2014 började jag med BEMER 3000 till min ridhäst och jag köpte även en BEMER Classic till mig själv. Det har blivit många fina resultat på min ridhäst Lord Stradbroke.

BEMER har magiska effekter till 100 % – det har jag upplevt så många gånger.

När jag sedan 2017 tog ut min amatörlicens för att träna galopphästar så köpte jag min 1:a starthäst från England, Norse Magic, som var i ett ganska dåligt skick. Mager, omusklad, rätt död i blicken. Men hon var en otroligt sensitiv och mottaglig häst på alla sätt och vis. Hon fick BEMER Vet varje dag, och då kunde jag nästan höra henne säga: ”Äntligen får min kropp hjälp”. Hon gav mig 3 segrar och många fina placeringar, en fantastisk individ.

       

2019 fick tyvärr min 2:a galopphäst Jakastar en senskada, som tyvärr var en 50% blödning, vilket oftast leder till att galoppkarriären är över. Jakastar fick BEMERbehandling 2 ggr om dagen under lång tid + lokalbehandling på senan. Senan läkte på mindre än halva tiden. Veterinären sa: ”Det är omöjligt” men han såg såklart ultraljudet, det var magiskt.

Så hittade jag Double Rock och Gold Sensation, vilka också var i rätt dåligt skick. De fick BEMER behandling varje dag och craniosakral behandlingar ibland. Dom började prestera igen och deras kroppar blev starkare.

   

Den nyaste BEMER modellen som kom 2019, BEMER Horse set inkl de 2 damaskerna för lokal behandling, är fantastiska, så lätta att använda.

När det gäller hästar som ska prestera på hög nivå måste man ligga steget före. I galoppsporten är det höga hastigheter och det händer olyckor ibland tyvärr. Men mina hästar tränar/tävlar alltid fräscha. Det är min uppgift som tränare att se till att de har rätt förutsättningar för det jobb dom ska göra.

Jag använder själv min BEMER varje dag, för att hålla min kropp i ett bra skick och för att orka hålla ett högt tempo. Fullbloden är mycket kvicka och man får ” tugga grus ” ibland. BEMERn räddar mig då att komma tillbaka fortare i sadeln.

BEMER är en team-player på hög nivå. Mina hästar är alltid glada över sitt jobb i vardagen och i tävling. Det hänger ihop med att deras kroppar mår bra och de har ork att prestera och god energi att vilja tävla!

   

BEMER gör det så lätt att hålla hästarna på topp, mina hästar är i stort sett på placeringar varje gång dom tävlar. Artikel om Maria Heinrichs 20 maj 2023.pdf  artikel i tidningen Svensk Galopp.

Artikeln bygger på den intervjuades egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis går att generalisera. Konsekvenserna av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella beroende på kroppens tillstånd.

Ett varmt tack till Mia för intervjun och god hälsa för framtiden till dig och dina hästar!

BEMER®-behandling stödjer hälsan i stort genom att förbättra mikrocirkulationen

Effekterna av BEMER® fysikalisk vaskulär terapi baseras på signalens förmåga att förbättra blodflödet i mikrokärlen och att stödja parasympatiska processer. Cellernas ämnesomsättning är beroende av god mikrocirkulation för transport av syre och näringsämnen, samt för bortforsling av slaggprodukter, och därför är det lätt att förstå att mikrocirkulationen är viktig för hälsan hos både hästar och människor.

BEMER-terapi kan hjälpa hästen att slappna av, förebygga sjukdomar och skador, öka prestationsförmågan, främja muskelutveckling, stärka motståndskraften mot inflammation och stödja läkning av sår, skador samt återhämtning efter operationer.

BEMER Horse-Set består av ett terapitäcke och två damasker samt laddare och förvaringsväska. Batterierna är väl integrerade i täcket och damaskerna, så inga sladdar behövs under behandlingen. BEMER Premium-Set Evo är avsedd för människor.

Antalet användare av BEMER-terapin växer ständigt, och hästproffs och entusiaster i de nordiska länderna har också anammat behandlingen, många både för sina hästar och sig själva. Förutom hästen är det ju även bra att kusken, tränaren och ryttaren hålla sig i form!

Om du inte ännu känner till en BEMER återförsäljare kan du hitta en som passar dig från våra hemsidor genom att välja: http://sverige.bemergroup.com/se och i nedre högra hörnet klickar du på en cirkel med texten BEMER.

Alternativt kan du även skicka in dina frågor per e-post till adressen info@bemernordic.com, så vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *