Jorma Korhonen kan träna igen och har lättare att utföra sitt jobb som brandman

Den 54-åriga Jorma Korhonen har inte besparat sin kropp, utan han har tränat och tävlat hårt och mångsidigt i kamp- samt kraftsport under många decennier. I sitt dagliga jobb som överbrandmästare har han inte kunnat undgå fartfyllda och farliga situationer. Han jobbar även som skyddsombud för Helsingfors räddningsverk.

Hans knän har opererats många gånger och har orsakat problem och smärta i ungefär 20 år. Detta har inneburit att han inte har kunnat fortsätta att träna fullt ut. Men nu har han hittat hjälp för sina knäsmärtor med BEMER-terapi och kan återigen träna mera mångsidigt.

Som ung man vann han medaljer i VM och FM i amerikansk fotboll och sumobrottning

Under årens lopp har Jorma deltagit i många olika sportgrenar allt från kulstötning, diskuskastning, släggkastning, brottning, tyngdlyftning till amerikansk fotboll och sumobrottning – han har även samlat på sig flera medaljer.

För sina prestationer inom amerikansk fotboll har han vunnit fyra finska mästerskap och en silverplats under åren 1990 till 1995, samt en VM-bronsplacering för sumobrottning året 2000 i Sao Paulo, Brasilien.

Sumobrottningen orsakade knäskada i 2001

År 2001 åkte Jorma till Japan för att sparra med professionella sumobrottare. Turneringar var i sikte men när han bröt knäet fick han lämna karriärdrömmen med sumobrottningen och återvända till Finland. Han hade även problem med det andra knäet efter många år av hård belastning.

Sedan dess har hans knän opererats 13 till 14 gånger av olika orsaker. Det har varit allt från avslitning av de främre eller bakre korsbanden, fraktur av knäskål, trasiga menisker till korsband som måste spännas åt. ”Tills jag var 35 år gick det bra, men efter det fanns det inga flera garantier”, skrattar Jorma.

Därefter började en 20-års rehabilitering av knäna på ett sätt eller annat. ”När det var som värst funderade jag på om jag kunde ens fortsätta med mitt jobb som brandman. Men med hjälp av rehab och smärtstillande har jag ändå kommit vidare.”

Kampsporten byttes ut mot friidrotten och polisens och brandmännens världsmästerskapsmedaljer

”Jag bestämde mig för att återuppliva mina ungdomsgrenar: kulstötning, diskus och slägga, eftersom kampgrenarna inte lyckades längre på grund av knäna.” Det var en lyckad omstart för att resultatet var silvermedalj för kulstötning i World Police and Fire Games – polisens och brandmännens världsmästerskap – i 2017 som spelades i Los Angeles. I brandmännens världsmästerskap 2019 i Sydkorea fick han guld för kulstötning, diskus och även släggkastning!

Världsmästerskapen, World Police and Fire Games, hör till de största idrottsevenemangen i världen – om man ta i beaktande deltagarsiffrorna – så det är inga småtävlingar vi pratar om. Tävlingarna åren 2020 och 2021 annullerades på grund av Coronapandemin, men man planerar för fullt för VM 2022.

”Otrolig effekt!” – hjälp för knäna av fysikalisk vaskulär BEMER®-terapi

Knäsmärtan och värken har hämmat Jormas träning i många herrans år, men genom att byta gren och justera sin träning har han klarat sig framåt och medaljerna han har vunnit är ju bevis för det. Trots detta har han inte mått riktigt bra när värken har stört nattsömnen och många morgnar har han måste börja med att ta smärtstillande.

”Det har inte varit så att jag har tagit smärtstillande per automatik, utan alltid bara vid behov. Det blev bara till slut nästan varje morgon.”

Jorma stötte på BEMER-terapi helt av en slump via sin väninna i november 2020. Trots att han var lite misstänksam i början bestämde han sig ändå för att prova på behandlingen. Efter några sporadiska försök märkte han ingen inverkan, men sedan när han senare tog apparaten i bruk hemma och använde den varje dag började det ge resultat, även om han kanske lade märkte till dem helt i början.

”Efter ett par veckor fattade jag att värken var borta och att jag inte hade tagit smärtstillande i flera dagar – vad tusan! Jag har käkat värktabletter nästan varje dag i tio år och nu tar jag dem bara några gånger i månaden efter tunga benträningspass. Apparaten har visst en otrolig effekt!”

”Behandlingen har blivit en rutin precis som att borsta tänderna. Jag tar behandling på B. Bodyn som uppvärmning före träningen och sedan tar jag en återhämtningsbehandling efteråt. Den mesta nyttan för mina knän har jag fått med B. Spot lokalbehandlingen.”

”Nu när jag återigen har kunnat träna mera för fullt kan musklerna bättre stödja mina knän. Plus att eftersom jag inte har värk om nätterna sover jag bättre också. Man kan även säga att behandlingen inte har varit dålig för viriliteten heller!”

”Jag rekommenderar att man provar på behandlingen – men den kräver lite tålamod”

Jorma har rekommenderat behandlingen för andra, eftersom han tror att många skulle ha nytta av att använda den. ”Det lönar sig att prova på, för då märker man själv på det egna måendet om behandlingen passar en.”

”Eftersom man inte kan känna av BEMERterapi-behandlingen när man tar den och att man kanske får vänta ett tag på resultaten innebär det att man måste ha tålamod. Med daglig användning börjar dock resultaten att komma. Det är min erfarenhet i varje fall.”

BEMER®-terapins effekt grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

Vaskulär BEMER®-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig.

Terapin är inte riktad, vilket läkemedel är, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kropp har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Effekten av behandlingen känns inte nödvändigtvis alls under själva behandlingen, förutom möjligtvis en lätt pirrande känsla. Detta är för att vi inte egentligen känner av vår blodcirkulation. Så ska det ju förstås vara eftersom vi knappast skulle vilja känna av blodets rörelse i våra 100 000 kilometer långa blodkärlsnätverk! Däremot så känns ofta resultaten av terapin efter en längre period som en förbättring av den individuella konditionen.

Artikeln är baserad på den intervjuades egna erfarenheter som inte nödvändigtvis är allmängiltiga för alla andra människor. Följderna av en förbättrad mikrocirkulation är beroende på situationen i individens egen kropp.

Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER®-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa apparaten för att testa den i 8 veckor, för att prova på, eller så kan man beställa den direkt som ett köp. De ger också användningsråd så att kunden kommer smidigt igång med behandlingen..

Om du inte ännu känner till en BEMER återförsäljare kan du hitta en som passar dig från våra hemsidor genom att välja: https://sverige.bemergroup.com och i övre vänstra hörnet klickar du på ”Hitta lokal kontaktperson”.

Alternativt kan du skicka din förfrågan till info@bemernordic.com och så guidar vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *