Kirsi Honkanen mår bättre på många sätt

Kirsi Honkanen från Porlom i Finland har lidit av många slags hälsoproblem under årens lopp, men som tur är har hon nu hittat en fungerande behandlingsmetod mot några av dem. En ketogen kost har hjälpt henne med hennes typ-2 diabetes och från och med förra hösten har fysikalisk vaskulär BEMER®-terapi hjälpt henne med smärtorna i hennes nacke och rygg.

”Jag försöker satsa mycket på min hälsa för att kunna må bättre och det har gett resultat”, berättar en nöjd Kirsi.

Ryggsmärtor i decennier

Den numera 56-åriga Kirsi fick veta för flera decennier sedan att hon hade en bruten svanskota. Den skadan har hon haft sedan barndomen, kanske till och med sedan hon föddes, och den uppdagades då hon sökte hjälp för sin ryggvärk. Tidigare sade läkaren att smärtan skulle avta när hon var runt 40 år, när ryggen börjar stelna mera, och så har det faktiskt varit. Man bestämde sig för att inte operera, läkaren ansåg att det inte skulle ha lindrat värken.

Senare när det togs MRI-bilder kunde man konstatera en degenerering i ländryggen. ”Jag var tvungen att lära mig att leva med ryggsmärtan genom att ta väl hand om muskelkonditionen”, fastställer Kirsi. Trots det har hon varit tvungen att ta en hel del smärtstillandemedel. Hon har länge haft ett fortlöpande recept för starka värktabletter.

Ändå led hon fortfarande av ischiassymtom och smärtor som kom och gick. När hon ändrade sin arbetsställning från ett stående jobb till något mera rörligt hjälpte det lite, men hon hade fortfarande svårt att sova bekvämt eftersom ryggen inte tålde alls att hon sov på den högra sidan.

Nackspärr och underliggande sjukdomar – många olika hjälpmedel i bruk

Kirsi jobbade mycket med sina händer i sitt jobb på ett tvätteri och det förvärrade hennes nackspärr och stelhet i axelpartiet, ibland kunde hon inte ens vända på huvudet. Man kan säga att hon har till och från lidit av dessa besvär under de senaste tio åren.

Massage och zonterapi har hjälpt någorlunda under årens lopp. Hon har dock fortfarande ont i nacken och nackspärr, fast inte kanske lika intensivt nu när hon har blivit permitterad från sitt jobb.

Kirsi har vissa underliggande sjukdomar. Hon har haft hypotyreos, problem med sköldkörteln, i ungefär 30 år och 2008 fick hon diagnosen diabetes typ 2. ”Jag försöker hålla mig till en ketogen kost för att den håller blodsockret i balans med mindre insulin och jag känner att jag har även mer energi på den. Jag slutade med rökningen helt och hållet för ungefär4-5 år sedan.” Kirsi stödjer sin hälsa med hälsokostprodukter samt kosttillskott och hon har även börjat med yoga.

Hjälp för ryggen och nacken med fysikalisk vaskulär BEMER®-terapi

Förra hösten rekommenderade en BEMER-representant att Kirsi skulle ta terapin i bruk för sina rygg- och nacksmärtor. ”Det som gjorde ett särskilt intryck på mig var att även NASA var intresserad av att använda BEMER-terapin på något sätt för att stödja astronauternas hälsa. Det fick mig att köpa apparaten direkt, även om den kändes ganska kostsam”, berättar Kirsi.

Hon har dock inte behövt ångra köpet. Kort efter att hon hade börjat ta behandlingen hade hennes ryggsmärtor på nätterna försvunnit och Kirsi kan nu sova på båda sidorna hur bra som helst. Dessutom har hon inte behövt ta smärtstillande i ett par månader.

”Jag tar behandlingen enligt anvisningarna morgon och kväll i 8 minuter. I tillägg tar jag lokalbehandlingar med B. Pad eller B. Spot för nacken alltid vid behov och det lindrar stelheten och värken.”

”Fast jag skulle ha ont om pengar, skulle jag inte ge upp min BEMER®-terapi!”

Kirsi har varit väldigt nöjd med BEMER®-terapin och skulle inte kunna föreställa sig att vara utan den.

”Förutom att jag har fått lindring med mina rygg och nackproblem så har jag fått en djupare sömn. Mina händer domnar inte lika mycket som förut, förmodligen för att nackproblemen har lättat och blodcirkulationen har förbättrats överlag.”

Hon berättar också att hon har gått ner 7 kilo i vikt efter hon började med BEMER®-terapi, hon hade inte längre ett behov av att äta för mycket. ”Jag vet inte om detta beror på BEMER®-behandlingen, men min matlust är faktiskt mera sansad nu. Min vikt har alltid pendlat under årens lopp, det har varit mycket jojobantning, men nu har jag gått ner i vikt utan att ens försöka banta. Jag hade bytt till en ketogen kost långt innan jag började med behandlingen, därför tror jag inte att det handlar enbart om min kost, fast den har säkert en inverkan också.”

”Jag kan utan vidare rekommendera behandlingen till andra. Jag tycker att den var väl värd pengarna, eftersom min kondition har förbättras så här mycket. Även min man är en nöjd BEMER®-terapi användare”, berättar Kirsi glatt.

BEMER®-terapins effekt grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

Vaskulär BEMER®-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig.

Terapin är inte riktad, vilket läkemedel är, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kropp har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER®-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa apparaten i 8 veckor, för att prova på, eller så kan man beställa den direkt som ett köp. De ger också användningsråd så att man kommer smidigt igång med behandlingen och inte behöver undra över något.

Artikeln är baserad på den intervjuades egna erfarenheter som inte nödvändigtvis är allmängiltiga för alla andra människor. Följderna av en förbättrad mikrocirkulation är beroende på situationen i individens egen kropp.

Om du inte ännu känner till en BEMERåterförsäljare kan du hitta en som passar dig från våra hemsidor genom att välja https://sverige.bemergroup.com och i övre vänstra hörnet klickar du på ”Hitta lokal kontaktperson”.

Välj först land (Sverige) och skriv sedan där under i adressfältet din egen gatuadress (eller en annan adress som ligger nära där du vill hitta en försäljare) Tryck på ”Submit” och då hittar sökmotorn de närmaste återförsäljarna till den angivna adressen. De syns sedan på sidans övre vänstra hörn. Alternativt kan du även skicka in dina frågor per e-post till adressen info@bemernordic.com, då vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *