Detta enligt livskunskapscoachen Elina Tarpila, som har använt BEMER-terapi sedan våren 2021. Hon gör coachning och onlinekurser genom sitt företag Valo Minussa (Ljuset i mig), vars fokus ligger på att hjälpa människor att leva sina egna liv och hitta sin egen styrka.

54-åriga Elina lever ett ganska hälsosamt liv, tittar på vad hon äter och dricker och går en promenad varje dag, men sitter mycket. “Jag har hållit på med onlinekurser och coachning i tio år nu och sitter mycket vid datorn. Med det, och kanske med åldern, hade jag börjat få ledbulor och allmän stelhet,” beättar Elina. Dessutom har han diagnostiserats med hamstringssyndrom, där sätesknutorna har varit mycket irriterade. Sömnen har också varit dålig. Men med BEMER-behandling har trenden varit till det bättre.

Många goda effekter av BEMER®-terapi

Elina hörde talas om BEMER-behandling för många år sedan från en bekant återförsäljare. ”Jag tror att jag var i för bra form då eftersom jag inte skaffade apparaten direkt,” säger hon med ett leende. Men hon kom att tänka på BEMER igen när hon började få vissa krämpor och då tog hon självmant kontakt med återförsäljaren våren 2021.

Efter en introduktion tog hon först BEMER Pro-Set hem på en TESTA-period. När hennes sömnkvalitet tydligt förbättrades omedelbart köpte Elina utrustningen som sin egen. ”Jag mår över lag bättre, värken och stelheten har lättat. Och eftersom sömnen blev bättre var jag piggare under dagen,” berättar Elina om sina upplevelser. Hon använder 8-minuters basprogrammet morgon och kväll med sin man varje dag. ”Jag känner den avslappnande effekten på ett konkret sätt. Vi har alltid BEMER med oss även när vi reser.”

Hamstringssyndrom och smärtor i sätesknutorna började avta först i vintras efter kortisonbehandling och rehabilitering. Elina kände inte att BEMER hjälpte till med detta, men förhoppningsvis kan behandlingen hjälpa till att hålla åkommorna borta, nu när tillståndet har förbättrats.

Stor hjälp av Rött ljus för dotterns ansikte

Elinas dotter fick ett sår på kinden av asfalt en fredag när hon kraschade sin cykel i en kurva i  en nedförsbacke. Lyckligtvis kom Elina ihåg det röda ljuset, som omedelbart användes på lördagen. “Jag var rädd att det skulle leda till bestående ärr i ansiktet, men det fanns inga spår av de hemska reporna längre på tisdagen! Det är fantastiskt!”, berättar Elina fortfarande förundrande över kraften i rött ljus som en katalysator för läkning.

B. Light-enheten är en del av BEMER Pro-Set-utrustningen, men kan också köpas separat för användning med BEMER Classic Set.

Effekterna av BEMER®-terapin grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

BEMER® vaskulär-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig – samt producera energi.

Terapin är inte riktad, vilket läkemedel är, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kroppar har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra

Effekten känns kanske inte mycket under själva behandlingen, förutom en lätt stickande känsla för en del, eftersom vi brukar ju inte känna av vårt blodomlopp. Så det ska väl vara, för vi skulle knappast vilja känna blodets rörelse i vårt 100 000 kilometer långa nätverk av blodkärl! Resultaten av terapin, å andra sidan, känns ofta i form av en individuell förbättring av måendet på längre sikt.

Artikeln bygger på den intervjuades egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis går att generalisera. Konsekvenserna av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella beroende på kroppens tillstånd.

Ett varmt tack till Elina för intervjun!

Fråga mer om BEMER-behandling av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa apparaten i 8 veckor, för att pröva på, eller så kan man beställa den direkt för att köpa. De ger också användningsråd så att man kommer smidigt i gång med behandlingen och behöver inte undrar över något.

Om du inte ännu känner till en BEMER återförsäljare kan du skicka in dina frågor per e-post till adressen info@bemernordic.com, då vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *