Riitta Riihimaa jobbar i Björneborg som zon- och shiatsuterapeut.

Även om man i sitt yrke sköter om andra människor måste man komma ihåg att vara mån om sin egen hälsa. Riitta ville prova på fysikalisk vaskulär terapi, det vill säga BEMER-terapi som förbättrar störd mikrocirkulation, för att behandla sina egna besvär.

Mikrocirkulationen har varit en relativt okänd faktor i människokroppen även för läkare. Nu har man börjat forska i dess betydelsefulla effekter runt hela världen. Man har kunnat hitta enorm effekt på bland annat uppkomsten av kroniska sjukdomar. När man vill förebygga sjukdomar, eller främja läkning, så är det centralt att mikrocirkulationen fungerar bra och aktiveras ordentligt.

 

“Då förstod jag helt konkret betydelsen av mikrocirkulationen” berättar Riita.

Riita hade haft en svår ischiasattack som lämnade efter sig smärtor i foten.  “Efter en rask promenad fick jag smärtor i fotvalvet. Smärtan kunde vara riktigt kraftig. Jag sökte hjälp av fysikalisk vaskulär terapi för smärtan. Jag ville inte ha konstanta problem med foten och jag gillar att ta promenader. Året 2010 skaffade jag min egen BEMER-apparat. Jag testade behandlingen först bara på mig själv och sedan när jag hade konstaterat att den var bra har jag börjat rekommendera BEMER och använder den i mitt jobb också på mina kunder.”

Riitta märkte att effekterna av BEMER-terapin var påtagliga.

”Genast efter att ha använt terapin i en vecka fick jag starka känningar i foten. Efter några till dagar märkte jag på en längre promenad att jag gick mycket raskare och att foten fungerade! Smärtan i foten var borta.”

Riitta har även haft tinnitus. Den försvann också väldigt snabbt när mikrocirkulationen blev effektivare. I tillägg så märkte hon en förändring i huden på sina händer. På grund av hennes arbete var hennes händer väldigt torra och nariga, nästan såriga. Huden blev friskare och lenare på en vecka efter att hon hade börjat med BEMER-terapin.

Riitta Riihimaa använder numera BEMERterapin på sig själv varje dag. Hon tar även med sig apparaten på längre resor så att det inte blir för långa pauser mellan behandlingarna.

Goda erfarenheter med att lindra olika typer av åkommor även hos kunderna.

Riitta Riihimaa har lagt märke till att fysikalisk vaskulär terapi hjälper också mot fibromyalgi och smärtan som den orsakar. Somliga kan hålla den i schack med möda genom att hålla sig till en strikt kost. Sedan har man märkt att smärtan håller sig borta med hjälp av BEMER-terapi även om de skulle ha syndat och ätit något de inte borde på en fest till exempel.

Fysikalisk vaskulär terapi inverkar på orsakerna till vad som ligger bakom sjukdomar och symptom.

Riitta har haft kunder på sin mottagning med till exempel sår orsakad av diabetes som har varit svåra att få läkas ihop. Hon har märkt att en aktivering av mikrocirkulationen har haft en påtaglig effekt på läkning av sår och frakturer.

”Jag har gett behandling för fraktur i svanskotan med BEMER-terapi i en vecka och efter det har kunden redan kunnat sitta, smärtan var borta. Hos många kunder har vi provat med alla möjliga behandlingar för olika smärttillstånd, men det är bara med BEMER som det har börjat hjälpa.”

Enligt Riitta så främjar BEMER även återhämtning från stress och terapin är avkopplande. Därför är den också en bra hjälpreda i behandlingssituationer när kunden har till exempel opererat ryggen och det känns skrämmande att ligga på behandlingsbordet.

Andra sjukdomar och besvär som Riitta Riihimaa har märkt i sitt arbete som svarar bra på BEMERterapi är ex vis småbarns kolik, MS (hon har samarbetat med den lokala MS-föreningen i Björneborg) och inkontinens.

BEMER – en medicinsk utrustning för hemmabruk, friskvård och rehab – är fysikalisk vaskulär terapi  för blodkärlen som kan användas för att stödja hälsan och för att främja läkning av sjukdom eller skada. BEMER förbättrar nedsatt mikrocirkulation och stödjer andra behandlingsmetoder. Man kan t ex effektivisera fysioterapi med hjälp av BEMER. Många patienter som lider av smärta har blivit hjälpta av BEMER. Den komplexa BEMER stimuleringssignalen förmedlas via ett lågt pulserande varierande elektromagnetisk fält. Man har kunnat bevisa att BEMER-terapi kan förbättra nedsatt mikrocirkulation med över 30 procent.

https://sverige.bemergroup.com

2 Comments

  1. Jag önskar mera information om Bemer. Jag är diabetiker sedan 45 år tillbaka samt har fått njursvikt nu också. Är tacksam för mera info om Bemer och vad det kostar och om det finns här i Finland? Jag bor på Åland som hör till Finland men vi talar bara svenska på Åland och vi kan inte alls finska språket . Tacksam för mera information.
    Hälsningar Gudrun .

  2. Hej Gudrun,

    Har du fått någon hjälp och något svar på din fråga?
    Annars vill jag slussa dig vidare till vår Bemerpartner på Åland Lotte Eriksson.
    Hälsning Petra Thomas i Uppsala

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *