En god natts sömn är få förunnat

Är du pigg som en mört för att bemöta nya äventyr på morgonen? Det känns underbart när man har sovit gott. Tankarna är klara, humöret är på topp och sambons kommentarer irriterar inte så värst mycket då!

Vi förnyar oss och återhämtar oss under sömnen

Kroppen bygger upp sig när vi kopplar av och även under sömnens olika faser. Om man ser det från mikrocirkulationens vinkel kan man säga att kroppen måste vara i ett vilotillstånd så att blodet kan omfördelas under natten på ett optimalt sätt, för att stöda kroppens olika processer. På natten styr mikrocirkulationens regleringssystem mindre blod till musklerna och matsmältningen och mera blod förs till levern, tjocktarmen, huden och så vidare. På det sättet har man förutsättningar för de viktiga processerna som händer i kroppen under natten

Man with sinus pain

Rastlös natt?

Man har svårt att somna, sedan vaknar man varannan timme och på morgonen snurrar alla de ogjorda sakerna runt och runt i huvudet. Stressen drar ihop blodkärlen och flödet försvagas. Kroppen har svårt att komma in i vilostadiet och regleringen av blodflödet för kroppens återhämning och regenerering sker inte. Konsekvensen blir, förutom trötthet, även en kropp och ett sinne som inte har hunnit återhämta sig. Prestationsnivån ligger lågt och det gör även stresståligheten. Huvudet fungerar inte och tankegången är dimmig.

Fysikalisk vaskulär terapi stödjer en god mikrocirkulation samt med det unika sömnprogrammet får man en möjlighet att få en god sömn

När man tar 8-minuters programmet morgon och kväll har det en inverkan på sömnens kvalitet på natten. Enligt en publicerad studie (DOI:10.1515/jcim-2013-0037) så upplever 75 % av användare en förbättring av sömnkvaliteten efter sex veckors användning av terapin. Vidare så ökar användningen av det unika sömnprogrammet effekten av terapin. Man har inte kunnat konstatera några som helst negativa bieffekter av terapin.

Här är en artikel om Hjärnan och betydelsen av en god natts sömn för att hjärnans egna lymfasystem – Det glymfatiska systemet – ska fungera optimalt och kunna “städa” hjärnan under natten.
.https://fof.se/tidning/2016/10/artikel/somn-tvattar-hjarnan

man_success2iStock_000055074450_Large

Sov gott, återhämta dig effektivt och stöd din hälsa i sin helhet!

Vad är BEMER-terapi ?

BEMER -Fysikalisk vaskulär terapi förbättrar blodflödet i de minsta blodkärlen och blodets fördelning in till vävnaderna. BEMER-teknologin är baserad på stimulering av den rytmiska rörelsen i väggarna i mikrokärlen, den  s  k vasomotionen. Den effektgivande faktorn är en patenterad signal som återger en frisk rytm till mikrokärlen med en rubbad rytm. BEMER stöder kroppens förmåga att kunna reparera sig själv genom en förbättrad mikrocirkulation. BEMER har också ett unikt Sömnprogram.

Den perfekta lösningen för hushåll och professionell mottagning med höga krav.

https://sverige.bemergroup.com

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *