Terapeuter vill ha en stödbehandling

Terapeuter vill ha en stödbehandling för fysioterapi och rehabilitering som aktiverar ämnesomsättningen snabbt och effektivt menar Fysioterapeut Jürgen Patock (Löningen, Tyskland). Även om det idag finns att välja mellan olika typer av terapier, så som laserterapi och ultraljudbehandlingar, så är dessa ofta dyra och kan bara användas för vissa specifika diagnoser. Oftast vänder man sig till värme- och kylbehandlingar som stöd istället.

BEMER ger ett bra stöd

Vi har redan använt fysikalisk vaskulär BEMER-terapi länge och har lagt märke till dess många användningsområden och behandlingsresultat. Den ger ett bra stöd till ljudterapier, som ultraljud. Man kan tydligt märka en ökad mobilisering och effektivare smärtlindring hos kunden när man har gett BEMER-terapi före behandlingen eftersom BEMER förbättrar blodflödet i mikrocirkulationen. Rehabiliteringstiden efter fysioträningspass har också blivit märkbart snabbare säger Jürgen Patock.

Lättare att uppmuntra till motion

Terapeuter har även märkt att i behandling av neurologiska symptom i kombination med BEMER-terapi har det skett en minskning av spastiska symptom, samt att många patienter blir lättare att bli uppmuntrade till motion som promenader till exempel. Man har även märkt en minskning av patienters negativa attityder till vård.

Även vid fysioterapi för barn har man märkt att de får lättare att fokusera på terapin när de också får BEMER-terapi, vilket i sin tur betyder att behandlingsresultaten har förbättrats.

BEMER är anpassad för hemmabruk

BEMER-terapi är en stödbehandling som har varit till stor nytta för oss och den är även anpassad för patienternas hemmabruk, med vägledning av en fysioterapeut. BEMER-terapi är ett produktivt verktyg för innovativt fysioterapi, som kopplar samman terapeutisk behandling och kostnadseffektivitet tillägger Jürgen.

Vad är mikrocirkulation?

Mikrocirkulationen är ett tätt nätverk uppbyggt av de allra minsta blodkärlen. Det är där som 74% av blodcirkulationen sker. Mikrocirkulationen har en viktig transport uppgift: Den transporterar syre och näring till vävnaderna och organen, forslar bort slaggprodukter samt stöder immunförsvarssystemet.

Vad är BEMER?

Fysikalisk vaskulär terapi förbättrar blodflödet i de minsta blodkärlen och blodets fördelning in till vävnaderna. BEMER-teknologin är baserad på stimulering av den rytmiska rörelsen i väggarna i mikrokärl, så-kallad vasomotion. Den effektgivande faktorn är en patenterad signal som återger en frisk rytm till mikrokärlen som har en rubbad rytm. BEMER stöder kroppens förmåga att kunna reparera sig själv genom en förbättrad mikrocirkulation.

sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *