Bergsrådet Lasse Kurkilahti är pensionär och före detta entreprenör som fortfarande lever ett aktivt och rörligt liv. Lasse har redan hunnit använda BEMER-terapi i många år.

Ursprungligen började han med behandlingen för att få bukt på värk som han led av i det högra benet och i ryggen.

Nu har man hittat orsaken till värken, värken som Lasse Kurkilahti kunde leva med i flera år för att BEMER hjälpte med stelheten på morgonen och gjorde det möjligt att göra fysioterapins muskelövningar. Men till slut blev värken mycket sämre och förra hösten kunde man hitta orsaken, ett långt framskridet höftfel.

”Höftfelet hade orsakat smärtan som strålade ned i benet. Det fanns slitage i höftleden som orsakade mycket smärta åt alla håll. Nu har jag gått genom en höftoperation”, berättar Lasse.

Postoperativt behöver man stödvård för att främja återhämtningen och för smärtlindring

Efter operationen fick Lasse Kurkilahti smärtor i benet som hade med själva operationen att göra. Nu tar han BEMER-terapi två gånger om dagen och upplever att han har fått lindring för sin postoperativa värk. Vävnadsämnesomsättningen förbättras, vävnadssvullnaden minskar och smärtan lindras. Under den första kontrollen efter operationen kunde man konstatera att återhämtningen fortskrider väl.

”BEMER-terapin verkar påskynda min återhämtning och underlättar måendet tydligt. När jag har varit stilla länge, som efter natten till exempel, då börjar benet vanligtvis att ömma och det kräver att jag rör på mig. På morgonen tar jag min BEMER-terapi så att jag kan få mina muskler att bli smidigare och för att få bort smärtan i benet”, berättar Lasse.

Lasse Kurkilahti upplever att BEMER-terapi är en bra behandling för att den gör det möjligt att tänja på musklerna och det blir inte då för påfrestande för det opererade benet.

”En höftoperation är en ganska vanlig men krävande operation och återhämtningen efter den är långsam. Det krävs stödvård som till exempel BEMER-terapi och fysioterapi. Det är också bra att minska intaget av smärtstillande läkemedel, vilket man klarar av med stöd från BEMER-terapin. Man behöver bara tillräckligt med tid för att ta behandlingarna regelbundet”, konstaterar konvalescenten.

BEMER-terapi stödjer även effekterna av fysioterapin, eftersom den förbättrar mikrocirkulationen och ”värmer upp musklerna” före fysioterapibehandlingarna.

Vad är mikrocirkulation?

Mikrocirkulationen är ett tätt nätverk uppbyggt av de allra minsta blodkärlen. Det är där som 74% av blodcirkulationen sker. Mikrocirkulationen har en viktig transport uppgift: Den transporterar syre och näring till vävnaderna och organen, forslar bort slaggprodukter samt stöder immunförsvarssystemet.

Vad är BEMER?

Fysikalisk vaskulär terapi förbättrar blodflödet i de minsta blodkärlen och blodets fördelning in till vävnaderna. BEMER-teknologin är baserad på stimulering av den rytmiska rörelsen i väggarna i mikrokärl, så-kallad vasomotion. Den effektgivande faktorn är en patenterad signal som återger en frisk rytm till mikrokärlen som har en rubbad rytm. BEMER stöder kroppens förmåga att kunna reparera sig själv genom en förbättrad mikrocirkulation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *