Under de senaste månaderna har Susanna Salin, 45 år, upplevt en förändring som markant har förhöjt hennes livskvalitet. “Det känns helt fantastiskt när smärtan nästan är helt borta för mig som har tagit smärtstillande tabletter i 20 år” säger hon.

Det kändes som om någonting nytt började hända i kroppen

”Det är ett halvt år sedan jag började mitt BEMER-experiment. Snart därefter köpte jag en BEMER till mig själv. Jag hade inte trott att den kunde ändra mitt liv så radikalt. Jag återhämtar mig mycket snabbare nu och orkar mycket bättre även på jobbet”, berättar Susanna Salin.
.

Bort med smärtstillande medel

Susanna har använt smärtstillande tabletter nästan hälften av sitt liv och under de senaste åren upp till 3 till 4 gånger per dag. Nu under de sista månaderna har hon bara behövt ta smärtstillande 1 till 2 gånger i månaden, och det har varit för migrän orsakad av stress och inte för de gamla smärtorna.

”Snart efter att jag började med BEMERbehandlingen kunde jag känna att någonting nytt hände i kroppen. Nu, under de senaste två månaderna så har jag märkt de största förändringarna. Jag är multisjuk och försöker satsa på välmående så att jag orkar vara aktiv i arbetslivet och så att livet kan vara så bra som möjligt”, säger Susanna.

Bindvävssjukdomen orsakar smärta

Susanna lider av EDS-syndromen (Ehlers-Danlos syndromen), som är en ovanlig genetisk bindvävssjukdom. Sjukdomsbilden innefattar bland annat en överrörlighet av leder, luxation och sub-luxation, orsakad av bindvävsförändringar. Till de vanliga symptomen hör kronisk, svår smärta samt musklernas nedsatta påfrestningstolerans och att man har lätt för att bli trött.

Smärtorna har nästan helt försvunnit och styrkan har återkommit. Susanna upplever att hon återhämtar sig från trötthet snabbare och att hon orkar också bättre på jobbet.

”För ett år sedan hade jag en väldigt allvarlig situation där jag fick dubbelsidig lungemboli. Då kraschade min fysiska kondition fullständigt och det tog lång tid att rehabilitera mig. Jag orkade inte alls på jobbet, orken var helt borta. På helgerna gjorde jag ingenting annat än att sova och vila upp mig, det fanns inte energi till annat. Om jag städade där hemma så fick jag sova i 2 till 3 timmar efteråt.”

Jag orkar mycket bättre på jobbet nu

Nu när konditionen har återkommit orkar jag till och med att städa bättre. Regelbunden användning av BEMER-terapi har varit till stort hjälp. Vid 45-års åldern upplever Susanna att hon fortfarande är ung och hon har alltid varit rörlig och aktiv av sig. Hennes återhämtning har förbättrats och hon är inte längre lika utmattad efter arbetsdagen eller andra aktiviteter.

Har man medfödd EDS-sjukdom så innebär det mycket fysiska begränsningar och det är inte bara det att orka med vanliga hushållssysslor. Det kan till och med vara en utmaning att gå i trappor. Fast nu återhämtar hon sig från vardagliga påfrestningar mycket snabbare jämfört med tidigare.

”Jag har inga problem med att röra på mig längre. Nu jobbar jag på heltid, fast prognosen tidigare var att jag skulle vara heltidssjukpensionär vid 40 års ålder. Jag upplever att jag får många fler år i arbetslivet tack vare BEMER-terapin”, säger Susanna glatt.

En läkare som hon träffade ansåg att hon inte borde träna för häftigt. Läkaren menade att promenader är bra, samt att simma i lugnt tempo.

”Jag återhämtar mig mycket bättre nu efter mina träningspass. Faktiskt så skadade jag knäet för några veckor sedan, men konstigt nog så försvann symptomen sedan efter BEMER lokalbehandlingarna. Vi får se vad läkaren säger”, funderar Susanna.

Regelbundenhet är det som räknas

”Denna sjukdom som jag har innebär att man har problem med armarna och benen, skelettet och senorna är försvagade och då måste man satsa hårt på att uppehålla konditionen. Sjukdomen inkluderar även problem med tarmarna och därför har jag även ändrat på mina kostvanor. BEMER lokalbehandlingen har hjälpt mig med mina magsmärtor. Det känns som en riktig mirakelkur!”

Det är viktigt att Susanna tar sina behandlingar regelbundet morgon och kväll. Hon byter intensitet på behandlingen varje vecka och ibland tar hon till och med bas-behandlingen tre gånger om dagen. BEMER har hon alltid med sig när hon reser, annars kommer smärtorna tillbaka.

BEMER-terapin förebygger eller lindrar skador som uppstår i idrotten när man tar behandlingen innan prestationen. Detta är för att BEMER-terapin orsakar ett tillkvicknande av ämnesomsättningen på cellnivå.

BEMERanvändaren måste komma ihåg att dricka tillräckligt mycket. Detta är något som Susanna kommer ihåg nu efter att hennes läkare anmärkte att hennes kropp var för torr när hon först började med behandlingarna, för att hon hade glömt dricka tillräckligt med vatten.

Vad är BEMER?

BEMER‐teknologin är baserad på att stimulera den rytmiska rörelsen av mikrokärlväggarna, vasomotionen. Den påverkande faktorn är en patenterad signal som förbättrar blodflödet i de mindre blodkärlen. BEMER stödjer kroppens förmåga att läka sig själv genom en förbättrad mikrocirkulation.

Mikrocirkulationen är uppbyggd av ett tätt nätverk av de allra minsta blodkärlen. 74% av blodcirkulationen är mikrocirkulation, som har en viktig transporteringsuppgift. Den transporterar syre och näring till vävnaderna, forslar bort slaggprodukter samt stödjer immunförsvarssystemet.

Den perfekta lösningen för hushåll och professionell mottagning med höga krav.     https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *