Friidrottaren i tresteg Kristiina Mäkelä började att använda BEMER-terapi för 3,5 år sedan på Teneriffa på ett träningsläger. Sedan dess har denna toppidrottskvinna använt BEMER varje dag.

”Jag har väldigt bra upplevelser av BEMER-terapi. Jag märkte snabbt av effekterna av BEMER under grundträningen för jag kunde återhämta mig mycket snabbare. Jag orkar träna mera och kan utöva flera typer av pass efter varandra”, berättar Kristiina Mäkelä.

Ibland kan baksidan på låren låsa sig för trestegaren

För Kristiina tar återhämtningen från att musklerna låser sig vanligtvis ungefär tre dagar. ”För ett tag sedan fick jag en låsning av det ena baklåret och två dagar efter det skulle jag delta i en tävling. Jag behandlade låret med BEMER lokalbehandlingen och benet var i tävlingskick efter en dag. Det räddade tävlingen för mig!”, berättar Kristiina glatt.

En annan märkbar läkning skedde innan 2015 Världsmästerskapstävlingen i Beijing

”Under ett träningspass, tre dagar före tävlingen, tappade jag en vikt på min fot. Den gången hade jag inte med mig lokalbehandlingsmodulen, så jag fick låna en av (spjutkastaren) Tero Pitkämäki. Jag behandlade foten flera gånger om dagen och kunde sedan tävla normalt.”

”Det är sådant som händer när man sportar. På ett läger en gång skadade jag min hand. Vi höll på att kasta medicinbollar och jag gjorde en saxspark och landade rakt på handflatan. Jag fick ett ordentligt sår på handen. Då kompletterade jag BEMER-terapin med BEMER-ljusbehandling på såret och fick en jättesnabb läkning.

B. Light lokalbehandlingen fungerar som ett komplement till BEMER-terapi när man har hudåkommor och sår, den används även i kosmetiskt syfte för huden. Modulens röda ljus är fotobiologiskt väldigt effektivt. Den stärker banden mellan huden och bindvävscellerna som kräver mycket energi. Ljusbehandlingen lämpar sig speciellt som ett komplement vid olika hudproblem.

 

A pool in winter with snow.

Kristiina Mäkelä märkte även att hennes mikrocirkulation hade blivit mer effektiv under situationer som kräver köldtolerans

”Ofta efter träningen doppar vi oss i en kallbassäng. Det hade jag svårt för tidigare, för att min perifera cirkulation var dålig och det kalla vattnet kändes isande mot huden. Nu har min blodcirkulation blivit så pass mycket bättre att doppet i kallbassängen känns nästan drägligt”, konstaterar Kristiina.

Olika typer av skador och åverkan hör till en idrottares vardag. Kristiina har använt BEMER-lokalbehandlingar också mot små åkommor som hon har fått under träningar, såsom blåmärken och svullnader. Resultaten syns snabbt och det är ytterst viktigt när man har kommande tävlingar och ska vara i toppskick.

athlete blueiStock_000017020554Small

Rehabiliteringsterapeut Veli-Pekka Valkonen jobbar väldigt mycket med tävlande friidrottare

Han har lagt märke till att stretching och tillräckligt med sömn blir ofta lidande för många idrottare. En dålig kost kan också orsaka ett stresstillstånd i ämnesomsättningen som innebär att man presterar sämre.

Valkonen berättar att man upptäckte betydelsen av mikrocirkulationen redan på 1200-talet. Anatomiskt sett är det välkänt att mikrocirkulationen är ett verkligt stort vävnadsområde i människan. Men det är ändå svårt att utforska och observera blodcirkulationen.

Valkonen påminner att det är centralt för människans hälsa att man får syre till blodcirkulationen och till vävnaderna. Cellerna behöver mikrocirkulationen för att kunna överleva och återhämta sig, t ex från en hård muskelträning när mikrocirkulationen stimuleras och när det venösa flödet transporterar bort ämnesomsättningsprodukter samt syror.

Venyttely

BEMER-terapi stöder kroppens egna självregleringsmekanismer och inverkar på kroppens förmåga att kunna reparera sig själv. Då har vi en möjlighet att må bättre överlag. Terapin stöder även immunförsvaret för att den hjälper de vita blodkropparna att fungerar bättre. Behandlingen inverkar på mikroblodkärlens väggar och förbättrar blodflödet i de allra minsta blodkärlen. Alla andra effekter är följder av det att behandlingssvaret på terapin är så väldigt brett. Mikrocirkulationen inverkar på väldigt många händelser i människokroppen.

  https://sverige.bemergroup.com

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *