Styrka och vitalitet trots högre ålder!

När man börjar komma upp i åldern måste man ofta satsa mera på vård i hemmet. Från ett samhällsperspektiv sparar man mycket på olika kostnader om folk kan bo hemma så länge som möjligt. Dessutom är det ju oftast också en mycket behagligare lösning för de äldre. För att detta ska kunna fungera så behövs det hjälpredor.

Det kan finnas många utmaningar att lösa  frågan om boende för äldre, men nya medicinteknologiska lösningar kommer att underlätta dessa problem. Nya innovationer föds hela tiden.

BEMER är inte längre en helt ny uppfinning eftersom man började utveckla den i Tyskland redan året 1998. Ny information om mikrocirkulationens inverkan på livskvaliteten, sjukdomarnas uppkomst samt återhämtningen från dem betyder att fysikalisk vaskulär terapi är en beaktansvärd stödbehandlingsform även för de äldre.

Hur känner man av och ser ett förbättrat blodflöde i de minsta blodkärlen?

Terttu Suhonen är 84 år och bor fortfarande hemma. Hennes dotter är glad över hur välmående och vital hennes mamma är.

“Mamma får energi och stöd för sina medicinska behandlingar med BEMER-terapin som hon har använt i ungefär fyra år”, beskriver hennes dotter Kirsti.

Detta beror på effekten av BEMER-terapin, det vill säga fysikalisk vaskulär terapi, som aktiverar cellernas funktioner. De som använder terapin får även en djupare sömn. En god sömn om något är det som verkligen håller en människa i form.

En människas mikrocirkulation försvagas med åldern, stress och sjukdomar. BEMER-terapi förbättrar mikrocirkulationen. När mikrocirkulationen inte fungerar effektivt flödar det inte tillräckligt med blod i kroppens allra minsta blodkärl. Detta innebär att näringsämnen och syre inte transporteras tillräckligt väl in till cellerna och att slaggprodukterna inte heller forslas bort så som de ska för att stödja hälsan.

Problemen försvann trots åldrandet

Medan hon fortfarande var i arbetslivet så hade Terttu problem med tarmarna. Hon hade en medfödd åkomma i tarmen.

“Jag hade kramper vid sidan av magen och röntgenbilderna visade att jag hade en ovanlig böjning i tarmen. Den kunde inte opereras, utan den måste behandlas genom kostvalet”, förklarar Terttu. Svårsmält mat hade alltid orsakat magbesvär för att den stoppade till tarmen och förhindrade normal tarmfunktion.

När Terttu för fyra år sedan började använda BEMER-terapin så försvann hennes magbesvär inom några månader. Hos läkaren kunde man konstatera till stor förvåning att tarmbesvären som syntes på bilden tidigare var borta. Terttu hade även haft cellförändringar i livmoderhalsen. Man skulle avlägsna dessa efter vintern.

“Jag använde BEMER-terapi hela tiden och på våren gick jag till läkaren som skulle behandla mig för cellförändringarna. Där fick jag höra glada nyheter: de hittade inga cellförändringar i livmoderhalsen längre!”, berättar Terttu.

En bättre fungerande kropp kan reparera sig själv när vävnadsämnesomsättningen fungerar väl.

Numera hänger BEMER alltid med på resor

En jul var Terttu utan sin BEMER-terapi i ett par veckor, för att apparaten hade hon lämnat hemma.

“Då började mamma få olika problem, bland annat så kom hennes magbesvär tillbaka och hennes allmänna tillstånd blev sämre. Mamma såg trött och blek ut. Som tur så hade släktingarna en apparat som mamma kunde låna för att ta sina behandlingar och då började hennes tillstånd förbättras igen”, säger dottern med förundran.

Terttu orkar röra på sig och njuter av livet. Nuförtiden använder även hennes man fysikalisk vaskulär terapi för att repa sig från sin knäoperation.

Vad är BEMER-terapi?

BEMER är fysikalisk vaskulär terapi som används för att stöda hälsan och att främja läkning efter sjukdom eller skada. Fysikalisk vaskulär terapi behandlar störningar i mikrocirkulationen och stöder även andra behandlingsformer. Många patienter som lider av smärta har fått hjälp med blodkärlsterapin.

Den mångfacetterade BEMER stimuleringssignalen förmedlas via en låg pulserande varierande elektromagnetisk fält. Man har kunnat visa att BEMER-terapi ökar mikrocirkulationen med upp till 30 procent. Behandling sker liggandes eller sittandes 2 x 8 minuter per dag.

För tillfället använder över 10,000 människor i Finland BEMER-terapin och det finns över en miljon användare i världen. BEMER är en medicinteknisk utrustning och säljs i över 40 länder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *