Regelbunden behandling gör susen

Pia Larsen jobbar på ridskolan Teho i Salo (Ratsastus- ja Valmennuskeskus Teho – ratsastuskeskusteho.fi) och har varit BEMER-terapi användare sedan 2012. Pia och Pekka Larsens ridningscenter har 17 hästar som har behandlats regelbundet med BEMER VET och erfarenheterna har varit fina för både hästarna och ryttarna.

”Jag fick snabbt lindring för mina svåra ryggvärk med BEMER-terapin. Jag skadade ryggen väldigt illa i en ridningsolycka. Det har betytt att jag har måste gå med ryggen helt böjd på morgnarna.”

Ryggen rätade ut sig efter ridolyckan

”Jag kom under hästen i olyckan och ryggen skadades. Efter det var det svårt att sova eftersom jag hade skärande skarpa smärtor i ryggen. På morgnarna var det väldigt jobbigt att räta ut ryggen och jag var tvungen att ta smärtstillande medel. Efter regelbunden användning av BEMER-terapi avtog smärtan på morgonen. Nu har jag sluppit smärtstillande också. Nu kan jag även rida på nytt”, berättar Pia Larsen.
.

Pias händer som tidigare jämt varit kalla är numera varma vilket också tyder på en förbättrad perifer blodcirkulation. Larsens har märkt att en regelbunden användning av fysikalisk vaskulär, BEMER-terapi, är ytterst viktig. Ett par veckor på resande fot utan sin BEMER Professional innebär att smärtan kommer tillbaka under den perioder.

”Numera är BEMER alltid med mig på resorna. Jag har alltid plats för BEMER i min resväska. Jag lämnar hellre bort ett par skor för att kunna ta den med mig”, skrattar Pia

Hästar har ofta olika krämpor som BEMER har visat sig vara en ypperlig behandlingsform att ta hjälp av. Våra hästar får BEMER-terapi varje dag för att resultaten har varit så bra”, beskriver Pia Larsen.

Den multisjuka hästen mår bra igen

”Jag skulle sköta om en häst som led av konstanta infektioner, ögoninflammationer, en kronisk svullnad i det ena bakbenet och ett varande sår. Hästen hade en antibiotikakur på gång och jag bestämde mig för att ge BEMER-terapi som en stödbehandling”, säger Pia.

”Enligt läkarna så hade hästen ämnesomsättningsproblem som hade orsakat svullnaden. Det sades att det gick helt enkelt inte att bota problemet. Vidare så hade hästen fettbölder på mitten av ryggen. En av dem hade brustit och blivit till ett stort infekterat sår på ryggen” beskriver Pia.

Pia behandlade såret med BEMER VET och det pulserande röda ljuset, B. Light (som finns med som lokalt tillbehör i BEMER Professional set). Redan efter 3 behandlingar fick man resultat med denna häst. Såret läkte på en vecka så pass väl att det gick att sadla hästen och rida på den igen.

”Det varande och infekterade såret läktes snabbt. Jag gav hästen direkt lokalbehandling på såret och det svullna bakbenet. Svullnaden i benet försvann på bara ett par dagar och det har inte kommit tillbaka för att vi ser till att ge behandlingen regelbundet”, förklarar Pia.

”Även vissa av våra ryttare har fått hjälp med sina mindre skador av BEMER-terapi”, konstaterar Pia Larsen.

BEMER-terapi är en effektiv stödterapi ämnad för både människor och djur som förbättrar blodcirkulationen i de allra minsta blodkärlen. Till hästarna har man utvecklat en egen BEMER VET utrustning som har en signalstruktur som är utvecklad specifikt för hästarnas anatomi.

www.sverige.bemergroup.com   

Den perfekta lösningen för hushåll och professionell mottagning med höga krav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *