Pekka Kumpulainen är fysioterapeut och osteopat i Jyväskylä, Finland. Han har jobbat i vårdsektorn sedan 1985.

”Mina kunder kommer till mig med många olika typer av skador i armar och ben, problem med ryggen och halskotpelaren, frakturer och följdtillstånd efter frakturer och operationer. Jag har hittat på olika sätt att effektivisera behandlingarna jag ger genom att, till exempel, aktivera blodcirkulationen. Mikrocirkulationens betydelse för återhämtningen är enorm och primär.”

Störningar i blodcirkulationen orsakar sjukdomar – detta ska tas på allvar enligt experterna

En fungerande mikrocirkulation stödjer cellernas regeneration genom en förbättrad vävnadsämnesomsättning. Om mikrocirkulationen har blivit långsam i sin rörelse (på grund av ålder, stress eller sjukdom), behöver den stimuleras. Med hjälp av BEMER- terapi kan transporten av syre och näring till cellerna förbättras, bortforslingen av slaggprodukter effektiviseras och även immunförsvaret förbättras. Behandlingen tyglar även effekterna av inflammatoriska responser och förloppet av den degenerativa processen i kroppen bromsas upp.

”Jag har använt BEMER-terapi regelbundet på mig själv sedan 2009. När det behövs använder jag det även på mina kunder. Om min kund har en tydlig blodcirkulationstörning i kroppen någonstans, tar jag den här terapin som stödbehandling. Jag ger BEMER-terapi i samband med manuella behandlingar, om det behövs”, säger osteopaten Pekka Kumpulainen.

Cirkulationsproblem i benen.

Erfarenheterna visar att kunder får ofta känningar i benen genast efter den första behandlingen, om det är frågan om blodcirkulationsstörningar i benen. Det mest vanliga fallet är behandling av en diabetikers nedre del av benen. Osteopaten märker också själv förändringarna i kundens kropp under behandlingarna.

Egna erfarenheter av BEMER-terapin

Kumpulainen märkte förändringar i sin egen kropp efter tre veckors användning av terapin. Hans uthållighet i den varma bastun ökade markant. Han är mycket piggare och hans syn har hållits väldigt bra med tanke på åldern. Som 55-åring behöver han inte använda glasögon alls.

Även fina behandlingserfarenheter med husdjuret

”Dotterns gamla kanin hade slutat upp att äta. Vi tog den till veterinären och det sas att den var döende för att dess matsmältningsorgan hade blivit tilltäppt. Vi gav kaninen BEMER-terapi och efter fyra dagar utan att ha ätit något började den att äta och levde ännu i flera år till.”

Målvaktens återhämtning

Inom idrotten har Kumpulainen lagt märke till en snabbare återhämtning i samband med användning av fysikalisk vaskulär terapi. Som innebandymålvakt vet man att kroppen får stå ut med ganska många stötar.

Återhämtningen blir långsammare när man blir äldre, men med regelbunden terapi känns kroppen mer flexibel och spänstig efter  matcherna – återhämtningen sker snabbare efter ansträngningen. Även behandlingen som man tar innan spelet väcker kroppen till en bra prestation.

Många nöjda kunder
Det är särskilt ett fall som han minns väl, en patient med fraktur i smalbenet. “Frakturen var riktigt illa. Eftersom benbildningen inte kom igång bestämde man sig för att stödja med metalldelar, men det växte en krage kring benet, benbildningen växte inte helt igenom. Smalbenet var inte läkt på två år. Jag gav honom BEMER-terapi och till sist efter tre månaders behandlingar började benbildningen. Även på Ortonkliniken förundrade man sig över terapin och benbildningen, när ingenting tidigare hade hjälpt.”

Kumpulainens manliga kunder har upplevt, förutom hjälp med sina olika skador, att de har fått hjälp med sin virilitet tack vare BEMER-terapi. Erektionsdysfunktion beror ofta på störningar i mikrocirkulationen.

Vad är BEMER-terapi ?

BEMER -Fysikalisk vaskulär terapi förbättrar blodflödet i de minsta blodkärlen och blodets fördelning in till vävnaderna. BEMER-teknologin är baserad på stimulering av den rytmiska rörelsen i väggarna i mikrokärlen, den  s  k vasomotionen. Den effektgivande faktorn är en patenterad signal som återger en frisk rytm till mikrokärlen som har en rubbad rytm. BEMER stödjer kroppens förmåga att kunna reparera sig själv genom en förbättrad mikrocirkulation.

https://sverige.bemergroup.com

Den perfekta lösningen för hushåll och professionell mottagning med höga krav.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *