Dressyrryttarinnan Sari Kaijanmäki, 48 år, från Björneborg i Finland, har varit diabetiker i 40 år. Hon bröt sin fotled 2013 och fick problem med läkningen, vilket ledde till en funktionsskada i benet. Detta följdes även av en nervskada, som i sin tur innebar att muskeln i vaden började förtvina  och så skedde även i lår- och sätesmuskulaturen.

Man kunde inte längre hitta hjälp för tillståndet med medicinsk behandling

År 2014 började Sari använda BEMER fysikalisk vaskulär terapi och allt eftersom behandlingen fortskred började hon märka att benets muskler förstärktes. En förbättrad blodcirkulation hade en inverkan på musklernas återhämning.

Benet är fortfarande skadat

Som ryttarinna blev hon klassificerad som idrottare med funktionsnedsättning i november 2015 och valdes till Finlands landslag för Paralympiska spelen i december 2015.

Ännu fler stora utmaningar 

I december 2015 blev Sari offer för misshandel. Konsekvensen var tre frakturer i skallbenet. Hennes tillstånd var mycket allvarligt och man tvivlade på om hon någonsin skulle kunna gå eller prata mera. Efter en månad på sjukhuset skulle hon börja konvalescensen hemma.

Medical technical assistent counceling patient and preparing scan of the head with magnetic resonance tomography MRI

BEMERterapi visade sig ännu en gång förbättra återhämtningen vid trauma….

Sari repade sig väldigt snabbt från en mycket allvarlig situation. Bara tre månader efter händelsen var hon tillbaka i arbetslivet, kunde gå normalt och även rida. Kroppen reparerade sig raskt och hon kommer inte att ha några bestående men från hela episoden.

Sari väntar ivrigt på nya kommande utmaningar inom ridsporten och vill härmed berätta sin egen historia för att den skulle kunna hjälpa och uppmuntra andra.

Se på länken när Sari berättar med sina egna ord om vad som hände: >(på finska)

Återhämtningen är kroppens reparationsarbete

En bättre ämnesomsättning i cellerna stödjer reparationsprocesser i kroppen. BEMER – Fysikalisk vaskulär terapi – inverkar på blodcirkulationen i de minsta blodkärlen och detta möjliggör att viktiga ämnen transporteras även till traumaområdet. Vävnadssvullnader kan minskas och detta innebär oftast att man även minskar smärtan i området. En förbättrad ämnesomsättning minskar tendens till inflammation och då fortskrider återhämtningen snabbare.

Vad är BEMER?

Fysikalisk vaskulär terapi förbättrar blodflödet i de minsta blodkärlen och blodets fördelning in till vävnaderna. BEMER-teknologin är baserad på stimulering av den rytmiska rörelsen i väggarna i mikrokärl, så-kallad vasomotion. Den effektgivande faktorn är en patenterad signal som återger en frisk rytm till mikrokärlen med en rubbad rytm. BEMER stödjer kroppens förmåga att kunna reparera sig själv. BEMER är en Medicinsk utrustning för hemmabruk, friskvård och rehab och är den enda patenterade kärlterapin idag. http://www.sverige.bemergroup.com

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *