillbaka. I början av detta år gick hennes vikt upp till rekordnivåer.

Snabb bantning

Sisko förbereder sig för den kommande fetmaoperationen och har därför fått handledning av en kostspecialist under de senaste månaderna. Resultatet är förbryllande bra, eftersom hon har tappat 30 kilo på en mycket kort tid. “Näringsterapeuten lärde mig att äta riktig mat och hålla mig till fasta måltider. Jag har tidigare räknat snacks och kaffefika som riktig mat. Tidigare brukade jag aldrig känna mig hungrig, men nu kan jag ha hungerkänslor ibland. Jag har också börjat lägga sallad på tallriken enligt instruktionerna”, noterar en förnöjd Sisko. Ändringen från sina tidigare matvanor är ganska stor, så det var en jättefin prestation!

Fysikalisk vaskulär BEMER®-terapi återigen i bruk

Sisko gick på en BEMER®-föreläsning i Kouvola med sin smärtgrupp för flera år sedan och hon blev så exalterad över apparaten att hon köpte sig en egen BEMER. “Det var väl kring 2013 eller 2014. Jag kände en pirrande känsla i mina artrosställen och tänkte att apparaten har en effekt.” Hon hade redan tidigare tänkt på vikten av blodcirkulationen för hälsan efter en lungemboli 2010 och 2011, så när hon kom hem från föreläsningen berättade hon för sin man att hon ville ha den här apparaten och därmed köptes den. “Jag använde BEMERn i ett par år och jag kände att den fick mig att må bättre, men när det kom en hundvalp i huset som gnagde på sladdarna åkte apparaten in i garderoben, där den tyvärr glömdes bort över en längre tid. Jag lånade ut den till vänner emellanåt.” Sisko fick senare ytterligare en valp, men nu när båda hundarna är fullvuxna och väluppfostrade kom hon återigen att tänka på BEMER. “Smärtorna var riktigt besvärliga och jag kom ihåg att jag har en BEMER som jag kunde prova igen, nu när hundarna kan bete sig “som folk.” Därefter har Sisko använt behandlingen varje dag under några månader igen.

Reser sig raskt upp från stolen och går utan käppar

“Jag har mycket lättare att vara med i vardagen och det är mycket lättare för mig att röra på mig nu. Jag kan resa mig från stolen utan hjälpredor och behöver inte oroa mig om knäna rätar ut sig och jag behöver inte längre ha käpparna med mig på shoppingturer, säger Sisko om förbättringen i hennes kondition de senaste månaderna. Hon har även blivit av med en svullnad i den högra foten. “Och det bästa av allt är att smärtorna och värken har lindrats så pass mycket att jag bara tar en halv Para-tabs innan jag går och lägger mig. Och smärtlindrande med varningstriangel har jag kunnat lämna bort helt och hållet. Huvudet känns också klarare och humöret har förbättrats avsevärt. Resultaten är helt suveräna! Även om viktminskningen har haft en viktig roll menar Sisko att BEMER-terapin också har spelat en stor roll för att lindra hennes besvär. “Jag har även tidigare gått ner snabbt i vikt, men förbättringen av konditionen har inte varit lika bra som den här gången. Särskilt den goda smärtlindringen har varit en överraskning för mig.” “Det är bara synd att BEMERn hamnade i garderoben i flera år. Jag har funderat på hur jag skulle ha mått om jag hade använt den under alla dessa år – men som tur förstod jag till slut att gräva fram den ur garderoben. ”

Även psoriasisen i schack

För ett år sedan upptäckte Sisko stora psoriasisfläckar på sin sida och i hårbotten. Hon ordinerades kortisonsalva, men den hjälpte inte. Tyvärr fick hon sluta gå till simhallen. “Under de senaste månaderna har även mina psoriasisfläckar mirakulöst läkt och jag har kunnat simma igen.”

”BEMER har varit min räddning”

Sisko har själv varit riktigt nöjd med BEMER-behandlingens effekter: ”Det har gett mig extra stöd med bantningen – den har hjälpt mig att gå ner i vikt för att när jag är mer smärtfri kan jag röra på mig mera. Och det bästa av allt, jag kan köra traktor igen, min favoritsysselsättning!” “Och när man mår bättre har man mycket ljusare sinne också”, berättar en leende Sisko. “Även om behandlingen kanske inte känns alls när man tar den, fungerar den hela tiden. Du ser effekten i resultaten, så det är värt att försöka.”

Stort tack till Sisko för intervjun!

BEMER®-terapins effekt grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation Vaskulär BEMER®-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig – samt producera energi. Terapin är inte riktad, som läkemedel är, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kroppar har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra. Artikeln bygger på den intervjuades egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis går att generalisera. Konsekvenserna av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella beroende på kroppens tillstånd.

Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa BEMER för att Testa den i 8 veckor, för att pröva på, eller så kan man beställa den direkt som ett köp. De ger också användningsråd så att man kommer smidigt i gång med BEMER-behandlingen så att man inte behöver undra över något. Du kan skicka mail till info@bemernordic.com  så vägleder vi dig till en lokal återförsäljare. Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig! https://sverige.bemergroup.com
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är BEMER-p%C3%A5-jobbet-1-300x300.jpeg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *