Ute i alla väder

Det är säkert många som kommer att tänka på benens styrka när man ska ge sig ut fast väglaget har förvandlats till en skridskobana. Jag råkar vara en hundmänniska och det innebär förstås att man ska ut och gå med hunden oavsett vilket väder det är ute. I februari var det så halt att inte ens fyra tassar verkade räcka till – den 11-åriga Rio hunden halkade flera gånger!

Att falla på rätt sätt

Hur kan man falla på rätt sätt? I teorin kan man förstås inbilla sig att man hinner inta en så-kallad “räkposition” mitt i luften precis när man faller, men oftast förblir det bara en teori. Man ramlar bara hejdlöst och inom bråkdels sekunder ligger man på marken. De som tränar Budo kampsport är säkert bättre rustade eftersom det där med att falla rätt ingår deras träning.

Att läka muskelskador och frakturer

Man får mindre smärta och snabbare förbättring av skadan ju snabbare man får vävnadsämnesomsättningen till en bra nivå. Kaisa Virtanen, överläkare på traumakliniken på Tölö Sjukhus i Finland, berättade nyligen i TV-nyheterna att sjukhuset har överbelastade operationsköer. När man har fått ett benbrott och behöver opereras handlar det också om att man först kan operera när svullnaden i vävnaden har gått ned. Detta i sin tur kräver att man har en välfungerande ämnesomsättning i vävnaden med hjälp av mikroblodkärls- samt lymfkärlsnätverket.

Benen reparerar sig automatiskt

Ben börjar genast återhämta sig. Om trauman är så pass allvarliga att man måste rätta till benens position måste man operera.

Det finns många faktorer som är viktiga för läkningen av frakturer. Processen kräver tillväxtfaktorer, inflammatoriska cytokiner, antioxidanter, osteoklaster (som bryter ned bensubstansen) och osteoblaster (som bygger upp den), hormoner, aminosyror och otaliga näringsämnen.

Den inflammatoriska fasen är första läkningsfasen. Blodkoagulering som bildas strax efter frakturen skett får renande celler att flöda till det skadade området. Efter det kommer reparationscellerna som börjar reparerera öppningen i benet. Dessa celler börjar omedelbart specialisera sig till celler som bygger upp ny benvävnad (osteoblaster) och celler som bygger nytt brosk (kondroblaster). I detta tidiga skede är det osteoklastceller (nedbrytarna) som löser upp och återvinner slaggprodukterna från benet.

Den andra reparationsfasen börjar ungefär två veckor efter frakturen. Proteiner som produceras av osteoblaster och kondroblaster börjar stabiliseras till mjukt kallus det vill säga bindväv. Denna nya bensubstansen kommer sedan att härdas till hård kallus.

I slutskedet av frakturens reparation börjar kallus-fasen bli klar och vävnaden kan förnya sig. Då blir benet starkare genom ett gott samarbete mellan osteoblasterna (de benbildande cellerna) och osteoklasterna (de nedbrytande cellerna).

Reparationen påskyndas märkbart

Otaliga kunderfarenheter påvisar att när man stödjer mikrocirkulation med BEMER fysikalisk vaskulär terapi hjälper det kroppen i reparationsprocesserna. Detta har rapporterats av flera idrottare, ( https://mikrocirkulationifokus.se/krossat-nyckelben-och-kampen-om-masterskapsmedalj-enduro/) och även noterats hos människor i alla åldrar och med olika fysisk kondition. Se fler patienterfarenheter på http://www.mikrocirkulationifokus.se

När blodcirkulationen bättre kan förse benen med de ämnen som de behöver för att bygga upp ny vävnad och när metaboliterna, eller slaggprodukterna från ämnesomsättningen, forslas bort mer effektivt, är resultatet betydligt bättre. Betydelsen av mikrocirkulationen i läkningsprocessen har fått ännu större relevans efter den nya forskningen som har hittat alldeles nya blodkärl i benens blodcirkulation.

BEMER® är en medicinteknisk apparatur kategoriserad som vaskulär terapi som fysikalisk stimulerar och aktiverar ett nedsatt/stört blodflöde hos små blodkärl. Denna behandlingsform stödjer och återställer tillförsel av syre och näringsämnen till vävnadsceller samt bortforsling av restprodukter från cellernas ämnesomsättning. Detta medför att vävnader som hud, muskler, ben och inre organ ges bättre förutsättning att fungera, regenerera och återhämta sig.

Terapins medicinska insats syftar inte till att eliminera ett specifikt symptom eller bota viss sjukdom utan fungerar mer utbrett genom att mikrocirkulationen stöds, vilket innebär att kroppen bättre kan reparera sina egna funktioner. Kroppens naturliga funktioner stöds och får hjälp att fungera mer optimalt som den naturligt har förutsättning för.

Artikeln bygger på intervjupersonens egna erfarenheter, som inte kan generaliseras. Konsekvenser och nyttan av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuell och beroende på kroppens situation.

https://sverige.bemergroup.com

Den perfekta lösningen för hemmabruk, arbetplats och professionell mottagning med höga krav.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *