57-åriga Tuula Nurminen lider av sjukdomen MS.

För ett halvt år sedan tog livet ändå en ny riktning.

En kollega som var orolig för Tuulas symtom gav henne råd om att pröva fysikalisk vaskulär terapi, det vill säga BEMER-terapi. ”Jag fick material att läsa om blodkärlsterapi. Jag var dock skeptisk och trodde inte att terapin skulle hjälpa med mina svåra besvär”, beskriver Tuula.

Den högra sidan av Tuulas kropp kändes alltid kall. Hon hade blodcirkulationsproblem som orsakade muskelinaktivitet i händerna och fötterna.

”Blodet cirkulerade inte och det kändes som om blodkärlen var fulla av blockeringar. BEMER-terapin öppnade dock dessa blockeringar. Mikrocirkulationen effektiviserades. Terapin började verka efter cirka tre månader. Jag hyrde först apparaten. Efter hyrperioden var jag utan BEMER-terapi ett tag. Mina besvär försämrades redan efter några månader. Då bestämde jag mig för att skaffa min egen utrustning”, berättar Tuula

tired_woman2_iStock_37261432_LARGE

Kraftiga utmattningstillstånd.

Sjukdomen MS, eller multipel skleros, är en centralnervsystemsjukdom som vanligtvis bryter ut hos unga vuxna. Dess symtom är bland annat: synstörningar, utmattning och försvagade muskler. Sjukdomen går i skov, och man kan emellanåt ha symtomfria perioder. Det finns inget botemedel för MS.

Även Tuula har lidit av kraftiga utmattningstillstånd. Hon kunde till och med somna vid ratten. BEMER-terapin har dock tagit bort utmattningen.

”Jag använder intensiteter 1 till 2 morgon och kväll. Det passar min kropp. Efter en löptur använder jag oftast intensitet 10. Jag går en runda på fem kilometer varje morgon, och en längre tur på ungefär 8 kilometer en gång i veckan. Det håller mig i gott skick.”

Eraser deleting the concept Multiple Sclerosis

Nu för tiden går Tuula på MS-rådgivning, sjukdomen diagnostiserades på Åbo Universitets Sjukhus.

”Tidigare fick jag ingen hjälp för stelheten i ena kroppshalvan, eller för blodcirkulationsproblemen. När blodet inte cirkulerar ordentligt så sker vävnadsförstöring. Det var det jag var rädd för, men som tur återgick musklerna till det normala med hjälp av blodkärlsterapin. BEMER är den enda behandlingsformen som har hjälpt mig.”

Muskelstelhet och blodtryck får stöd

”Musklerna är oftast stela efter natten, som är vanligt med sjukdomen MS. Efter BEMER-terapin försvinner stelheten och dagen börjar bra. MS är en besvärlig sjukdom eftersom den fortskrider olika hos alla. Som tur har jag den sorten som framskrider långsamt. Med hjälp av BEMER-terapi skulle många MS-patienter kunna klara sig bättre med sin sjukdom. Terapin botar inte men den lindrar symtomen”, skildrar Tuula.

Doctor checking blood pressure of the patient

Även det höga blodtrycket är nu i schack och behöver inte medicineras längre

När mikrocirkulationssystemet fungerar bättre efter BEMER-behandling, så sänks hjärtfrekvensen och blodtrycket. Mikrocirkulationen underlättar hjärtats uppgift att transportera blod. Den rytmiska rörelsen i de minsta blodkärlens kärlväggar hjälper till att transportera blodet framåt när mikrocirkulationen fungerar väl. Blodets fördelning till kapillärerna förbättras, och därmed förbättras även syreupptagningen i hjärtat.

Oftast krävs det långsiktig, regelbunden användning för att kunna minska förbrukningen av vissa läkemedel, eller för att kunna lämna bort dem helt och hållet. Man kan till exempel märka att blodtrycket börjar sjunka för lågt när man även tar mediciner. En förbättrad cirkulation i vissa förträngningar minskar även risken för propp.

The diagnosis Multiple Sclerosis written on a clipboard

I Tuulas fall var MS-värken mycket kraftig. Hon var tvungen att använda starka smärtstillande medel.

Numera behöver hon inte ta smärtstillande överhuvudtaget.

BEMER-terapin bör vara långvarig och regelbunden.

”Jag rekommenderar regelbunden användning av BEMER-terapi, så att man börjar se resultat. Många är otåliga och använder terapin sporadiskt och inte tillräckligt länge. Då får man inte bra resultat. Efter en månads användning så ökade min energinivå, men man bör inte ännu sluta då. Terapin är som en levnadsvana. Tidsmässigt är den där 8 minuter morgon och kväll ändå en ganska kort stund”, påpekar Tuula.

Woman's hand holding a poppy lit evening sun.

Tuula Nurminen skulle aldrig sluta använda BEMER-terapi.

”Det är inte lönt att förvänta sig precisions lindring med en gång, men tålamod belönas! Blodcirkulationen återhämtar sig lite i taget.”

“Även om apparaten är en investering, så ska man komma ihåg att det lönar sig i längden att kunna spara in på utgifter , t ex läkemedel.”

Bemer_classic_set

BEMER är fysikalisk vaskulär terapi som kan användas för att stödja hälsan och främja läkning av sjukdomar eller sår. Fysikalisk vaskulär terapi vårdar störningar i mikrocirkulationen och stödjer andra terapiformer. Man kan till exempel effektivisera fysioterapi med hjälp av blodkärlsterapin. Många patienter som lidit av smärta har blivit hjälpta av blodkärlsterapi. Den mångfacetterade BEMER-signalen förmedlar energi med en lågpulserande, varierande elektromagnetisk fält. Man har bevisat att BEMER-terapi förbättrar mikrocirkulationen med över 30 procent.

1 Comments

  1. som består av din hjärna och ryggmärgen. Multipel skleros tros allmänt vara en autoimmun sjukdom,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *