Den 48-åringa zonterapeuten Tiina Rajala är ett riktigt energiknippe och en mångsidig motionär. Hennes idrottshobbyer inkluderar träning på gym, simning, promenader med hunden och även bågskytte och karate.

Tidigare gillade hon även att åka snowboard tills hon ramlade illa och slog nacken för flera år sedan. Sedan dess har hon inte åkt snowboard, men hon har haft problem med nacken hela tiden sedan olyckan. Problemen med nacken spred sig till delar av ansiktet, men numera har dessa symptom och smärtor avtagit.

Flera års konsekvenser av olyckan i snowboardbacken

Snowboardolyckan inträffade i Levi, i Finland, 2016. ”Jag kände en skarp smärta i min nacke. Det var som om kotorna har glidit ur plats”, minns Tiina om händelsen. Smärtan var så intensiv att hon inte kunde ligga, utan hon fick sova i en halvsittande position på soffan.

“Lyckligtvis kom jag direkt till en zonterapeut i Levi, vars behandling hjälpte att lindra smärtan så pass mycket att jag kunde resa hem.” Väl hemma fortsatte Tiina att få behandling för nacken hos en kiropraktor, zonterapeut och en traditionell ledkorrigerare, men smärtan och stelheten försvann inte, fast hon fick lindring då och då.

Mot slutet av 2020 började Tiina få underliga symtom i ansiktet. “Det skrämde mig när mina läppar plötsligt drog sig mot öronen och samtidigt fick jag kippa efter andan. Anfallen upprepades nästan dagligen, i 4 till 5 sekunder.” Även om anfallen inte varade länge var de ändå skrämmande, särskilt när de upprepades ofta. “Ibland trodde jag att jag skulle hamna i respirator.”

BEMER®-terapi i bruk i februari

”Jag hade hört talas om BEMER ungefär 1,5 år tidigare, men tanken sjönk inte in direkt. Jag minns att jag var ganska skeptisk och hade konstaterat att jag inte behövde den. Plus att priset kändes högt”, minns Tiina.

Men när symtomen i ansiktet förvärrades bestämde hon sig ändå för att prova-på BEMER i 8 veckor. “Jag kunde knappt tro att det var sant, men symtomen i mitt ansikte och med andningen försvann efter första användningen! Efter det var det helt klart att jag skulle skaffa apparaten.” Nacksmärtorna och stelheten lindrades också successivt.

Tiina gjorde även ett test och avstod från behandlingen i en månad. “Det var då nacksmärtan kom tillbaka, men ansikts- och andningssymtomen gjorde inte det. Jag är nu ganska övertygad om att det är BEMER®-behandlingen som har hjälpt mig.”

Tiina har alltid varit pigg och energisk, men hon har lidit av problem med andningen under en längre tid. Nu, med användningen av BEMER®-terapi känns det som att hon kan andas lättare, inte enbart på grund av att hon inte längre lider av tillfälliga andningsuppehåll.

”Även min 14-åriga hund, vars bakben hade börjat ge vika, ville alltid upp på liggunderlaget. Jag gav Helinä-hunden behandling i en vecka och märkte att hennes bakben fungerade bättre och att hon kunde gå bättre”, berättar en förtjust Tiina.

Ett varmt tack till Tiina för intervjun och vi önskar god hälsa till dig och Helinä!

BEMER®-terapins effekt grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

Vaskulär BEMER®-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig – samt producera energi.

Terapin är inte riktad, som läkemedel, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kroppar har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Artikeln bygger på den intervjuades egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis går att generalisera. Konsekvenserna av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella beroende på kroppens tillstånd.

Fråga gärna mera om BEMER-terapin av våra återförsäljare

Våra återförsäljare är utbildade enskilda företagare som finns i hela Sverige. De är redo att svara på era frågor samt bjuda in till våra digitala föreläsningar för att tillhandahålla dig med mer information om hur mikrocirkulationen och BEMER®-terapin fungerar.  De ger också användningsråd så att man kommer smidigt i gång med behandlingen och kunden får svar på alla sina eventuella frågor.

Du kan skicka mail till info@bemernordic.com  så vägleder vi dig till en lokal återförsäljare.

Det är bara att ta kontakt – våra återförsäljare är redo för att hjälpa dig!

https://sverige.bemergroup.com

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *