Återhämtningen efter tunga behandlingar är ingen lätt match för någon

Virve Karvonen_THUMB

Efter sin cancerbehandling fick 62-åriga Virve Karvonen svåra ledsmärtor som hon trots allt fick förvånansvärt snabb hjälp med.-
”Jag har alltid varit en kärnfrisk och välmående kvinna. Som 60-åring gick jag på mammografi och en ung och noggrann läkare lade märke till en tumör. Det visade sig vara elakartad bröstcancer, varpå jag opererades verkligen snabbt på regionala sjukhuset. Jag var mycket nöjd med vården”, berättar Virve.

Lymfkörtlarna var man tvungen att operera bort, eftersom man konstaterade cancer även i dem

I januari 2015 påbörjades cytostatikabehandlingen. ”På sommaren fick jag 6 veckors strålbehandling som avslutades i augusti för ett år sedan. Jag mådde fruktansvärt dåligt efter det. Jag hade ingen känsel i tårna, det värkte överallt, jag var kraftlös – ett vrak, rent ut sagt.

Av cytostatikan blev Virve inte bara kraftlös utan även illamående

Huden blev röd och alla leder värkte. Virve bör fortfarande ta Letrozol i fyra år, för att förhindra återfall av cancer. Medicinen har som biverkning olika värktillstånd, vilket för Virve betydde bland annat ledvärk.

Nytt hopp efter behandlingarna

När behandlingarna avslutades började en vän prata om fysikalisk vaskulär terapi. Virve bestämde sig för att pröva behandlingen för att få lindring för sitt följdtillstånd och biverkningarna från läkemedel.
Virve hyrde en BEMER-utrustning, trots att hon inte trodde att den skulle fungera. Cellerna som hade blivit hårt utsatta fick nu vara med om varsam vård.

A young woman massaging her painful knee

”Till min förvåning märkte jag att terapin lindrade min smärta omedelbart. Smärtan i mina knän började försvinna när jag använde lokalbehandlingen två gånger per dag. I början av hösten köpte jag min egen BEMER”, säger Virve glatt.

”Det är viktigt att följa apparatens bruksanvisningar. Jag frågar alltid om råd av min BEMER-expert, och använder vanligtvis intensiteter 3 till 6. Får jag ont någonstans så använder jag BEMER-PAD som punktbehandling.”

Immunförsvaret höjdes

Virve umgås mycket med barn via jobbet, men tillbringar också tid med sina egna barnbarn. Även under förkylningstiderna hölls hon helt frisk, trots att cancerbehandlingen hade en skadlig effekt på immunförsvaret. Med hjälp av en förbättrad blodcirkulation stödjer BEMER kroppens naturliga mekanismer och stödjer även immunförsvarets funktion

Girl blowing her nose. Space for text. Horizontal
”Under den värsta förkylningstiden använde jag intensitet 10 på BEMER. Jag blev inte förkyld trots att det fanns snoriga barn omkring mig”, säger en förvånad Virve. Dessutom ökar Virve sitt välbefinnande med lugna, meditativa gymnastikövningar samt yoga.
”Jag hade min egen häst som tyvärr dog precis när min cytostatikabehandling började. Jag har ridit i hela mitt liv. Ridning har alltid hållit min ryggvärk i schack, jag fick problem med ryggen mellan ridpassen. Nu har BEMER tydligt hållit min ryggvärk borta, även om jag har ridit mindre.”

Bemer_classic_set

BEMER är fysikalisk vaskulär terapi som kan användas för att stödja hälsan och främja läkning av sjukdomar eller skador. Fysikalisk vaskulär terapi behandlar störningar i mikrocirkulationen och stödjer andra behandlingsformer. Många patienter som har lidit av värk har blivit hjälpta av BEMER-terapi. Den patenterade BEMER-signalen förmedlas via en lågpulserande, varierande elektromagnetiskfält. BEMER-terapi har bevisats förbättra mikrocirkulationen med över 30 procent. Terapin har inga konstaterade biverkningar.

https://sverige.bemergroup.com/sv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *