På bilden Anna von Wendt och Sir Fashion

Mycket att göra – och många hästar att hinna med

Anna von Wendt, 37, tävlar i dressyr och driver hästgård i Björkbodas bruksherrgård på Kimitoön. Dessutom är hon bonde. Så hon har fullt upp och kalendern är full, eftersom förberedelserna för tävlingar är i gång igen efter sommaren.

Vid finska dressyrmästerskapen i slutet av augusti -22 belönades arbetet med en silvermedalj. Härnäst väntar VM i Tallinn i månadsskiftet september och oktober.

Anna von Wendt och Denzel

”I juli tävlade jag inte alls när det var mycket träning och ridkurselever, men nu har tävlingssäsongen startat efter ett kort uppehåll. Jag tävlade i finska mästerskapen den här gången med Denzel. Han är redan 20 år gammal, men är fortfarande i gott skick, berättar Anna. Hon har ridit sin Denzel, som hon själv har skolat upp, i 9 år på GP-nivå och har vunnit seniormästerskapsguld med honom 2016 samt flera finska mästerskap genom åren. Det goda samarbetet har pågått i flera år och verkar fortsätta framgångsrikt framåt.

En annan av Annas förtrogna hästar är Sir Fashion, Fasu, som hon vann FM-guldmedaljen med i 2020. Han har varit på en liten vilopaus, men kommer tillbaka igen till MC-tävlingarna i Tallinn. ”Om allt går bra kommer jag att delta i tävlingen med båda hästarna,” säger Anna. Det finns även flera yngre löften i stallet, så framtiden ser väldigt ljus ut vad beträffar kommande hästtalanger.

Första erfarenheten av BEMER®-behandling redan för 5 år sedan

”Jag var på en terrängridning när hästen plötsligt skrämdes av något. Jag föll inte, men benet vreds i ett ryck. Det gjorde jäkla ont,” berättar Anna om en incident som hände för fem år sedan. Tjejerna på stallet hjälpte henne att ta stöveln av eftersom Anna kunde varken lyfta foten eller gå på den.

Då var det en kompis kom till undsättning och erbjöd BEMER-behandling: först med behandlingsunderlaget för hela kroppen och sedan lokalt på höftleden och höftböjarmuskeln som hade fått sig en törn. ”Värken försvann direkt. Det var då jag tänkte att behandlingen verkligen fungerar,” minns Anna. Hon skaffade inte enheten ännu då, men tanken blev kvar i bakhuvudet.

Nu har behandlingen använts i 5 månader med god erfarenhet

Lord Byron och Laura Tsernov, Björkboda Fit&Care

BEMER-behandlingen kom sedan i bruk till både Anna själv och hästarna i stallet för ungefär fem månader sedan. ”Jag tar själv behandling nästan dagligen. Den största utmaningen för mig är att återhämta mig efter en dag på jobbet, när jag är helt utmattad. Jag känner att behandlingen hjälper till att komma till ro på kvällen innan jag lägger mig och å andra sidan på morgonen får den kroppen bra i gång. Jag mår helt enkelt bättre och är piggare.”

För hästarna används behandlingen före vanlig träning och vattenträning. ”Det första man märker med hästarna är avslappningen när man slår på behandlingen. I synnerhet för de mer nervösa hästarna kommer du att märka att de slappnar av omedelbart. De gäspar och står stilla,” förklarar Anna. Hon har också märkt att ödemet, svullnad p.g.a. vätska, minskar snabbare i benen när man använder de vårdande damaskerna som ingår i BEMER Horse-Set.

”Om behandlingstäcket inte har använts kommer hästarna att kännas stelare,” tillägger hon. ”Ett stort plus är att hästarna självklart gillar terapin. De drar inte alls tillbaka öronen utan njuter för fullt.”

Bemer®- Set för människor och hästar – båda är lätta att använda

Människor använder BEMER Professional/BEMER Classic och hästarna använder BEMER Horse set. Utrustningen för människor har ett liggunderlag samt olika lokala behandlingsapplikationer, medan behandlingen för hästar är integrerad i form av ett täcke och damasker.

”Användningen av båda enheterna är lätt och smidigt, eftersom behandlingstiderna fortfarande är korta, så är de väl lämpade även för en hektisk vardag,” konstaterar Anna.

Effekterna av BEMER®-terapin grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

BEMER® vaskulär-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig – samt producera energi.

Terapin är inte riktad, som läkemedel, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kroppar har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra

Effekten känns kanske inte mycket under själva behandlingen, förutom en lätt stickande känsla, eftersom vi brukar ju inte känna av vårt blodomlopp. Så det ska väl vara, för vi skulle knappast vilja känna blodets rörelse i vårt 100 000 kilometer långa nätverk av blodkärl! Resultaten av terapin, å andra sidan, känns ofta i form av en individuell förbättring av måendet på längre sikt. Det är ofta lätt att märka hästens svar på behandlingen genom dess ansiktsuttryck och gester, liksom genom dess rörelse.

Vi tackar Anna för intervjun och önskar henne och hennes hästar god hälsa och fortsatt lycka i tävlingsloppen i framtiden!

Artikeln bygger på den intervjuades egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis går att generalisera. Konsekvenserna av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella beroende på kroppens tillstånd.

Fråga mer om BEMER-behandling av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa BEMER Classic/Professional i 8 veckor, för att pröva på, eller så kan man beställa direkt som ett köp. De ger också användningsråd så att man kommer smidigt i gång med behandlingen så man inte behöver undra över något.

Alternativt kan du även skicka in dina frågor per e-post till adressen info@bemernordic.com så vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

https://bemergroup.com/sv_SE/animal-line

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *