Tero Heiska, känd även som manager till finska spjutkastaren Tero Pitkämäki, genomgick en andra höftoperation på våren 2020. “Den här gången behövde jag knappt spänna mig för det alls, eftersom operationen med den vänstra höftprotesen, 2018, gick så bra och smärtfritt”, säger Tero, som är nu 66 år gammal. Läkningen gick igen väldigt fort och som förra gången var det inte mycket smärta heller. Vi har tidigare publicerat en artikel om Tero Heiskas första höftoperation.

Uppvärmnings- och muskelstyrkeövningar samt BEMER®-terapi i många år

Tero hade fått kämpa med sina höfter, i synnerhet med den tidigare opererade vänstra höften, i flera år. Han kunde hålla ut eftersom hans muskelkondition var riktigt bra. Sedan kom Bemer-terapin till undsättning 2011, då han faktiskt rekommenderade den till Tero Pitkämäki för en skada i sittbensknölen. När han såg Pitkämäkis goda resultat började han även själv använda terapin.

“Bemer-terapin väckte mitt intresse eftersom dess verkningsmekanism genom en förbättring av cirkulationen lät trovärdig. Jag hade studerat anatomi och fysiologi så pass länge att blodcirkulationens betydelse för hälsan var bekant för mig.” Tero hade märkt effekten av Bemer-behandlingen under åren före operationen, i synnerhet som minskad smärta och en snabbare smidighet i höften och benet efter att ha suttit ett tag.

Återhämtningen från höftledsoperationen var återigen mycket snabb

Höftoperationen genomfördes den 1 april 2020 och var lyckad på alla vis. Tero kunde åka hem nästa dag. Han började med Bemer-basbehandlingar på underlaget på lägsta nivån redan nästa dag och återupptog sitt vanliga behandlingsprogram efter ett par dagar. Dessutom behandlade han såret och blåmärkena efter operationen med Bemers lokalbehandlingar 2 till 4 gånger om dagen, ofta med 2 program efter varandra.

“Jag tog inga trekants-märkta smärtstillande alls eftersom jag inte trodde jag skulle ha någon smärta – det hade jag inte efter första operationen heller. Jag tog bara vanliga inflammationshämmande läkemedel i 5 dagar för syns skull, säger Tero. Och han fick inga smärtor heller. Även det långa såret med 25 metallclips läktes exemplariskt, utan tecken på inflammation, och det blev ett prydligt ärr.

Tero filmade sin återhämning i korta videoklipp och när man ser dem kan man bara förundra sig över hur otroligt snabbt det läkte sig!

Operationen genomfördes 1.4 och 5.4 var Tero redan ute och gick med en krycka.

Han fortsatte med den stränga träningen och efter två dagar, den 7:e april, kunde han gå kortare etapper utan kryckans stöd – och den 8:e april gick han upp för trappor!

Tio dagar senare höll han redan på med längre träningspass i trappor och den 20 april tog han en promenad i en och en halv timme utan kryckor.

Tero bedömer att långsiktig träning under rehabiliteringen samt regelbundna Bemer-behandlingar är hörnstenarna för hans snabba återhämtning på 20 dagar. “Fysioterapeuterna gav goda instruktioner för rehabilitering – man måste bara orka följa instruktionerna, även om det inte är så lätt de första dagarna”, sammanfattar Tero.

Operationen följdes automatiskt av en 3-månaders sjukskrivningsperiod, som första gången, för att vävnaderna skulle kunna läka ordentligt. Även om Teros återhämtning gick mycket snabbt, bestämde han sig ändå, för säkerhets skull, att ta en paus från badmintonspelandet under hela sin sjukskrivning. “Badminton är en ganska snabb sport som tär på leder, speciellt när jag spelar mot spelare som är 15 år yngre än mig. Jag bestämde för att ta det på den säkra sidan, trots att jag kände att jag redan var i spelform tidigare. Men efter en 3-månaders återhämtningsperiod började jag genast spela varje vecka, och mina höfter har fungerat bättre än på 20 år sedan dess!” konstaterar han förnöjt.

En god mikrocirkulation och ämnesomsättningen i vävnader minskar smärta och påskyndar läkning

BEMER® vaskulär terapi är en fysikalisk behandling som förbättrar ett minskat blodflöde i de allra minsta blodkärlen. Det mikrovaskulära systemet är ungefär 3/4 av alla våra blodkärl, vilket belyser hur viktiga de är för vår hälsa. En god mikrocirkulation är en grundläggande förutsättning för effektiv cellulär ämnesomsättning och stödjer till exempel läkningsprocesser i skelettet, muskler och huden. När celler, och vävnader som består av celler, får det syre och de näringsämnen de behöver från blodet och kan effektivt avlägsna ämnesomsättningsprodukterna som koldioxid och mjölksyra, kan smärta lindras samt skador och återhämtning från träning påskyndas.

Terapin är inte riktad, som läkemedel är, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kroppar har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

BEMER®-behandling gynnar alla

Tero Heiska rekommenderar BEMER®-behandling till alla, oavsett ålder. Han är också engagerad inom BEMER®-verksamheten och säljer BEMER på deltid, främst till idrottare både i Finland och ibland även utomlands. “Den utmärkta responsen man får från användarna gör arbetet givande”, berättar Tero, som känner till fördelarna med behandlingen efter många års erfarenhet.

Ett varmt tack till Tero för intervjun och vi önskar honom en fortsatt god hälsa!

Artikeln bygger på den intervjuades egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis går att generalisera. Konsekvenserna av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella beroende på kroppens tillstånd.

Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa BEMER för att Testa den i 8 veckor, för att pröva på, eller så kan man beställa den direkt som ett köp. De ger också användningsråd så att man kommer smidigt i gång med BEMER-behandlingen så att man inte behöver undra över något.

Du kan skicka mail till info@bemernordic.com  så vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

https://sverige.bemergroup.com

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är BEMER-p%C3%A5-jobbet-1-300x300.jpeg

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *