Migrän är ett besvär som kan lamslå ens liv

Som värst hade Marjo Mäkelä migrän som varade i tre veckor och den började alltid på nytt varje gång hon fick sin mens. Numera klarar sig Marjo utan förebyggande mediciner och hon sover också mycket bättre. Hur kunde hon få till stånd en sådan förändring?

Marjo Mäkelä lider av systemisk skleros och fibromyalgi. Konstanta smärtor hör typiskt till dessa sjukdomar. Skleros-patienter lider ofta även av svåra huvudvärk.

”I och med att jag lider av hormonell migrän så hjälper inte målinriktade läkemedel heller. Typiskt så har migränen alltid tillkommit i samband med menscykeln och varat tre veckor i taget. Jag var alltså bara migrän-fri under en vecka i månaden”, berättar Marjo.

Den långvariga förebyggande medicinen kunde äntligen tas bort

Marjo Mäkelä har fått botox-behandlingar var tredje månad. Då man inte får ta det oftare så kom migränen alltid tillbaka efter ett par månader. Förra våren började Marjo använda BEMER-terapi efter att hon hade hört om dess positiva effekter på olika smärttillstånd och även på migrän.

”Jag började använda BEMER fysikalisk vaskulär terapi i mars 2017. I och med att resultaten var så bra på migränen så började jag, i samråd med neurologen, trappa ned på medicinerna redan i maj. Det tog två månader tills jag kunde sluta med medicinerna helt och hållet. Jag är med andra ord, helt medicinfri nu och migränen har hållit sig borta hela tiden.

Jag hade tidigare tagit en epilepsimedicin som man använder förebyggande mot migrän, i 13 år, fyra piller om dagen”, berättar Marjo. Men det räckte inte med enbart med medicinen för att hålla migränen i schack. Det krävdes botoxbehandlingar samt även p-piller för att reglera hormonstörningarna. Marjo har än så länge fortsatt med botox, men har diskuterat med läkaren om att minska den behandlingen och att sluta upp med p-piller.

Fingrarna är inte längre så vita och smärtorna har avtagit

”Sammanlagt kan man väl säga att jag har mindre smärta och fingrarna är inte vita hela tiden. Det är något som förekommer ofta hos systemisk skleros patienter, för att den perifera blodcirkulationen är så nedsatt. Vanligtvis behöver jag ett varmare klimat för att bli av med symptomen, men BEMER-terapin har återupplivat min cirkulation i händerna så väl att jag klarar mig även under lite svalare omständigheter”, beskriver Marjo

Marjo vill inte ta pauser från sin BEMER-terapi för att hon är rädd att smärtan och värken ska komma tillbaka. Därför packar hon med den varje gång hon ska resa någonstans. Det är bara någon gång då hon jobbar ett nattskift som kvällsbehandlingen kan utebli.

Marjos neurolog tänker att den fysikaliska BEMER-terapin effektiviserar bland annat blodcirkulationen i hennes nacke som var ofta väldigt stel och därför har terapin också lindrat huvudvärken.

”Livet är avsevärt lättare när man har mindre smärta. Behandlingen har också haft en inverkan på sömnen. Jag har haft som vana att jag vaknar flera gånger varje natt för att gå på toa. Nu brukar jag sova mellan 5 till 6 timmar i ett sträck, vilket inte har skett på många år innan jag började med BEMER fysikalisk vaskulär terapi. Därför orkar jag nuförtiden så mycket mera, berättar Marjo.

Vad är BEMER-terapi ?

BEMER -Fysikalisk vaskulär terapi förbättrar blodflödet i de minsta blodkärlen och blodets fördelning in till vävnaderna. BEMER-teknologin är baserad på stimulering av den rytmiska rörelsen i väggarna i mikrokärlen, den  s  k vasomotionen. Den effektgivande faktorn är en patenterad signal som återger en frisk rytm till mikrokärlen med en rubbad rytm. BEMER stöder kroppens förmåga att kunna reparera sig själv genom en förbättrad mikrocirkulation.

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *