Ute i alla väder

Det är säkert många som kommer att tänka på benens styrka när man ska ge sig ut fast väglaget har förvandlats till en skridskobana. Jag råkar vara en hundmänniska och det innebär förstås att man ska ut och gå med hunden oavsett vilket väder det är ute. I februari var det så halt att inte ens fyra tassar verkade räcka till – den 11-åriga Rio hunden halkade flera gånger!

Att falla på rätt sätt

Hur kan man falla på rätt sätt? I teorin kan man förstås inbilla sig att man hinner inta en så-kallad ”räkposition” mitt i luften precis när man faller, men oftast förblir det bara en teori. Man ramlar bara hejdlöst och inom bråkdels sekunder ligger man på marken. De som tränar Budo kampsport är säkert bättre rustade eftersom det där med att falla rätt ingår deras träning.

Att läka muskelskador och frakturer

Man får mindre smärta och snabbare förbättring av skadan ju snabbare man får vävnadsämnesomsättningen till en bra nivå. Kaisa Virtanen, överläkare på traumakliniken på Tölö Sjukhus i Finland, berättade nyligen i TV-nyheterna att sjukhuset har överbelastade operationsköer. När man har fått ett benbrott och behöver opereras handlar det också om att man först kan operera när svullnaden i vävnaden har gått ned. Detta i sin tur kräver att man har en välfungerande ämnesomsättning i vävnaden med hjälp av mikroblodkärls- samt lymfkärlsnätverket.

Benen reparerar sig automatiskt

Ben börjar genast återhämta sig. Om trauman är så pass allvarliga att man måste rätta till benens position måste man operera.

Det finns många faktorer som är viktiga för läkningen av frakturer. Processen kräver tillväxtfaktorer, inflammatoriska cytokiner, antioxidanter, osteoklaster (som bryter ned bensubstansen) och osteoblaster (som bygger upp den), hormoner, aminosyror och otaliga näringsämnen.

Den inflammatoriska fasen är första läkningsfasen. Blodkoagulering som bildas strax efter frakturen skett får renande celler att flöda till det skadade området. Efter det kommer reparationscellerna som börjar reparerera öppningen i benet. Dessa celler börjar omedelbart specialisera sig till celler som bygger upp ny benvävnad (osteoblaster) och celler som bygger nytt brosk (kondroblaster). I detta tidiga skede är det osteoklastceller (nedbrytarna) som löser upp och återvinner slaggprodukterna från benet.

Den andra reparationsfasen börjar ungefär två veckor efter frakturen. Proteiner som produceras av osteoblaster och kondroblaster börjar stabiliseras till mjukt kallus det vill säga bindväv. Denna nya bensubstansen kommer sedan att härdas till hård kallus.

I slutskedet av frakturens reparation börjar kallus-fasen bli klar och vävnaden kan förnya sig. Då blir benet starkare genom ett gott samarbete mellan osteoblasterna (de benbildande cellerna) och osteoklasterna (de nedbrytande cellerna).

Reparationen påskyndas märkbart

Otaliga kunderfarenheter påvisar att när man stödjer mikrocirkulation med BEMER fysikalisk vaskulär terapi hjälper det kroppen i reparationsprocesserna. Detta har rapporterats av flera idrottare, ( https://mikrocirkulationifokus.se/krossat-nyckelben-och-kampen-om-masterskapsmedalj-enduro/) och även noterats hos människor i alla åldrar och med olika fysisk kondition. Se fler patienterfarenheter på http://www.mikrocirkulationifokus.se

När blodcirkulationen bättre kan förse benen med de ämnen som de behöver för att bygga upp ny vävnad och när metaboliterna, eller slaggprodukterna från ämnesomsättningen, forslas bort mer effektivt, är resultatet betydligt bättre. Betydelsen av mikrocirkulationen i läkningsprocessen har fått ännu större relevans efter den nya forskningen som har hittat alldeles nya blodkärl i benens blodcirkulation.

Vad är BEMER® Fysikalisk Vaskulär Terapi?
BEMER-teknologin är baserad på stimulering av den rytmiska rörelsen i mikrokärlens väggar – vasomotionen. Den effektgivande faktorn är en patenterad signal som återger rytmen i mikroblodkärl vid en störd rytm. BEMER® stöder kroppens förmåga att kunna reparera sig själv genom en förbättrad mikrocirkulation.

http://www.sverige.bemergroup.com

Den perfekta lösningen för hemmabruk, arbetplats och professionell mottagning med höga krav.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *