Hur får man en smärtsam knäskada snabbt i bra skick?

Antti Tukia

Olika typer av knäskador är vanliga, men tråkiga. Man måste ofta ta till operationer för att korrigera skadan och det begränsar rörelse och möjlighet till att sporta. Efter operationen kan knäet också smärta länge. 35-årig Antti Tukia fick snabb lindring för sitt problem och ökad rörelse i knät när mikrocirkulationen förbättrades med hjälp av BEMER-terapi.

Vad var det som hände?

Antti skadade sitt knä riktigt illa när benet vred sig och han hade stora smärtor efteråt. Han kunde inte alls gå, utan man var tvungen att bära honom till bilen. En vecka senare gjordes magnetröntgen för att benet fortfarande var mycket svullet. Man upptäckte att Antti hade benmärgsödem, att främre korsbandet var av och att båda meniskerna var trasiga i knäet. Även en liten vridning åt sidan kan göra stor skada i ett knät. Det blev operation.

Vad skulle kunna hjälpa ?

Fysikalisk vaskulär terapi, det vill säga BEMER-terapi optimerar mikrocirkulationen. Den har en god inverkan på cellernas förnyelse och därmed på läkningen av skador. Antti Tukia upplevde att han fick en snabb lindring för smärtan i sitt knä. Smärtan började avta redan efter ett par dagars behandling och möjliggjorde att han kunde röra på benet väldigt försiktigt.

Antti kände igen BEMER-terapin från tidigare.

Antti hade använt behandlingen tidigare för en skada i akillessenan. “Det gjordes ingen operation då, men jag fick ha benet gipsat i sex veckor, med foten rakt fram. Jag fick försöka gå utan stöd efter 8 veckor.” Då tog Antti BEMER-behandlingar sporadiskt men blev varje gång förvånad över hur mycket rörligheten förbättrades efteråt. Därför ville han även den här gången genast använda BEMER-terapin.

Hur gick det med läkningen?

En regelbunden användning av BEMER-terapin efter knäoperationen hjälpte läkningen tydligt. Två veckor efter operationen konstaterade fysioterapeuten att knät helt klart låg före i läkningsprocessen eftersom man redan kunde räta ut det. Samma fenomen hade man även konstaterat vid akillessenans läkning.

Rörelseförmågan i benet förbättrades snabbt.

När man har en skada i benet är stelhet och smärta vanliga symptom. Men Antti kunde genast märka att efter BEMER-behandlingen upplevdes benet smidigare och då var det lättare att börja göra små motionsövningar. För en rörlig person är det viktigt att snabbt komma tillbaka igen. Kryckorna kunde Antti slänga bort en vecka tidigare än planerat och han kunde komma igång med motion i form av vattenträning. Fysioterapeuten konstaterade att återhämtningen var ovanligt bra. Antti tycker att det är viktigt att vårda kroppen, i synnerhet om man sportar mycket. Då kan man undvika många skador.

Vad är BEMER?

Fysikalisk vaskulär terapi förbättrar blodflödet i de minsta blodkärlen och blodets fördelning in till vävnaderna. BEMER-teknologin är baserad på stimulering av den rytmiska rörelsen i väggarna i mikrokärl, så kallad vasomotion. Den effektgivande faktorn är en patenterad signal som återger en frisk rytm till mikrokärlen med en rubbad rytm. BEMER stöder kroppens förmåga att kunna reparera sig själv genom en förbättrad mikrocirkulation.

Idrottare använder BEMER-terapi före och efter prestationer för att påskynda uppvärmningen och för att optimera återhämtningen.

https://sverige.bemergroup.com

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *