Effekten av BEMER-behandling är inget man behöver tro på, oberoende av vad någon säger – eftersom dess effekt kan mätas och till och med filmas i realtid! Du kan själv se på video hur BEMER-terapi påverkar blodcirkulationen i de minsta blodkärlen och de vita blodkropparnas funktion inom immunförsvaret under bara en 8-minutersbehandling!

Man har kunnat mäta resultat på:

  • en förbättrad sammandragnings och avslappningsrörelse i blodkärlens väggar (vasomotion)
  • ett bättre flöde och fördelning av blodet inom kapilläranätverk
  • ett förstärkt venöst flöde
  • en förbättrad upptagning av syre i vävnaden

Videon spelades in med en mycket starkt förstorande intravital mikroskopkamera eftersom mikrokärlen är väldigt små, även de största är mindre än 0,2 mm i diameter.

Man har filmat den ytliga blodcirkulationen i tjocktarmen i mikroblodkärl i en 50-årig person med kronisk stress. Hen får här BEMER-behandling för första gången.

Inledningsvis ser man cirkulationen innan BEMER-behandling

Blodet rör sig långsamt framåt i mikroblodkärl av olika storlekar och röda blodkroppar klibbar fast vid varandra. På vänstra sidan finns en liten kapillär där de röda blodkropparna färdas mycket svagt. På grund av den dåliga cirkulationen, får tjocktarmens ytliga vävnad inte tillräckligt med syre och näringsämnen, inte heller kan slaggprodukterna avlägsnas. Med andra ord är funktionen inte optimal här.

Nästa fas visar situationen 3 minuter efter påbörjad behandling

Cirkulationen har redan förbättrats något. Blodet färdas nu snabbare och de röda blodkropparna i det lilla blodkärlet till vänster rör sig mycket bättre. På det sättet förbättras upptagningen av syre och näringsämnen samt bortforslingen av slaggprodukter i tjocktarmens ytliga vävnad.

I tredje fasen har man fått 6 minuter behandling och cirkulationen har förbättrats ännu mer

Det borde även noteras att mikrokärlen på högra sidan visar flera vita blodkroppar (leukocyter) än i utgångsläget, det vill säga det finns flera av de celler som ansvarar för vårt immunförsvar.

Rullnings- och vidhäftningsbeteendet av leukocyterna längs med kärlets inre yta och deras transmigration in i vävnaden har påvisat förbättrats efter en bättring i blodflödet (1). Dessa är förutsättningar för ett välfungerande immunförsvar.

I slutfasen har man filmat mikrocirkulationen 30 minuter efter behandlingen

Blodcirkulationen är fortfarande effektivare och de vita blodkropparna rullar på som önskat, vilket i sin tur bidrar till ett gott immunförsvar.

Effekten av en 8-minuters BEMER-behandling varar ungefär ett halvt dygn, 12-15 timmar. Därför rekommenderas det att man tar behandlingen morgon och kväll för att upprätthålla en förbättrad blodcirkulation och därmed även en förbättrad vävnadsämnesomsättning. Då kommer våra celler och hela vår hälsa att tacka oss!

Effekterna av BEMER®-terapin grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

Bemer vaskulär-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig.

Terapin är inte riktad, som läkemedel är, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kroppar har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Källa:

  1. Klopp R., Niemer W., Schulz J. Complementary-therapeutic stimulation of deficient autorhythmic arteriolar vasomotion by means of a biorhythmically physical stimulus on the microcirculation and the immune system in 50-year-old rehabilitation patients. Journal of Complementary and Integrative Medicine. 2013; 10(Suppl): s29-s37. De Gruyter.

Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa BEMER för att Testa den i 8 veckor, för att pröva på, eller så kan man beställa den direkt som ett köp. De ger också användningsråd så att man kommer smidigt i gång med BEMER-behandlingen så att man inte behöver undra över något.

Du kan skicka mail till info@bemernordic.com  så vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

https://sverige.bemergroup.com

2 Comments

  1. Kan man ta få om man äter mycket många mediciner hjärta infarkt högt blodtryck blodförtunnande haft cancer har diabetes fibromyalgi mm. Stopp i lymfsystemet.

  2. Hej, kontakta Fiddeli Kluge på Användarsupporten 0850227770 kl 10-12/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *