De många goda konsekvenserna av att förbättra mikrocirkulationen är ju sunt förnuft

Så konstaterade 56-åriga Heikki Saari från Oulainen när han först hörde talas om BEMER-terapi – och bestämde sig för att prova behandlingen.

Liksom många företagare hade Heikkis sovit dåligt i flera år, han vaknade på natten för att tänka på arbetsfrågor. Stressen tyngde på. Han hade också vissa hälsoproblem i bagaget som en gång tvingade honom att byta karriär, så vikten av hälsan var väldigt klar för honom. “Jag gav BEMER en chans eftersom inverkningsmekanismen lät övertygande. Och jag tror att det är värt att satsa på hälsa, gärna förebyggande,” säger han.

BEMER®-terapin har många goda och även överraskande effekter

Heikki hörde talas om BEMER-behandling från sin massageterapeut, som han hade träffat flera år tidigare i simhallen, där han då arbetade som simlärare. “Vi hade fått förtroende för varandra genom åren och därför så tvekade jag inte att lyssna på vad BEMER-terapi handlade om när han skulle berätta om den.” Det verkade mycket vettigt för honom att en förbättrad mikrocirkulation kan få till stånd en mängd goda konsekvenser i kroppen – och när han även kände en lätt stickande känsla när han låg på underlaget ville han bekanta sig närmare med behandlingen hemma.

Heikki beställde BEMER-utrustningen för provanvändning efter förra julen och då började det genast hända saker. Lite oväntat dock, då slemmet började rinna ur bihålorna ner halsen, trots att han inte ens hade vetat att han hade en inflammation där. Detta fortsatte i några veckor och efter tycktes andningen lätta. “Resultatet var en överraskning, men det fick mig att tro på effektiviteten av behandlingen. Jag bestämde mig för att köpa enheten som min egen efter en provkörning.”

När Heikki började använda sömnprogrammet i början av året skedde en stor förändring: han började sova i ett tills morgonen, utan att vakna. Han har även märkt en viss minskning av blodtrycket. ”Jag känner mig piggare under dagen och känslan av stress har minskat, även om man inte kan vara företagare utan stress. Jag är glad att jag började prova behandlingen!”

Goda erfarenheter även av lokala behandlingar mot smärta och eksem

Ett andra behandlingsunderlag köptes så att frun också kunde få ta sitt nattliga sömnprogram. Båda har även fått goda erfarenheter av lokala behandlingar: Heikkis knäsmärta avtog snabbt och hans fru fick lindring till smärtan i handleden.

Dessutom avtog också utslagen på ett finger, som han hade behandlat konstant med kortisonkräm, när Heikki tog det röda ljuset med B.Light-enheten på den, som ingår i BEMER Pro Set.

”Jag rekommenderar till andra att prova behandlingen. Det lönar sig att vara öppensinnad för då kan man få förvånansvärt goda resultat.”

Den prisbelönte företagaren från Mellersta Österbottens satsar gärna på hälsan

Heikkis företag, som han grundade 2013, erbjuder streaming- och videografitjänster från Kalajoki, men kunderna finns över hela Finland. Det har dock krävts mycket arbete och uthållighet för att komma till denna punkt och ibland har han nästan tappat hoppet. Förutom kunderna har långsiktigt arbete och innovation också uppmärksammats av Företagarna i Mellersta Österbotten, som tilldelade Heikki och hans företag PP Livekuvaukset.fi 2021 års landskapspris för ensamföretagare.

”Då fick man en liten tår i ögat, ja, jag grät en skvätt när samtalet kom. I entreprenörskap satsar man allt och man arbetar med känslor också, då blir man lite rörd när man får denna typ av uppmärksamhet utifrån.”

För en ensamföretagare är hälsan naturligtvis hörnstenen i allt, så Heikki har också varit redo att investera i den. ” Många tycker att BEMER-enheten är dyr, men jag tycker att den har varit värd varenda euro. Med bättre sömn och ett klart sinne är jag verkligen mycket mer produktiv på jobbet – och mår annars också bättre. För mig är investeringar i hälsa den viktigaste investeringen för att leva ett gott liv.”

Effekterna av BEMER®-terapin grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

BEMER® vaskulär-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig – samt producera energi.

Terapin är inte riktad, som läkemedel, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kroppar har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Effekten av behandlingen kanske inte känns mycket under behandlingen, förutom en lätt stickande känsla, eftersom vi knappast känner vårt blodomlopp. Och det är så det ska vara, för vi skulle knappast vilja känna blodets rörelse i vårt 100 000 kilometer långa nätverk av blodkärl! Resultaten av terapi, å andra sidan, känns ofta i form av en individuell förbättring av känslan på längre sikt.

Artikeln bygger på den intervjuades egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis går att generalisera. Konsekvenserna av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella beroende på kroppens tillstånd

Ett varmt tack till Heikki för intervjun m önskan om kraft och framgång för framtiden!

Fråga mer om BEMER-behandling av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa apparaten i 8 veckor, för att pröva på, eller så kan man beställa den direkt för att köpa. De ger också användningsråd så att man kommer smidigt i gång med behandlingen och behöver inte undrar över något.

Om du inte ännu känner till en BEMER återförsäljare kan du skicka in dina frågor per e-post till adressen info@bemernordic.com, så vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

https://sverige.bemergroup.com Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig! Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *