Dansare sliter väldigt mycket på sina fötter, ben och leder. Hur klarar kroppen av detta?

Katja Koukkula och Jussi Väänänen har båda dansat sedan de var 10 år. De började som professionella dansare när de var i 20-årsåldern, för omkring 20 år sedan.

Katja Koukkula  har opererat båda knäna på grund av slitage

“Efter den första operationen fick jag låna en BEMER-apparat av en danskollega i en månad. Några andra kollegor hade också börjat använda BEMER-terapi, och de var jättenöjda”, berättar Katja.

En snabb återhämtning håller dansaren arbetsför

Katja hade hört från sina kollegor att stimulans av mikrocirkulationen påskyndar en idrottares återhämtning och främjar läkning av skador. Inför den andra knäoperationen tog Katja BEMER-apparaten i bruk en vecka efter operationen. Operationen gjordes med mikrofrakturering, då borrar man hål i benet.

“Efter två veckor märkte jag att jag sov skönare, bättre och djupare. Känslorna av arbetsstress har minskat. När jag slutar jobba så snurrar inte alla saker i huvudet på mig lika mycket och de förs inte över till mina drömmar, även om det skulle gälla något ofärdigt projekt”, berättar Katja förnöjt.

I början fick Katja vätskebrist och huvudvärk av BEMER-terapin, p g a att hon glömde dricka tillräckligt med vatten. Numera kommer hon ihåg att dricka vatten i samband med behandlingarna och då slipper hon huvudvärken.

Rörelseförmågan snabbare återställd

Efter fysikalisk vaskulär terapi, BEMER-terapi, i 3 månader hade knäet läkt mycket väl.

Katja tar sin BEMERbehandling morgon, middag och kväll. Hon har märkt stora framsteg i snabb takt.

”Tre månader efter operationen kunde jag ännu inte dansa för fullt med benet, men rörelseförmågan kom tillbaka förvånansvärt bra. Benbildningen tar sin tid, men BEMER-terapin har underlättat återhämtningen även där. Jag kan räta ut mitt ben bättre än efter den första operationen, när jag hade haft BEMER-behandling under en kortare period”, säger Katja.

Katja anser att hon även har fått mycket hjälp med smärtlindring av BEMER-terapi. Hon konstaterar väldigt förnöjt att hon kunde lämna ifrån sig smärtstillande läkemedel nästan helt och hållet snabbt efter operationen.

jussikatjaaftertaste_img_0841

Under tiden när Katja fick sin rehab efter knäoperationen tränade Jussi Väänänen en hel sommar mellan 5-6 timmar per dag med sina egna projekt. 

“Under perioder av hårda träningspass fick jag ofta ont i mina knän och det blev svullnader runt dem. Jag har märkt att BEMER tar bort smärta och minskar vätskeansamling i knäna. Förut kunde knäna vara ömma och svullna fortfarande nästa dag. Numera kan jag träna igen genast nästa morgon. Jag kan snabbare utföra mitt arbete igen: att dansa och träna” berättar Jussi.

Vad är Mikrocirkulation?

Mikrocirkulationen är uppbyggd av ett tätt nätverk av de allra minsta blodkärlen. Ungefär 74 % av blodomloppet sker i dessa minsta kärl. Mikrocirkulationen har en viktig transportuppgift: den levererar syre och näringsämnen till vävnader och organ, transporterar bort slaggprodukter och stöder immunsystemet.

Vad är BEMER? 

BEMER® är en medicinteknisk apparatur kategoriserad som vaskulär terapi som fysikalisk stimulerar och aktiverar ett nedsatt/stört blodflöde hos små blodkärl. Denna behandlingsform stödjer och återställer tillförsel av syre och näringsämnen till vävnadsceller samt bortforsling av restprodukter från cellernas ämnesomsättning. Detta medför att vävnader som hud, muskler, ben och inre organ ges bättre förutsättning att fungera, regenerera och återhämta sig.

Terapins medicinska insats syftar inte till att eliminera ett specifikt symptom eller bota viss sjukdom utan fungerar mer utbrett genom att mikrocirkulationen stöds, vilket innebär att kroppen bättre kan reparera sina egna funktioner. Kroppens naturliga funktioner stöds och får hjälp att fungera mer optimalt som den naturligt har förutsättning för.

Artikeln bygger på intervjupersonens egna erfarenheter, som inte kan generaliseras. Konsekvenser och nyttan av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuell och beroende på kroppens situation.

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *