Nina Grönfors från Pargas är en 75-årig pensionerad biolog och biokemist som har jobbat den största delen av sitt yrkesliv som lärare på yrkeshögskola. “Jag har alltid tyckt om att ha att göra med människor och unga människor. Mitt arbete har varit väldigt intressant och det har hållit huvudet alert”, säger Nina. ”Jag blir fortfarande ombedd att föreläsa, men tackat för mig. Nu är det de yngres tur, tycker jag.”

Nedsatt perifer cirkulation redan som ung

Nina har haft besvär av sina kalla händer sedan hon var ung. Nu när hon är äldre har till och med hennes fötter börjat frysa och varit iskalla speciellt på kvällen vid läggdags. Kramp i benen har också plågat Nina länge, nästan varannan natt.

“Dessa är naturligtvis inga allvarliga åkommor, men de känns ändå obehagliga. Det är inte skönt att frysa eller vakna på nätterna med kramper. Jag har också haft svårt att kunna somna.”

BEMER®-terapin i bruk på våren

Nina hade hört talas om BEMER-terapi redan tidigare på olika stall där den används för hästar. Hon fick höra mera om apparaten för människor i våras från en återförsäljare. De hade flera diskussioner om den och efter att ha fått mer information blev terapin alltmer intressant för henne.

“Ju mer vi pratade om den, desto mer pockade den på mitt intresse. Det var lätt för mig att förstå vikten av mikrocirkulationen för hälsan eftersom jag har undervisat i fysiologi, anatomi och patologi för sjuksköterske-, barnmorske- och sjukgymnaststudenter.”

”Jag tyckte också om återförsäljarens mycket sakliga sätt att förklara hur terapin fungerar. Hon såg till att jag fick information, men försökte inte pracka på mig apparaten. Även föreläsningen jag lyssnade på om ämnet var saklig.”

I början tyckte Nina att priset var rätt så högt, men när hon hörde talas om möjligheten att prova på apparaten i åtta veckor bestämde hon sig för att ta tillfället i akt och prova hur behandlingen skulle fungera för henne. “Eftersom jag fick så bra resultat bestämde jag för att köpa enheten i slutet av hyrperioden.”

De kalla fötterna blev varma, krampen minskade och sömnen förbättrades

”Jag är riktigt nöjd med de resultaten jag har fått för att mina fötter fryser inte lika mycket som förut och jag får inte längre hemska kramper.” Effekterna kom stegvis under prövoperioden, men någon exakt dag kan hon inte uppge. “Resultaten kom smygandes och sedan en dag märker du bara att det inte finns några fler problem.”

Nina är även ivrig användare av sömnprogrammet och när hon använder det idag somnar hon nästan så fort hon trycker huvudet mot kudden. ”Nuförtiden sover jag som ett barn, 8 till 9 timmar. Ingen mer vändning och vridning i sängen, jag sover lugnt och känner mig riktigt pigg på dagarna.”

“Jag tar inte alltid med mig apparaten till stugan på ön och då märker jag hur ett par, eller tre dagars uppehåll inverkar på mig. Då tar ett par dagar efter påbörjad behandling innan sömnen igen blir bättre.”

Även djuren gillar behandlingen

Ninas stora hund ska nästan alltid vara med när Nina tar behandling. “Den tränger sig med och jag försöker trycka den till fotändan så att jag själv kan få plats på underlaget”, skrattar Nina.

Vid ett tillfälle lånade Nina BEMER Horse-Set-utrustning från stallet och provade BEMER-behandling på sin häst. “Den stod tyst och stilla under behandlingen och uppenbarligen njöt av den.”

”Jag tror att djur känner instinktivt av vad som är bra för dem.”

Jag rekommenderar BEMER till människor som är öppna och mottagliga.

Nina anser att det är bra att vara nyfiken och ge plats för nyare idéer. ”Jag är själv nyfiken av mig och vetgirig och åtminstone alltid redo att lyssna. Jag har ju alltid rätt att fatta mina egna beslut i efterhand.”

”Nu är jag väldigt nöjd att jag gav BEMER en chans.”

BEMER®-terapins effekt grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

Vaskulär BEMER®-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig – samt producera energi.

Terapin är inte riktad, som läkemedel, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kropp har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Artikeln bygger på den intervjuades egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis går att generalisera. Konsekvenserna av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella beroende på kroppens tillstånd

Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER®-terapin fungerar.  De ger också användningsråd så att man kommer smidigt i gång med behandlingen och kunden får svar på alla sina eventuella frågor.

Du kan skicka mail till info@bemernordic.com  så vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

https://sverige.bemergroup.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *