Lycka kan till och med vara att använda diskmaskinen. Härliga vardagen!

Birgit Virta njuter av att ta hand om bebisar och nu är det möjligt igen eftersom krämporna och smärtan är under kontroll. Den 61-åriga pensionären har redan fått flera barnbarn. Vardagen känns lätt och livet är till för att njutas av. Till jul blir det en resa till Kina.
“Jag tar ofta hand om barnbarnen. För några månader sedan kunde jag knappt ens lyfta en tös på några månader på grund av smärtor i ländryggen och tår utan känsel som gjorde all rörelse svår.

Jag blev sjukpensionär i början av året och funderade på hur jag skulle orka leva med denna värk”, beskriver Birgit sin situation.

Teddy bear

 

Birgit förbrukade smärtmediciner i jämn takt men det kändes ändå som att de inte hjälpte.

“Jag fick diabetes för några år sedan. Jag låg även på intensiven efter det, kopplad till en respirator och behandlingen förhöjde blodsockernivåerna.”
“Konsekvensen blev att jag förlorade helt känseln i mina tår – de blev kalla och stela. De såg helt vita ut. Jag fick neuropatiska symptom som är typiska för en diabetiker”, berättar Birgit.

a man scratches his irritated toes

Domningskänslan spred sig från tårna till vaderna och till slut även fotsulorna. Det blev till och med svårt att gå. Då gick Birgit till en fortvårdsklinik.

Färg i tårna och smärtan försvann

“Fotvårdaren la märke till mina stela, vita tår och ville prova fysikalisk vaskulär terapi på mig, det vill säga BEMER som aktiverar blodcirkulationen. Jag tänkte att vi testar allt som finns eftersom hitintills hade ingenting hjälpt mig.”
“Det pirrade till i mina fötter med en gång under behandlingen. Jag lånade hem BEMER-utrustningen. Så småningom kunde jag röra på mina tår igen. Efter att ha behandlats i några månader har jag åter igen känsel och färg i mina tår.”

Supermarket interior with shopping cart

“Tidigare var det var omöjligt för mig att handla i stora mataffärer eftersom det var för ansträngande att gå. Jag hade även degeneration i ländryggen som orsakade smärta i mina höfter och lår.”
“Jag tar punktbehandling med BEMERs lokalbehandling, det liknar ett bälte (Pad). När jag har bältet runt ländryggen känner jag att det pulserar där jag har ont.

Nature weather visual with a single tree on a hill. Cold snow has a transition to a warm meadow. Icy branches have a transition to juicy leaves

Det allomfattande välbefinnandet

Tidigare gick Birgit bland annat på massage för att få lindring för smärtan i ländryggen. Musklerna blev mjukare av massage men grundsmärtan var kvar.

“Jag har nu märkt hur effekten av BEMER-terapin framskrider. Innan kunde jag inte ens fylla diskmaskinen på grund av smärtan. Behandlingen gör det möjligt för mig att utföra vanliga sysslor hemma. Jag har även minskat intaget av läkemedel “, konstaterar Birgit.

Birgit Virta behandlar sig två gånger per dag. Precis som med ländryggen så punktbehandlar hon tårna separat med B-pad. Fotvårdaren uppmanade Birgit att ta med sig BEMER även på resor för att slippa avbrott i terapin. Långa avbrott samt oregelbunden användning gör att symtomen försämras.

Immunförsvaret har förbättrats.

“Till min glädje har jag fått mycket mer energi och ork med barnbarnen. Den övergripande effekten av BEMER-terapi märks.”

“Innan så fick jag lätt luftvägsinfektioner. Mina inflammationer är borta tack vare terapin och min kropp känns friskare och jag mår mycket bättre”, säger Birgit Virta glatt.

Bemer_classic_setBemer_Pro-Verisuoniterapia

 

BEMER fysikalisk vaskulär terapi – behandling för blodkärlen som kan användas för att stödja hälsan och för att främja läkning av sjukdom eller skada. Fysikalisk vaskulär terapi tar hand om störningar i mikrocirkulationen och stödjer även andra behandlingsmetoder. Man kan t ex effektivisera fysioterapi med hjälp av BEMER. Många patienter som lider av smärta har blivit hjälpta. Den komplexa BEMER signalen som stimulerar kärlrörelse (vasomotion) förmedlas via ett lågt pulserande varierande elektromagnetisk fält. Man har bevisat att BEMER-terapi kan öka mikrocirkulationen med över 30 procent vid regelbunden användning två gånger per dag i 30 dagar. (Källa: R.Klopp et al: J Complement Integr. Med.2013;10(Suppl): S15-S20.

Mer info:

Merja Kämpe, Tlf  +358 0400 775 255, BEMER Nordic

https://sverige.bemergroup.com/sv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *