Den lysande konståkaren 

Inför höstens finska mästerskap hade Emmi Peltonen ett långt tävlingsuppehåll på över ett år, men nu verkar det som om hon börjar hitta en bra tävlingsinställning. ”Hela hösten handlade om att hitta tävlingsrutiner för att se om jag kunde komma in i rätt sinnesstämning samt om hur jag vänjer mig vid adrenalinet. Nu har dock träningarna gått bra och jag har börjat få ett grepp om tävlingsrutinerna och därför ser jag verkligen fram emot till EM”, säger Emmi med en leende trots att svårighetsgraden i hennes program har höjts med tanke på de kommande tävlingarna. Om hon kan prestera med fullträff kommer hon även att nå personliga rekordpoäng.

Emmi hade ett tävlingsuppehåll när det ena loppet efter det andra ställdes in på grund av Coronapandemin och hon led även av en liten skada, men från och med nu och framåt ser det mycket bättre ut. Ändå konstaterar Emmi, “Jag är lite i spänning inför EM, även om jag vet att det inte kommer att ställas in – men ändå, i och med osäkerheten med Coronasituationen.” Vi hoppas verkligen alla på att Coronasituationen avtar och att livet kan normaliseras.

BEMER®-terapin har varit i bruk i hela sex år

“Jag minns inte exakt när jag började använda terapin, men jag skulle säga att det var för ungefär sex år sedan.” Emmi säger att hon använde terapin först i samband med tuffare träningspass, eller när hon kände att hon inte hade återhämtat sig tillräckligt väl. ”Jag kände direkt när jag provade behandlingen för flera år sedan att den passade min kropp på något sätt. Den ger något som kroppen behöver därför känns den så bra”, beskriver Emmi sina känslor.

Nu har hon använt Bemer mera regelbundet i flera år. “Jag tycker om att använda Bemer för att påskynda min återhämtning, efter varje träning, men särskilt viktigt är det att använda den under tävlingsdagar när man måste ge fullt ös nästa dag igen. Jag märker en tydlig skillnad om jag inte använder Bemer. Då är benen inte lika pigga – de känns tyngre. När Bemern är i bruk blir benen mycket lättare eftersom mjölksyrorna försvinner snabbare, berättar Emmi om behandlingseffekten.

”Jag använder också Bemer före träning eller om jag känner mig trött. Den sätter kroppen igång. Innan jag går till ishallen tar jag ett program med större effekt, då det känns som att jag är redo för att vara på isen direkt. Det förkortar tiden för uppvärmning.”

Emmi berättar att enligt hennes erfarenhet hjälper Bemer-terapi till med att tillfriskna snabbare från influensa.

”Jag skulle inte längre ge upp behandlingen till något pris. Den är mitt hemliga vapen för att hålla mig i god form!” säger hon med ett leende.

Fysikalisk vaskulär terapi fungerar på riktigt!

“På basen av min egen erfarenhet kan jag rekommendera Bemer till alla, inte bara idrottare. En god blodcirkulation är av enorm betydelse för allas välmående. Det finns även andra i min familj som använder Bemer-behandlingen och de har också haft goda erfarenheter.”

Emmi säger att hon har en mycket känslig kropp som känner av och vet allt. Hon känner också en lätt porlande känsla under själva behandlingen med Bemer. “Jag säger ändå till dem som prövar på behandlingen att den verkligen fungerar, även om man inte känner någonting alls under behandlingen. Man måste bara ta den regelbundet för att börja märka alla fördelar den ger. En gång räcker inte.”

Till och med Emmis hund vill alltid komma med på Bemer-underlaget för att få behandling.

Effekterna av BEMER®-terapin grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

Bemer vaskulär-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig. Detta innebär att även cellernas energi- samt värmeproduktion kan förbättras. Dessa effekter återspeglas i Emmis erfarenheter.

Terapin är inte riktad, som läkemedel, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kroppar har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Ett varmt tack till Emmi för intervjun och lycka till inför den kommande tävlingssäsongen!

Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER-terapin fungerar. De kan även hjälpa till med att beställa BEMER för att Testa den i 8 veckor, för att pröva på, eller så kan man beställa den direkt som ett köp. De ger också användningsråd så att man kommer smidigt i gång med BEMER-behandlingen så att man inte behöver undra över något.

Du kan skicka mail till info@bemernordic.com  så vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

https://sverige.bemergroup.com

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är BEMER-p%C3%A5-jobbet-1-300x300.jpeg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *